Header Ads

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ


Αποκαλυπτική είναι η απόφαση της Δημοτικής αρχής Σταματόπουλου να ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενες καθαρίστριες του Δήμου για την μη καταβολή των επιδομάτων Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
Είναι αποκαλυπτική για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η Δημοτική αρχή το δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικήσουν, με όποιον τρόπο αυτοί επιλέξουν, την αξιοπρέπεια στην ζωή και την διαβίωσή τους, ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.
Δεύτερον γιατί αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο για το πώς φτιάχνονται τα «ματωμένα πλεονάσματα», που παρουσιάζονται ως «νοικοκύρεμα» είτε από την κυβέρνηση, είτε από Δημάρχους όπως ο Σταματόπουλος, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από την «φοροληστεία» των λαϊκών στρωμάτων, τους άθλιους μισθούς και τα κουτσουρεμένα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα των καθαριστριών στα σχολεία και τους Δήμους.
Δεν μας κάνει εντύπωση η τακτική τους να στρέφονται κάθε φορά ενάντια σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, δεν είναι η πρώτη φορά, το έχουν εφαρμόσει και στο παρελθόν. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν ότι είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν έφεση σε πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενους. Αυτό έχει καταργηθεί με νομοθετική διάταξη κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων και την στάση πρωτοπόρων κομουνιστών Δημάρχων που πήγαν κόντρα σε νόμους και αποφάσεις και στάθηκαν σύμμαχοι με τους εργαζόμενους, δεχόμενοι πρωτόδικες αποφάσεις που τους δικαιώνουν.
Δεν μπορούν να μας πείσουν ότι η απόφασή τους είναι θέμα νομικό, διαδικαστικό ή τακτικής. Είναι συνειδητή πολιτική στάση και πράξη που στρέφεται ευθέως ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Το μόνο που μπορούν να πείσουν είναι ότι ήταν, είναι και θα παραμείνουν πιστοί στην εφαρμογή της πολιτικής εκείνης που απαξιώνει τις υπηρεσίες, που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, πολιτική που δεν έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά τα κέρδη μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών ομίλων.
Και αυτό θα πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές από τα Λαϊκά στρώματα. Να καταδικάσουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που με μοιρασμένους ρόλους ρίχνουν «νερό στον μύλο» της αντιλαϊκής πολιτικής, Κυβερνήσεων και Ε.Ε.
Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια