Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...



Από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου διερευνήθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 52χρονου ημεδαπού σε χωριό της Κορινθίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 25 Μαρτίου 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου διε­ρευνήθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 52χρο­νου ημεδαπού σε χωριό της Κορινθίας 
Συνελήφθη ο δράστης, 35χρονος ημεδα­πός, ενώ κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και 43 φυσίγγια 
Το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου διερεύνη­σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 52χρονου ημε­δαπού, σε χωριό της Κορινθίας, με δράστη 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη. 
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ό­τι, χθες το απόγευμα το θύμα, μαζί με 54χρο­νο, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέ­σουν πουλερικά από αύλιο χώρο οικίας, έγι­ναν αντιληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος. 
Στη συνέχεια ο δράστης, με όχημα ιδιοκτη­σίας του, μετέφερε και απέρριψε τη σορό σε αγρόκτημα της περιοχής, όπου και ανευρέθη σήμερα το πρωί από τους αστυνομικούς. 
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστη­κε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ στην κατοχή και στην οικία του βρέθηκαν και κατα­σχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και -43- φυσίγγια. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγ­γελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ στο πλαίσι­ο της έρευνας δικογραφία αυτόφωρης διαδι­κασίας σχηματίστηκε και σε βάρος του 54χρο­νου ημεδαπού για κλοπή.


Στο πλευρό του 35χρονου οι κάτοικοι του Σολομού Κορινθίας 

korinthosTV 

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου αναμένεται να οδηγηθεί ο 35χρονος, ο οποί­ος κατηγορείται για τον θάνατο ενός 52χρο­νου, στην κοινότητα Σολομού Κορινθίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το α­πόγευμα, ο 52χρονος, μαζί με έναν 54χρο­νο, επιχείρησαν να κλέψουν πουλερικά από αυλή σπιτιού. Εκείνη τη στιγμή έγιναν αντι­ληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπι­τιού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγητικό ό­πλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανά­σιμα ο 52χρονος.
«Τα σπίτια μας λεηλατούνται από τους τσιγγάνους»
«Οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι είχαν πάει στο σπίτι του το μεσημέρι της ημέρας που έ­γινε το φονικό και του έκλεψαν κότες. Αυτό έγινε κατά τις τρεις το μεσημέρι.
Επέστρεψαν το βράδυ, περίπου τα με­σάνυχτα, μάλλον για να πάρουν και τις υπό­λοιπες. Τους αντιλήφθηκε γιατί γάβγιζαν τα σκυλιά και έγινε ό,τι έγινε.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, πώς έ­γινε η συμπλοκή, το θέμα είναι ό­τι τα σπίτια μας είναι σε ερημική περι­οχή και κατά καιρούς λεηλατούνται α­πό τους τσιγγάνους. Μένουμε στην άκρη του χωριού και είμαστε εύκολος στόχος».Και συμπλήρωσε: «Η σύζυγός του είναι σε πανικό, έχει καταρρεύσει, από μια κακιά στιγμή έκλεισε το σπίτι της. Έχει ένα μικρό παιδάκι ενός έτους και άλλο ένα, πέντε χρο­νών. Έχει φύγει από το σπίτι και έχει πάει στον πεθερό της, γιατί φοβάται. Είναι βιο­παλαιστής. Έχει δυο παιδάκια και μια άνερ­γη σύζυγο, καθηγήτρια, αδιόριστη επί χρό­νια. Είναι πολύ καλό παιδί, πάντα χαμογελα­στός, φιλήσυχος, από μια πολύ καλή και ή­ρεμη οικογένεια και ήταν έκπληξη για όλους μας αυτό που συνέβη. Φαίνεται πως σε αυ­τή τη δύσκολη στιγμή, έδειξε έλλειψη υπο­μονής.
Τα πολλά προβλήματα; Ξέρετε πόσες κλοπές γίνονται καθημερινά στην περιοχή; Η αστυνόμευση είναι κακή. Και ο Σολομός και τα Εξαμίλια, τα χωριά αυτά υποφέρουν, οι Ρομά είναι μάστιγα για εμάς.
Καλούμε μια, δυο φορές την αστυνομί­α… Μετά δεν έρχεται.
Το δικό μου σπίτι τρεις φορές το έχουν ανοίξει. Όλα αυτά τον οδήγησαν να χάσει την ψυχραιμία του και να πάρει το νόμο στα χέρια του. Όλη η τοπική κοινωνία είναι στο πλευρό του.
Από την άλλη, έχουμε αναστατωθεί α­πό αυτό που συνέβη και φοβόμαστε μήπως οι τσιγγάνοι εκδικηθούν. Κάποιοι λένε “μα, στην αυλή του μπήκαν, όχι μέσα στο σπίτι».
Ξέρετε, για ένα αγροτικό σπίτι, ό,τι αξίζει στην αυλή βρίσκεται. Τα γεωργικά μηχανή­ματα, τα ζώα… αυτά δεν έχουν αξία; Αυτά προσπάθησε να υπερασπιστεί. Οι τσιγγάνοι δεν έχουν αφήσει γεωργικό μηχάνημα στις αυλές των κατοίκων.
Στο συγκεκριμένο σπίτι είχαν πάει να κλέ­ψουν και το μεσημέρι. Είχαν κόψει το συρμα­τόπλεγμα και είχαν αφήσει εκεί τα σύνεργά τους, μαχαίρια, ψαλίδια και τα λοιπά.




Συνελήφθη 22χρονος στο Κιάτο με ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια

korinthosTV 

Συνελήφθη, στις 23.3.2019 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, από α­στυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σι­κυωνίων, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατεί­χε μικροποσότητα ηρωίνης και δεκατέσσε­ρα -14- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατα­σχέθηκαν.



Κιάτο: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε αποθήκη

korinthosTV 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έ­ρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνί­ων, μία περίπτωση κλοπής σε αποθήκη η­μεδαπού, που είχε γίνει την 15/16.9.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας. 
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δι­κογραφία σε βάρος ενός 41χρονου ημεδα­πού για κλοπή.



Βραχάτι: Σύλληψη 47χρονου γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις για κλοπή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

korinthosTV 

Συνελήφθη, στις14.3.2019 το απόγευ­μα, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομι­κούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, 47χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου και του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, α­ντίστοιχα, για κλοπή και επικίνδυνη σωμα­τική βλάβη.


Συνελήφθησαν στην Κόρινθο ένας 20χρονος και ένας ΑΝΗΛΙΚΟΣ…

«Συνελήφθησαν, στην Κόρινθο, από α­στυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κο­ρίνθου, δύο άτομα, ένας 20χρονος και έ­νας ανήλικος, γιατί εισήλθαν σε αύλει­ο χώρο οικίας και αποπειράθηκαν να αφαι­ρέσουν διάφορα αντικείμενα, χωρίς ωστό­σο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντι­ληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Α­σφαλείας Κορίνθου», αναφέρεται από την αστυνομία.



ΚΙΑΤΟ: …Με αυτό τον τρόπο εισέβαλε σε κατάστημα με είδη ρουχισμού- …Τι αφαίρεσε από το κατάστημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr μετά από έρευ­να των αστυνομικών στο Κιάτο βρέθηκε ο κλέφτης καταστήματος με είδη ρουχισμού, στην Περιάνδρου, στο Κιάτο. Πρόκειται για έναν 28χρονο ο οποίος μπήκε τον περα­σμένο Δεκέμβριο (τα ξημερώματα) στο κα­τάστημα σπάζοντας την τζαμαρία και αφαι­ρώντας από την ταμειακή μηχανή περίπου 120 ευρώ.
Σε αστυνομικό δελτίο τύπου για το πα­ραπάνω θέμα αναφέρεται: «Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυ­νομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία περίπτω­ση κλοπής σε κατάστημα, που είχε γίνει την 1.12.2018, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου, για κλοπή».

Κ.Ν


ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του εφετείου Αθηνών για ληστεία


«Συνελήφθη,το Σάββατο το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δί­κυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 46χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Ε­φετείου Αθηνών, για ληστεία», αναφέρεται από την αστυνομία.



Κόρινθος - Σοβαρό τροχαίο: Άλογο Συγκρούστηκε με Ι.Χ.

korinthosnews 

Άλογο συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρό στο οδόστρωμα.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 21 Μαρτίου το απόγευμαστα ίσθμια κοντά στο σχολικό Συγκρότημα.
Το άτυχο ζώο φαίνεται ότι βγήκε από παρακείμενο οικόπεδο, πέρασε στο οδό­στρωμα, όπου συγκρούστηκε με το διερχό­μενο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν μπό­ρεσε να το αποφύγει. Το Ι.Χ. υπέστη μεγά­λες υλικές ζημιές, ενώ το νεκρό άλογο πε­ρισυνελέγη.


Ξυλόκαστρο : Συνελήφθησαν στο Ξυλόκαστρο 4 άτομα (ο 1 ανήλικος) για κλοπή καλωδίων χαλκού από αποθήκη του Δήμου 

korinthosnews 

Συνελήφθησαν, χθες (20.3.2019) το βράδυ, στο Ξυλόκαστρο, από αστυνομι­κούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκά­στρου- Ευρωστίνης και αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλη­ματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας,
τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 18, 21, 25 α­ντίστοιχα και ανήλικος, γιατί λίγο νωρίτε­ρα, αφαίρεσαν ποσότητα καλωδίων χαλ­κού από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Ξυ­λοκάστρου- Ευρωστίνης. Προανάκριση διε­νεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια