Header Ads

Μπάσκετ / NBA : Ο Γιάννης στους υποψήφιους για τη διαδοχή του «Βασιλιά»


Το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτο­ρείο ESPN συμπεριλαμβάνει τον Γιάν­νη Αντετοκούνμπο σε μια λίστα πέντε αθλητών που θέτουν υποψηφιότητα να διαδεχτούν τα επόμενα χρόνια τον «Βασιλιά» ΛεΜπρόν 
Δεν είναι πλέον είδηση το γεγο­νός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συ­γκαταλέγεται σε εκλεκτή κάστα αθλη­τών του μπάσκετ, που θεωρούνται α­πό τους ειδικούς του ΝΒΑ, ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα. Σε αφιέρωμά του το μεγάλο ειδησεογραφικό πρα­κτορείο ESPN παρουσιάζει μια λίστα με πέντε παίκτες που θέτουν υποψη­φιότητα να διαδεχτούν τον «Βασιλιά» Λε Μπρόν. Το αφιέρωμα τονίζει ότι ο σούπερ σταρ των Λέικερς ακόμη και στα 34 του παραμένει ο απόλυτος άρ­χοντας του πρωταθλήματος, ενώ ση­μειώνει ότι πριν από τον «King James» στη θέση του «οδηγού» υπήρξαν οι Τζόρνταν, Σακίλ και Κόμπε. 
Το ESPN παρουσιάζει μια λίστα στην οποία συμπεριλαμβάνονται μόλις πέ­ντε ονόματα, με αυτό του Γιάννη να φιγουράρει πρώτο κατά σειρά! Κάτι στο οποίο βοήθησε προφανώς και η ανάδειξη του 24χρονου φόργουορντ, ως αρχηγού της ομάδας της Ανατολής στο προσεχές All Star Game. Επιπλέον συμβολή έχουν και οι αναφορές μεγά­λων σταρ του παρελθόντος στο πρό­σωπο του Γιάννη, οι οποίες των εκθει­άζουν. Όπως για παράδειγμα η ατάκα του Σακίλ που είπε πως πλέον ο καλύ­τερος του ΝΒΑ είναι ο Γιάννης Αντετο­κούνμπο! 
Να αναφέρουμε ότι στη λίστα αυ­τή περιλαμβάνονται παίκτες των 25 ε­τών και κάτω, οι οποίοι θεωρούνται ό­τι μπορούν σε 5-6 χρόνια να γίνουν κάτι όπως οι θρύλοι, που αναφέρου­με πιο πάνω. Στο αφιέρωμα το κομμά­τι που αφορά τον Γιάννη τιτλοφορεί­ται ως «Τhe evolving Freak», δηλαδή το «Εξελισσόμενο φρικιό», τονίζοντας δηλαδή την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει ο Κούνμπο, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια. 
Από εκεί και πέρα, τα άλλα ονόματα της λίστας είναι το «Παιδί θαύμα» των Ντάλας Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς, ο Τζόελ Εμπίντ των Σίξερς που χαρακτη­ρίζεται ως «Μοντέρνος Σακίλ», ο σέ­ντερ των Πέλικανς (θα δούμε για πό­σο ακόμη) Αντονι Ντέιβις και ο 18χρο­νος θηριώδης φόργουορντ του Ντιουκ Ζίον Ουίλιμσον που αγγίζει τα 130 κιλά αλλά κινείται σαν άσος αν και 2.01μ! 
in.gr 

13 Φεβρουαρίου 2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια