Header Ads

Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στον Δήμο Κορινθίων με την συμμετοχή των Βουλευτών Μ . Θελερίτη και Γ. Ψυχογιό


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθί­ων, κ. Α. Πνευματικό, είχε την Τρίτη η Υ­φυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβε­λώνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στον Δήμο Κορινθίων. Πρόκει­ται για επισκέψεις της Υφυπουργού Εσω­τερικών, αρμόδιας για κρατικές πολιτικές ισότητας των φύλων, καθώς και των Λη­ξιαρχείων των Δήμων, με προτεραιότητα Δήμους της Αττικής και πόλεις της Περι­φέρειας που στεγάζουν Συμβουλευτικά Κέντρα και Δομές Φιλοξενίας Γυναικών. 
Η επίσκεψη της Υφυπουργού πραγμα­τοποιήθηκε μετά και την πρόσφατη ψή­φιση του Νομοσχεδίου για την «Προώθη­ση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυ­λης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή Ι­θαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις ε­κλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοι­πές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ». 
Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της νέας νομοθετικής ρύθμισης, καθώς και ανταλλαγή απόψε­ων για θέματα που απασχολούν την Το­πική Αυτοδιοίκηση συνολικά και την κοι­νωνία της Κορίνθου ειδικότερα. 
Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η σημασία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δή­μων και του Δημοσίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, καθώς και η προσπά­θεια για να δημιουργηθούν μόνιμες θέ­σεις εργασίας, να διασφαλιστεί ο δημό­σιος χαρακτήρας αγαθών και υπηρεσιών και να εξαλειφθούν χρόνιες παθογένει­ες προς όφελος του κεντρικού κράτους, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. 
Στην συνάντηση εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι Βουλευτές Κο­ρίνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιός. Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Συμβου­λευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου, α­πό κοινού με τον Δήμαρχο κ. Α. Πνευμα­τικό, τους Βουλευτές Κορίνθου κ. Μ. Θε­λερίτη και κ. Γ. Ψυχογιό, την κ. Α. Στερ­γιοπούλου, από το Τμήμα Προγραμματι­σμού του Δήμου, παρουσία και του Αντι­δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ, Κ. Παρτσινέβελου. 
Υπήρξε ενημέρωση των στελεχών του Κέντρου για την ψήφιση του Νόμου, τα Σύμφωνα Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την εφαρμογή των ρυθμίσε­ων από τους νέους αυτοδιοικητικούς αι­ρετούς που θα προκύψουν στις εκλογές του Μαΐου, καθώς και σειρά συνεργασι­ών του Υπουργείου Εσωτερικών με άλλα Υπουργεία προκειμένου να συνδράμουν στην εφαρμογή πολιτικών ισότητας και την ολιστική αντιμετώπιση έμφυλων δι­ακρίσεων και έμφυλης βίας. 
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα φαινόμενα έμφυλης βίας που διαχειρίζε­ται το επιστημονικό προσωπικό από την αρχή της λειτουργίας του τον Νοέμβρι­ο του 2013 ως σήμερα, τη δικτύωση του Κέντρου με άλλες δομές και υπηρεσί­ες, προβλήματα και δυνατότητες βελτί­ωσης.Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μετέχο­ντες εξέφρασαν τη βούληση να συνεχι­στεί η συνεργασία τους για την προώθη­ση της ισότητας των φύλων και τη βελτί­ωση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης στην κοινωνία της Κορίνθου και την ευρύτερη Περιφέρεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια