Header Ads

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ : Ψυχική υγεία και διαδίκτυο» ! Με εξαιρετική επιτυχία στο κατάμεστο, για ακόμα μία φορά, δημοτικό θέατρο!


« Ψυχική υγεία και διαδίκτυο»!! Με εξαιρετική επιτυχία στο κατάμεστο, για ακόμα μία φορά, δημοτικό θέατρο!!!! το μάθημα της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας του Δήμου Κορινθίων που πραγματοποιήθηκε προχθές 20-2-19, από τον πλέον ειδικό και αρμόδιο, κορυφαίο Καθηγητή γνωστικής ψυχολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πέτρο Ρούσσο.
Ο καθηγητής Ρούσσος διδάσκει στο πανεπιστήμιο Αθηνών από τα δυσκολότερα μαθήματα, διαθέτει όμως μια φοβερή ικανότητα να καθιστά τα πλέον ακατανόητα, απολύτως κατανοητά και εύκολα!
Σε μια χειμαρρώδη ομιλία που καθήλωσε τους μαθητές για 2 και πλέον ώρες ο Κορυφαίος καθηγητής μίλησε ανοιχτά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο και την χρήση του, για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και για μεγάλους και για μικρούς.
Τόνισε ότι ο εθισμός και η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και στη χώρα μας, ενώ υπογράμμισε ότι τα πράγματα περιπλέκονται ειδικά από την αδυναμία, λόγω αντικειμενικών δυσχερειών, των γονέων να ελέγξουν τα παιδιά τους, όσο αφορά τη χρήση του διαδικτύου στο οποίο πλέον έχουν πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου η οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής από όπου κι αν βρίσκονται.
Πρότεινε τρόπους με τους οποίους η οικογένεια μπορεί να προλάβει η να σταματήσει εγκαίρως την εξάρτηση από το διαδίκτυο. Μίλησε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου, έθιξε όλες τις παραμέτρους, και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.!
Ήταν μια ομιλία εξαιρετική, άκρως ενδιαφέρουσα, άκρως διαφωτιστική και σίγουρα άκρως βοηθητική για όλους τους μαθητές της σχολής που για ακόμα μία φορά κατέκλυσαν το χώρο του δημοτικού Θέατρο Κορίνθου!
Από καρδιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας, οι οποίοι κάθε φορά αψηφώντας αντικειμενικές δυσχέρειες, καιρικές συνθήκες, φορτωμένο πρόγραμμα δίνουν δυναμικό και έντονο το παρόν τους στα μαθήματα της σχολής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ καρδιάς σε όλους τους κορυφαίους καθηγητές που με την παρουσία και την προσφορά τους βάζουν σφραγίδα της τιμής και κύρους για τη σχολή μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, που σύσσωμο και ομόφωνα αποφάσισε την δημιουργία, την υλοποίηση και την λειτουργία της σχολής οικογένειας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δήμαρχο που πρωτοστάτησε στην επανασύσταση και λειτουργία της παλαιάς σχολής γονέων της νομαρχίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια προσωπικής του καθενός μας ενδυνάμωσης, αλλά και στήριξης της οικογένειας και του καθενός προσωπικά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διευθυντές και στα παιδιά των σχολείων που πλαισιώνουν, οπότε μπορούν με την λαμπερή παρουσία τους τη σχολή μας: τον κ. Μπογιατζή με το εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου, τον κύριο Κατσούρη με το εσπερινό Γυμνάσιο Κορίνθου και τον κ. Σωτήρχο με το Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.
Η αθρόα και δυναμική συμμετοχή όλων σας μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε.....
Εκ βαθέων πολλά πολλά ευχαριστώ καρδιάς !

Δεν υπάρχουν σχόλια