Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Με Θέμη Αδαμαντίδη και το μισό υπουργικό η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά

Εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα
Περί τα 700 άτομα συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση με τίτλο: «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη» με κεντρικό ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. Η εκδήλωση, που έχει χαρακτηριστεί και «Δούρειος Ιππος» για την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, είχε πολλούς και από όλα τα κόμματα.
Ηταν ο Σίμος Κεδίκογλου, που εκπροσώπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η κ. Μεγαλοοικονόμου, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Σπύρος Δανέλης, ο Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι, ο Αγγελος Τόλκας, προσφάτως υπουργοποιηθείς, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Φώτης Κουβέλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Μαρία Ρεπούση, ο Θ. Θεοχαρόπους και ο Δ. Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, ο Στέργιος Καλπάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Νίκος Παππάς, ο Δ. Βίτσας, ο Γ. Μουζάλας.
Μεγάλη… έκπληξη; Η παρουσία του Θέμη Αδαμαντίδη και τη συναδέλφου του τραγουδίστριας Ραλλίας Χριστίδου.
Και κάποιοι είπαν: «Να μας πει ο Θέμης κι ένα τραγούδι που να ταιριάζει στο κεντροαριστερό άνοιγμα του Τσίπρα. Οπως το σουξέ του «έρωτας, ο απόλυτος έρωτας».

bkanellis


4 Μαρτίου 2019











Γεώργιος Κουμουτσάκος : Ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα


Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του να μην προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε πρωτοβουλία ή συμφωνία σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, πριν από τις εκλογές.
4 Μαρτίου 2019, 21:04 Την ανησυχία του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με τα ελληνοτουρικά εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αιχμή και τις σχετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς μιλώντας στους Δελφούς ισχυρίστηκε ότι Έλληνες και Κύπριοι δεν θα πρέπει να είμαστε “μονοχοφάηδες“ σε σχέση με τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις Τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία”».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ «όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».










Φώφη Γεννηματά σε Τσίπρα : Κλείσε τώρα το ραντεβού με τον ελληνικό λαό στις κάλπες


Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 : Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε καυστικά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικών παραγόντων να επαναφέρουν το ζήτημα της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος, καλώντας τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές για να πάρει την απάντηση των Ελλήνων πολιτών. «Τρία χρόνια τώρα φωνάζουμε ότι πρέπει να μειωθούν οι δεσμεύσεις Τσίπρα για τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα, που πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τώρα με «καθαρό μυαλό»» εν όψει εκλογών το θυμήθηκε και ο κ. Τσίπρας», σημειώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Μας κρέμασε χωρίς αυταπάτες. Μίλησε για ραντεβού… Ένα ραντεβού κλείστε κ. Τσίπρα, αυτό που συνεχώς ξορκίζετε αλλά δεν θα αποφύγετε. Το ραντεβού στις κάλπες με τον Ελληνικό λαό, που σας έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη», καταλήγει η κ. Γεννηματά.









Τουρκική πρόκληση μέσα στην Ελληνική Βουλή! Απειλές από βουλευτή του Ερντογάν – Καμία απάντηση από τους ραγιάδες


Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 : Σήμερα στην Βουλή έλαβε χώρα η διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, οι εργασίες της οποίας γίνονται στην αίθουσα της Γερουσίας της ελληνικής Βουλής και στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι μόνο του Σύριζα και της ΝΔ. Γράψαμε ήδη για την δουλοπρέπεια με την οποία μίλησε ενώπιον αυτής της επιτροπής ο Αποστολάκης. Όμως το ανθελληνικό επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί, αφού λίγο μετά τον Αποστολάκη τον λόγο έλαβε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της τουρκίας, ο οποίος έδειξε πως φέρονται οι τούρκοι στους δουλοπρεπείς ραγιάδες, δηλαδή άρχισε να εκτοξεύει απειλές.

Ιδού τι είπε ο τούρκος ΜΕΣΑ στην Ελληνική Βουλή: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία» Οι ραγιάδες του Σύριζα και της ΝΔ δεν απάντησαν ΤΙΠΟΤΕ στον τούρκο που εκτόξευε απειλές εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Μονάχα οι Καραγιαννίδης και Δουζινάς από τον Σύριζα προέτρεψαν σε μία… «Συμφωνία των Πρεσπών» με την τουρκία, δηλαδή σε μία άνευ όρων συνθηκολόγηση εμπρός στον Σουλτάνο!










Η σύναξη των κομμουνιστών


4 Μαρτίου 2019: Δεν είναι μόνο ιστορικό αλλά και πολιτικό το ενδιαφέρον των αναζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, όσων δηλαδή απέμειναν μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ή αναγεννήθηκαν από τις στάχτες του. Έτσι προ ημερών συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη πάνω από 20 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα της Ευρώπης με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της γνωστής για όσους ασχολούνται με το «άθλημα» Κομμουνιστικής Διεθνούς (ιδρύθηκε στις 2 Μαρτίου 1919), στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία με θέμα «Πάλη για τον Κομμουνισμό: 100 χρόνια πολιτικής κληρονομιάς».
Το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστατεί σε αυτές τις διεθνείς διεργασίες, πήρε μέρος με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, που αναφέρθηκε στα συμπεράσματα από τη στρατηγική του ΚΚΕ στη δεκαετία του 1940 υπό το πρίσμα της στρατηγικής του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Και έχει ενδιαφέρον η αποτίμηση που έκανε, διαπιστώνοντας ότι ενώ την τραγική εκείνη δεκαετία είχαν διαμορφωθεί στην Ελλάδα συνθήκες «επαναστατικής κατάστασης» με το ΚΚΕ μέσω του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ουσιαστικά να κυριαρχεί πολιτικά και στρατιωτικά μετά την απελευθέρωση το 1944, «δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες για μια έγκαιρη, σωστά σχεδιασμένη αναμέτρηση με την αστική εξουσία» για την κατάληψη της εξουσίας. Έτσι είχαμε τα Δεκεμβριανά και μετά την Συμφωνία της Βάρκιζας.

Το ιδιαίτερο στοιχείο στις αναλύσεις αυτές είναι η ευθύνη που επιρρίπτει το ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κέντρο, την Κομμουνιστική Διεθνή, που υπό την καθοδήγηση των σοβιετικών είχε επιβάλλει την στρατηγική του αντίληψη στα άλλα κόμματα τις δεκαετίες ’30 και ’40.










Στην Ένωση Κεντρώων η πρώην βουλευτής της ΝΔ Μαρία Σταυρινούδη


Την ένταξη της πρώην βουλευτή Χίου Μαρίας Σταυρινούδη στους κόλπους του κόμματος, ανακοίνωσε η Ένωση Κεντρώων. «Στην Ένωση Κεντρώων εντάσσεται η πρώην βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη φαρμακοποιός – επιχειρηματίας, η οποία θα είναι και υποψήφια στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται: «Η κ. Σταυρινούδη θα δώσει με όλες τις δυνάμεις της, τον αγώνα για μια ισχυρότερη Ένωση Κεντρώων». Η Μαρία Σταυρινούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε αισθητική στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι και φαρμακευτική. Από το 1992, διατηρεί στη Χίο ινστιτούτο αισθητικής, ενώ είναι η ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρείας καλλυντικών που βασίζονται στη μαστίχα, η οποία έλαβε και Βραβείο Ευρεσιτεχνίας. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της «αν και μέλος της ΔΑΠ στα φοιτητικά της χρόνια, φαίνεται ότι το «μικρόβιο» το κόλλησε από τον πεθερό της, βουλευτή της ΝΔ και Δημάρχο Χίου, Γιάννη Σόδη του οποίου ήταν βοηθός».

Εντάχθηκε επίσημα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στις 2/9/2014 καταλαμβάνοντας τη θέση του Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος ορκίστηκε αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η κ. Σταυρινούδη αποχώρησε από τη ΝΔ τον Ιανουάριο του 2017, καταγγέλλοντας ότι το κόμμα της «χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό του και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις του».










Δήλωση του Εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρου Τοσουνίδη
για τη δικαίωση του Πάνου Καμμένου


Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 : «Ο Πάνος Καμμένος δικαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τρεις αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμες τις αγωγές του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη (απόφαση 3344/2018), του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου ( απόφαση 3345/ 2018) και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη (απόφαση 3821/ 2017) σε βάρος του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το δικαστήριο με τις αποφάσεις του δικαίωσε τον Πάνο Καμμένο και έκρινε ότι ορθώς ασκεί έλεγχο και καταγγέλλει την κατασπατάληση των πόρων του ΚΕΕΛΠΝΟ και ότι οι δημόσιες αναφορές του στο πρόσωπο του κ. Κουρτάκη, του κ. Τζένου και του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν συκοφαντίες. Άλλωστε, η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τελεί υπό κοινοβουλευτική και δικαστική έρευνα. Ο πόλεμος που γίνεται σε βάρος του Πάνου Καμμένου με κάθε τρόπο από τον όμιλο των «Παραπολιτικών» - και όχι μόνο - καταρρίπτεται στις δικαστικές αίθουσες. Να είναι βέβαιοι οι εχθροί του και οι πολιτικοί του αντίπαλοι ότι ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο για κάθε σκοτεινή υπόθεση του δημοσίου βίου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες επιχειρηματικών κύκλων και μερίδας Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων να τον φιμώσουν».











Συνέντευξη του Γιώργου Μαυρωτά στον ραδιοφωνικό σταθμό News247


Στον ραδιοφωνικό σταθμό News247 μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού και βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς. Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Πορτογαλία, δήλωσε πως θα μπορούσαμε να είχαμε βγει από την κρίση σαφώς νωρίτερα, αν υπήρχε ένα minimum συνεννόησης. Στην κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι πολιτικές κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, αλλά κυρίως από το 2000 και μετά, όταν η χώρα ζούσε με δανεικά χρήματα.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανικανότητα του πολιτικού μας συστήματος, που δεν μπόρεσε να ενωθεί, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα και την κρίση που ερχόταν, με αποτέλεσμα να μας επιβληθούν από έξω. Δυστυχώς, ανάλογη στάση κρατάμε και σήμερα, καθώς παρατηρείται μία ροπή προς τον διχασμό, αν και το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή μίλησε για συνεννοήσεις και συναινέσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Μαυρωτάς, το Ποτάμι δεν εντάσσεται ούτε σε Αντι-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε σε Αντι-δεξιό μέτωπο, όπως κάποιοι θέλουν, αλλά μόνο σε ένα Αντι-διχαστικό μέτωπο, αυτό δηλαδή που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος μας.
Αντίστοιχα και με το άρθρο 110, προκειμένου να γίνει περισσότερο ευέλικτη η διαδικασία της αναθεώρησης, αλλά η πόρτα από τον ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε κλειστή. Για το λόγο αυτό, ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύουν στην πρωτοβουλία με τις «Γέφυρες» που έχει πάρει ο κ. Τσίπρας, γιατί είναι περισσότερο επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική, όπως φάνηκε στην προσπάθεια σύγκλισης που έγινε στη Συνταγματική Αναθεώρηση..

Έκλεισε, μιλώντας για την ανάγκη ενός εξισορροπιστικού πόλου στο κέντρο του πολιτικού φάσματος σε αντιδιαστολή με το μοντέλο του πολιτικού δίπολου. Τόνισε, πως το Ποτάμι ανήκει σε αυτό το προοδευτικό – φιλελεύθερο – μεταρρυθμιστικό κέντρο, γεγονός που πρέπει να εκτιμηθεί στις επόμενες εκλογές. Ειδικότερα για τις ευρωεκλογές, επεσήμανε πως το Ποτάμι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω του σαφούς ευρωπαϊκού προσανατολισμού του, χωρίς αστερίσκους και επίσης τόνισε ότι όσοι βλέπουν τις ευρωεκλογές ως δημοσκόπηση για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, κάνουν μεγάλο λάθος και υποτιμούν την κομβική τους σημασία για τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια