Header Ads

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Α΄κατηγορία : ΑΣ Κόρινθος 06 - ΑΣ Ελλάδα Βέλου : 3 – 1 / Τα γκολ με ανατροπή οι Κάπλατζης 2,αυτογκόλ και Κλαδάκης


Την Ελλάδα Βελου νίκησε στην 25η αγωνιστική με σκορ 3- 1 η Κόρινθος 06 και έτσι οι πρω­τοπόροι του πρωταθλήματος ε­πέστρεψαν στις νίκες μετά τη λευκή ισοπαλία στο Ξυλόκαστρο με τον Ηρακλή το προηγούμε­νο Σάββατο. Δεν μπήκε καλά στο γήπεδο η ομάδα του Τάσου Πέρ­ρα στον αγώνα αυτόν και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενού­μενους να δημιουργήσουν προ­βλήματα και εν τέλει να προηγη­θούν στο σκορ στο 35’ με κοντι­νό σουτ του Κλαδάκη μετά την ωραία σέντρα του Τσοχαντάρη. Ο αέρας που φυσούσε κόντρα στους γηπεδούχους είχε σαν α­ποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυ­νατότητές τους και προσπαθού­σαν ανορθόδοξα να φτάσουν στην ισοφάριση. 
Όμως στο 42’ μια ‘εξοχη ατο­μική ενέργεια του MVP του αγώ­να Πάρη Κάπλατζη έφερε το 1- 1, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τριαντάφυλλου. Με το σκορ αυ­τό έληξε το ημίχρονο και στην ε­πανάληψη όλοι νόμιζαν ότι με υ­πέρ τους τον αέρα οι γηπεδού­χοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλη­μα να πάρουν άνετα τη νίκη. Ό­μως οι πολλές κλασικές ευκαιρί­ες για γκολ (Καμπιώτης, Μυριώ­της, Τζανέτος, οι...δράστες των χαμένων ευκαιριών ) , αφ’ενός και το σκληρό και πολλές φορές μη επιτρεπτό παιγνίδι των παι­κτών της Ελλάδας Βέλου αφ’ ε­τέρου, είχαν σαν αποτέλεσμα να αγχωθούν ακόμα περισσότερο οι γηπεδούχοι και να χάνουν γκολ, που δεν χάνονται. 
Ακόμα και μετά τις αποβο­λες με 2η κίτρινη κάρτα των Τά­λιου (69’ για σκληρό τάκλιν στον Μυργιώτη) και στο 80’ του Ρούπα (για έντονη διαμαρτυρί­α ), δεν άλλαξαν την εικόνα α­πό πλευράς Κορινθιων. Τελικά μπροστά στο φάσμα της δεύτε­ρης συνεχόμενης απώλειας βαθ­μών οι παίκτες της Κορινθου 06 κατάφεραν και πέτυχαν δύο α­κόμα γκολ προς το τέλος του α­γώνα και πήραν την πολύτιμη νί­κη. Το 2-1 πέτυχε πάλι ο Κάπλα­τζης στο 77’ που πήρε το ριμπά­ουντ από το σουτ του Μυργιώτη και την ασθενή απόκρουση του Τριαντάφυλλου και στις καθυ­στερήσεις το αυτογκόλ του Γιά­κουμπι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και το 3-1 ήταν και το τε­λικό σκορ της νίκης του Α.Σ. Κο­ρίνθου 06 επί της Ελλάδας Βέ­λου. 
Συμπερασματικα δίκαιο το α­ποτέλεσμα, αλλά με την Κόριν­θο 06 να φτάνει σε μια αγχώ­δη νίκη, αφού δεν εκμεταλεύ­τηκε τις πολλές ευκαιρίες, που δημιούργησε. Όσο για την Ελ­λάδα Βέλου διακρίθηκε για την καλή αμυντική της λειτουργίας και το ...σκληρό της παιγνιδι κά­τι που της στοίχισε δικαιολογη­μένα την απώλεια δύο παικτών στα επόμενα παιχνίδια. Δυσκό­λεψε την επίδοξη πρωταθλήτρι­α, αλλά η ποιοτική διαφορά τελι­κά απέδωσε . 
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του Θανάση Ρούσσου ήταν καλή σε γενικές γραμμές αν και οι φιλοξενούμε­νοι διαμαρτύρονται για τις δύο α­ποβολές θεωρώντας ότι ήταν αυ­στηρές. Καλοί και οι δύο βοηθοί του. 

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 :Σκούρ­της, Γκουριώτης, Φίλης, Μαγγί­νας, Τριμπόνιας, Στασινόπουλος, Καμπιώτης, (67’Χατζησοφρωνί­ου ), Τσάκα ,Μυργιώτης (86’ Βα­σιλάρης) ,Κάπλατζης, Τζανέτος. Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ :Τριαντάφυλ­λος, Βλάχος (89’Αγγελόπουλος ), Dimitri, Τάλιος, Ντερβισι, Κλα­δάκης, Τσοχαντάρης, Ζήσης, Γιά­κουμπι, Ρούπας, Μπουσδούκος (79’ Αναστασιάδης ). 

Κάποιες παρατηρησεις για τους αρμόδιους του ΑΣ Κόρινθος 2006: Το αήττητο μέχρι σήμερα της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας – κα­τά τη γνώμη μας – οφείλεται στο ομαδικό πνεύμα των παικτών, στο χαμηλό παιχνίδι εναλλαγής της μπάλας πάσα στην πάσα (με την μία ή δύο), ατην πειθαρχικό­τητα στις αποφάσεις του διαιτη­τού, στη διατήρηση της ψιχραιμί­ας στα δύσκολα προς αποφυγή άγχους, στην προώθηση επιθε­τικά της μπάλας με σπάνια γυρί­σματα στην ανάγκη, στο ξεμαρ­κάρισμα και λήψη θέσης υποδο­χής της μπαλιάς και στην ακλό­νητη πίστη για την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι δύο τελευ­ταίοι προπονητές φρόντισαν να δουλέψουν τις ανσεις αυτές και έχει χρέος ο σημερινός να τις δι­ασφαλίσει με μόχθο και επιμο­νή. Τέλος να φροντίζεται ιδιαίτε­ρα η φυσική σωματική κατάστα­ση των παικτών, οι οποίοι οφεί­λουν στις επόμενες αγωνιστικές να προετοιμαστούν ειδικά για την αντιμετώπιση δύσκολων α­γώνων, όταν θα ανέβουν στη Γ΄ Εθνική. Μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να μην ανέβουν για να … κατέβουν με την πρώτη… Το μέλλον είναι στο μυαλό και στα πόδια τους!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια