Header Ads

Μπάσκετ : «Διπλό» πρωτιάς για την Εθνική ομάδα μπάσκετ / Η Εθνική ομάδα επικράτησε εκτός έδρας της Γερμανίας με σκορ 69-63 και τερμάτισε στην κορυφή με 11 νίκες και μία ήττα


in.gr 

24 Φεβρουαρίου 2019, 21:11 

Μία Εθνική με απαράμιλλο πάθος «ά­λωσε» την Βαμβέργη, επικρατώντας με 69-63 της Γερμανίας, νίκη που την κρά­τησε την κορυφή του ομίλου της, τον ο­ποίο και έκλεισε με 11 νίκες και μόλις μί­α ήττα! Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου είχαν τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Βαγγέλη Μαργαρίτη σε πολύ καλή βρα­διά, με τον παίκτη του Περιστερίου να εί­ναι συγκινητικός και να.. καταπίνει τους αντιπάλους του στο παρκέ. 
Μάλιστα μετά την ήττα της Αυστραλί­α από το Ιράν, είναι πολύ πιθανόν η Γα­λανόλευκη να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για το Πα­γκόσμιο της Κίνας. Η Ελλάδα είδε τους Γερμανους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, όμως με φοβερή αυτάπαρνηση πήρε το θετικό αποτέλεσμα. 
Η εξέλιξη του ματς 
Η γαλανόλευκη ήταν ανταγωνιστική με το ξεκίνημα απέναντι στην Γερμανία, με τον Μαυροειδή να είναι η αιτία του 6- 7. Το ματς ήταν ντέρμπι εξ αρχής, ο Λα­ρεντζάκης βοήθησε πολύ στην επίθεση, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτε­ρο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 16-15. Η Γερμανία προηγήθηκε με 18-15, η Εθνική το μοναδικό που είχε καταφέρει σε διά­στημα 4 λεπτων να υποχρεώσει τους γη­πεδούχους σε 5 ομαδικά φάουλ. Η Ελλά­δα μείωσε σε 20-19, προσπέρασε όμως ο Ζάιφελντ έκανε το 22-21 έπειτα από επι­θετικό του ριμπάουντ. 
Η Γαλανόλευκη ήταν άστοχη, ο Ομπσντ σκόραρε για το 25-21, με το Γκί­κα να απαντάει αμέσως για το -1 (25-24). Ο γκαρντ του Προμηθέα οδηγήθηκε στις βολές, μείωσε εκ νέου αλλά οι γηπεδού­χοι είχαν λύσεις στην επίθεση. Οι παί­κτες του Σκουρτόπουλου έβρισκαν σκορ μέσω των βολών, ο Μαυροειδής μαζί με τον Σαλούστρο έδωσαν ξανά προβάδι­σμα (28-29), με τον σέντερ του Κολοσ­σού να είναι ενεργός και στη συνέχεα και να πραγματοποιεί το 32-33. 
Το ημίχρονο έκλεισε το 34-33 με τους γηπεδούχους να έχουν βραχαία κεφαλή και να έχουν προβληματίσει το συγκρό­τημα του Σκουρτόπουλου. Και στο δεύ­τερο ημίχρονο οι Γερμανοί μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και πιεστικοί στην άμυ­να. Για αυτό χρεώθηκαν με τρία φάουλ σε ένα λεπτό, με την Ελλάδα να υποπί­πτει σε λάθη και να βλέπει τον Σαϊμπού με βολές να διαμορφώνει το 38-33. 
Ο Κόνιαρης πέτυχε το τρίποντο για το 38-36 και ο Βασιλόπουλος με το πείσμα του ισοφάρισε την αναμέτρηση. Η επιμο­νή της Γαλανόλευκης έφερε το 40-41 α­πο τον Μαργαρίτη, την ώρα βέβαια που η Γερμανία πέρασε και πάλι μπροστά με τον Γκίφεϊ. Ο Τσίρμπες συνέχισε να προ­καλεί προβλήματα στους Έλληνες και έ­κανε το 47-43, ο Βασιλόπουλος μείωσε με δίποντο και έκλεψε μία ακόμα μπάλα και ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του αφού έμοιαζε ότι έπαιζε μόνος του τους Γερμανούς. 
Από τις βολές μάλιστα έγραψε το 47- 50, με την Εθνική να παίρνει διαφορά έξι πόντω (47-53) με οχτώ λεπτά για το τέ­λος. Ο Αθηναίου από το τρίποντο διαμόρ­φωσε το 49-57 και ανάγκασε τους Γερ­μανούς να πάρουν το τάιμ άουτ, καθώς έβλεπαν την Γαλανόλευκη να ξεφεύγει επικίνδυνα. Από ότι φαίνεται αυτό τους ξύπνησε κάπως καθώς ροκάνισαν την α­πόσταση, αλλά ο Μποχωρίδης βοήθησε στο 53-59 με ανάποδο λέι απ. 
Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα δικό τους σερί και πέρασαν μπροστά με 60-59, ό­μως ο Βασιλόπουλος έδωσε και πάλι προβάδισμα. Ο αρχηγός της Ελλάδας έ­κλεψε την επόμενη μπάλα και ο Μποχω­ρίδης στο τρανζίσιον σκόραρε από το τρί­ποντο για το +4 (60-64). Σε αυτό το διά­στημα, ο Λαρεντζάκης έγραψε το 62-66, ο Κόνιαρης εβγαλε μία ακόμα άμυνα και ο Μαργαρίτης από κοντά και με τρομε­ρή διαύγεια σκόραρε για το 62-68 με 55 δευτερόλεπτα για το τέλος. Η Γερμανί­α δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στο σκορ, ξόδεψε όλα τα φάουλ της και οι βολές του Βασιλόπουλου έκαναν το 63- 69 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια