Header Ads

Για ποίο ντέρμπι μιλάμε ; Α.Σ. Κόρινθος 06 – Α.Σ. Πέλοπας : 6 – 0 / Πάει ολοταχώς για Πρωταθλήτρια ο γηπεδούχος...


Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η επίδοξη πρωταθλή­τρια ομάδα της Κορίνθου 06 το ντέρμπι με τον Πέλοπα Κιάτου το Σάββατο για την 26η αγωνιστική ημέρα της Α΄κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας, τον οποίο συνέτριψε με σκορ 6-0. Οι γηπεδούχοι μετά από 2-3 αγωνιστικές με­τρίων εμφανίσεων, επέστρεψαν στη πολύ καλή εικόνα, που μας είχαν συνηθίσει και που συνοδεύτηκε με μια ά­νετη νίκη με τον τρίτο στη βαθμολογία Πέλοπα. 
Τα τρία γρήγορα γκολ, που πέτυχαν οι νικητές και μά­λιστα σε διάστημα εννέα λεπτών, 10’,14’ & 19’ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Μόλις στο 10’ ο Βασίλης Φιλης με ωραία εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ 1-0 με την «βοήθεια» και του Ρι­ζαΪ, αφού του έφυγε η δυνατή μπαλιά μέσα από τα χέ­ρια του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κάπλατζης από δε­ξιά σέντραρε η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του Σελ­λά και ο Μπεκιάρης κατελόγισε το πέναλτι, που μετέ­τρεψε σε γκολ ο Μάκης Μυργιώτης. Στο 19’ο Τζανέτος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-0 μετά την ωραία σέ­ντρα ασίστ του Μαγγίνα που ήταν και το σκορ ημιχρό­νου. 
Η αναγκαστική αλλαγή του Φίλη στο 23’ λόγω προ­βλήματος στον δικέφαλο, αποσυντόνισε κάπως τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο καλές ευκαιρίες, που εξουδετέρωσε δύσκολα ο φορμα­ρισμένος τον τελευταίο καιρό Σταύρος Σκούρτης, τερ­ματοφύλακας του ΑΣ Κορίνθου 06, που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ, μόνο 10 σε 26 αγωνιστικές Πρωταθλή­ματος.. Οι φάσεις ευκαιρίες ήταν πρώτα με το φάουλ του Μπούκη στο 26 ‘και μετά στο σουτ του Πράττου στο36’. Αυτές ήταν και οι μοναδικές ευκαιρίες του πολύ κακού Πέλοπα σε όλο το παιγνίδι. 
Στη συνέχεια στο Β΄ημίοχρονο είχαμε μία από τα ίδια με το πρώτο. Ο Τζανέτος με ατομική προσπάθεια στο 50’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ στο 65’ ο νεοεισελθών Χρήστος Οικονόμου βρήκε τον Μυργιώτη, που με κεφαλιά έγραψε το 5-0. Χατ τρικ για τον Τζανέ­το, ο οποίος με κοντινή προβολή έγραψε το τελικό σκορ 6-0 στο 74’ .Από το λεπτό αυτό και μέχρι την λήξη του αγώνα το ματς ήταν τυπική διαδικασία, αφού οι γηπε­δούχοι ανέκοψαν ρυθμό και άλλαζαν πάσες στο κέντρο του γηπέδου. Το ευρύ σκορ του παιχνιδιού τα λέει όλα και δεν αντέχει περαιτέρω κριτικής, αλλά σημειώνουμε ότι ο Πέλοπας παρουσιάστηκε πολύ κακός στο παιγνίδι αυτό κάτι, που δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ : Άριστη η διαιτησία του Μπεκιάρη και των δύο βοηθών Μ.Καρσιώτη και Σαχίνη. 

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 : Σκούρτης, Γκουριώτης (64’Βασι­λάρης ), Φίλης (23’ λτ Μαυρέλης ), Μαγγίνας, Τριμπό­νιας, Στασινόπουλος, Χατζησοφρωνίου, (53’Καμπιώτης) Τσάκα (63’ Οικονόμου ), Μυργιώτης, Κάπλατζης, Τζανέ­τος. 

Α.Σ. ΠΕΛΟΠΑΣ : Ριζάϊ, Καρβέλης, Σελλάς, Σκούπας, Τουμπανάκης, Νάκος, Βραζιός, Μπούκης, Πράττος, Πα­λογιαννίδης, Ζάρκος. 

ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ : Καραχοντζίτης, Παπαδόπουλος, Πα­πάς και Σταθακόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια