Header Ads

Κινηματογραφιστές στέλνουν «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο» / Σποτάκι παρουσιάζει πώς η Ελλάδα καίει τα παιδιά της...


ΜΕΤΑ την άκρως ευαισθητοποιημένη δράση τους με τίτλο «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο», οι Έλληνες κινηματογραφιστές κυκλοφορούν ένα νέο διαφημιστικό σποτ, το οποίο έχει τίτλο «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο».
Σε αυτό, όπου πρωταγωνιστής είναι ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, οι σκηνοθέτες προσπαθούν να υπογραμμίσουν την έλλειψη στρατηγικής, συντονισμού και χρηματοδότησης στον κινηματογράφο, γεγονός που ανάγκασε, άλλωστε, και τον ίδιο τον υποψήφιο για Οσκαρ Έλληνα δημιουργό να αναζητήσει την τύχη του εκτός ελληνικών συνόρων. «Να ‘μαστε πάλι εδώ, αυτή τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ’ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, διοικητικά συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες.
Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτή, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του...» αναφέρει το σημείωμα που συνοδεύει το διαφημιστικό σποτάκι. Αξίζει να τονιστεί ση το βιντεάκι έχει γυριστεί στην Κινέττα, εκεί όπου γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία του. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Βασίλης Κατσούττης και το σενάριο ο Σπάρος Κρίμπαλης και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής. Συμμαεχει η Μαργαρίτα Τσολάκη, ενώ η μουσική ανήκει στον Μίμη Πλέσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια