Header Ads

EΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ , Α΄κατηγορία , 16η αγωνιστική / ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06. : 0 - 3 / Και τώρα ποίος θα την σταματήσει μετά από 55 σερί νίκες Πρωταθλημάτων;


Η ομάδα του ΑΣ Κόρινθος 06 πέρασε το Σάββατο σαν σίφουνας και από το Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου παρασύροντας όνειρα και ελπίδες επιστροφής στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για τον ΑΟ Λουτράκι, που κατατρόπωσε με το καθαρό σκορ 3- 0! Το παιγνίδι αυτό. ξεκίνησε σαν ντέρμπι κορυφής, αλλά η Κόρινθος 06 το μετέτρεψε σε υγιεινό ποδοσφαιρικό περίπατο, αφού  αύξησε την διαφορά από τους οράνιε σε έξι βαθμούς. Η αρμάδα του Τάσου Πέρρα μπήκε δυνατά στον αγώνα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό μόλις στο 4' όταν ο συνεχώς βελτιούμενος Κάπλατζης, αφού έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή με μακρινό ευθύβολο σουτ κεραυνοβόλησε τον Παναγιωτόπουλο, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έγραψε το 0-1 μέσα σε πανζουρλισμό και χειροκροτήματα χαράς από πλευράς των Κορινθίων.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν τα ηνία του αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ κακή ημέρα και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στους πολύ ανώτερους αντιπάλους τους. Έτσι φυσιολογικά ήρθαν άλλα δύο γκολ από τους πρωτοπόρους στο Πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας. Στο 26' ο Καμπιώτης με κοντινή προβολή αύξησε το σκορ σε  0-2 αφού "χάθηκε" η μπάλα από τους Κορίνθιους επιθετικούς σε ένα κρεσέντο ομαδικής συνεργασίας, επιθετικής ορμής, αλλά και στο 32'  ‘οταν ο  πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μάκης Μυργιώτης με δύσκολη προσπάθεια, μετά από ωραία ψηλοκρεμαστή μπροστινή μπαλιά διεκδίκησε την μπάλα ασίστ του Κάπλατζη, την πήρε μπροστά του και ακάθεκτος πλασάρισε γράφοντας το 0-3 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Όταν στο λεπτό αυτό προηγείται ο αντίπαλός σου με 3-0 φυσικό είναι να μη μπορείς να αντιδράσεις. Κάτι τέτοιο έγινε και από πλευράς γηπεδούχων, που περίμεναν τη λήξη του ημιχρόνου για να μπορέσουν να συνέλθουν από τον πλήρη αιφνιδιασμό και να σκεφτούν τρόπο αντίδρασης. Πράγματι στην επανάληψη πίεσαν στα πρώτα λεπτά, έπαιξαν με ψυχή μήπως πετύχουν κάποιο γκολ για να έχουν ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια και τη λύση την βρήκαν στο  πέναλτι που έκανε ο Στασινόπουλος ανατρέποντας τον Αράπογλου στο 50' σε μια ακίνδυνη φάση για την εστία του Σκούρτη. Ο σπεσιαλίστας Ηλίας Σιώκος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Σκούρτης "ψώνισε " τον αρχηγό του Α.Ο. Λουτρακίου και με καταπληκτική απόκρουση στην αριστερή του γωνιά κράτησε τα δίκτυα του ανέπαφα.. Άλλη μια φορά χρειάστηκε να δείξει την μεγάλη του κλάση ο γκολκήπερ των νικητών στο 63' όταν σε δυνατή σέντρα σουτ του Μπουλούμπαση με υπερένταση έβγαλε την μπάλα κόρνερ.

Αυτές θα λέγαμε πως ήταν οι δύο κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων, έναντι πολλών των φιλοξενουμένων με αποκορύφωμα τη λόμπα του Δημητριάδη στο 89' σε κενό τέρμα και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων, αλλά και οι ουδέτεροι φίλαθλοι χάρηκαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Θα περίμενε κανείς στο κατ΄ ευφημισμό ντέρμπυ να δει σκληρές κόντρες, εσκεμμένα κτυπήματα και μανιασμένο ποδόσφαιρο, που έβγαζε μίσος μεταξύ των παικτών. Κάθε άλλο. Ο αγώνας ήταν δυνατός, διεκδικητικός, αλλά μέσα σε λογικά όρια, ενώ οι οποιεσδήποτε μικρές και άθελα παρεκτροπές σταματούσαν με τα δίκαια σφυρίγματα της διαιτησίας, μηδέ του πέναλτι εξαιρουμένου, που πειθάρχησαν όλοι στο δίκαιο σφύριγμα του διαιτητή.

Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά βρήκαν την Κόρινθο 06 να παίρνει μια μεγάλη νίκη και να κάνει ρεκόρ αήττητης ομάδας σε 55 συνεχόμενα διαχρονικά παιγνίδια πρωταθλήματος. Έχει να γνωρίσει την ήττα από την 23η αγωνιστική της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016 -17, όταν είχε ηττηθεί 3-2 από τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ στο γήπεδο της Ιωνίας. Σημειώνουμε ότι οι νικητές αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Τζανέτο, Μαυρέλη και Βασιλάρη.

Δύο λόγια για τον Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Στο παιγνίδι αυτό όλοι βρέθηκαν σε κακή μέρα (;) ή αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο ομαδικό ρυθμό και γκολ στο 4' και χωρίς να το καταλάβουν δέχτηκαν άλλα δύο και τέρματα οπότε η όποια σκέψη για αντίδραση έπεφτε πάνω στον καλύτερο αντίπαλό τους σε όλες τις γραμμές, που είχε ποιότητα, φαντασία, περίτεχνους συνδυασμούς,απαράμιλλο  ομαδικό πνεύμα, διεκδίκηση της μπάλας. Δουλεύοντας χωρίς περιττές ατομικές ενέργεειες το ένα - δύο στην μεταξύ τους πάσα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κυριάρχησαν του γηπέδου. Σημειώνεται ότι υπήρξε στο Β΄ ημίχρονο άψογη από πάσης απόψεως  διαχείριση στο προβάδισμα του σκορ. Η ομάδα του Δημήτρη Μπινιάρη ήταν μία καλοκουρδισμένη μηχανή, που όλα τα γρανάζια της δούλευαν συγχρόνως για τον εαυτόν τους, αλλά και για το σύνολο!  Δίκαιο το αποτέλεσμα και οι 500 περίπου θεατές απόλαυσαν ένα πολύ καλό παιγνίδι από δύο πολύ καλές ομάδες, άσχετα εάν η νικήτρια ήταν κατά πολύ ανώτερη από τους ηττηθέντες.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ : Άριστη η διαιτησία του Παναγιώτη Κακριδή, πολύ καλοί οι ΒΟΗΘΟΙ του Μπορτζοβίτης  και Σπηλιώτης.

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Παναγιωτόπουλος, Μπάρμπας  (26' λτ  Παππάς ), Γκαρμίρης, Τσώκος, Ποτήρης, Πετρίδης, Μπουλούμπασης  (66'Βοϊδήλας ), Σιώκος (79'Γεωργούλιας), Χρυσαφίδης, Αμπαδιωτάκης Μ. (56'λτ Γκιζαριώτης ), Αράπογλου.

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 : Σκούρτης, Τσάκα, Φίλης, Μαγγίνας, Τριμπόνιας, Στασινόπουλος, Τσατσόπουλος  (68' Γκουριώτης ), Χατζησοφρωνίου, Μυργιώτης  (60' Δημητριάδης ), Κάπλατζης  (88'Οικονόμου ), Καμπιώτης  (72' Κάρλος ).




ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 
μετά τον νικητήριο αγώνα στο Λουτράκι




Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΑΣ Κόρινθος 06, Δημήτρη Μπινιάρη, να μας πει τις εντυπώσεις του για το ντέρμπι μεταξύ της ομάδας του και της ομάδας του Α.Ο. Λουτράκι και αν υπάρχουν γενικά παράπονα από κάποια θεσμική πηγή. Μας απάντησε ευχαρίστως, ως εξής:

"Αν με ερωτάτε, αν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, σας απαντώ ευθέως πως ασφαλώς και είμαι ευχαριστημένος από την γενική απόδοση της ομάδας μας σε έναν κρίσιμο αγώνα, που πραγματικά εθεωρείτο ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες είναι οι κυριότεροι διεκδικητές του τίτλου. Είναι γεγονός ότι σήμερα οι Λουτρακιώτες φίλαθλοι, οι διοικητικοί και Τεχνικοί παράγοντες, αλλά και οι παίκτες της ομάδας του Α.Ο. Λουτράκι, έδωσαν μαθήματα ευγενούς Αθλητικής Άμιλλας τόσον εντός του αγωνιστικού χώρου, τόσο στην κερκίδα, όσο και στις γηπεδικές εξυπηρετήσεις. Η φιλοξενία ήταν άψογη και ευχαριστώ το Προεδρείο της ομάδας και τους φιλάθλους του Λουτρακίου, γιατί αισθανθήκαμε σαν στο σπίτι μας με την πολύ καλή αντιμετώπιση, που μας έκαναν. Θα ήταν παράλειψη, αν δεν πω ότι ο Διαιτητής κ. Παναγιώτη Κακριδής και οι βοηθοί του κ.κ. Μπαρτζοβίτης και Σπηλιώτης, ετίμησαν τη σφυρίχτρα και το Σύνδεσμο  Διαιτητών Κορινθίας με την ισόνομη αμερόληπτη διαιτησία τους. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν μέσα στα αθλητικά πλαίσια και δεν ξέφυγαν σε ακρότητες. Κάθε αγώνας έχει τις πιθανότητες του 1-2-Χ. Σήμερα μας ήλθε νικητής το 2 και συγχαίρω τον Τεχνικό μαςΤάσο Πέρρα και τους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη νίκη και οπωσδήποτε τους οπαδούς και φίλους της ομάδας μας, που συμπαραστάθηκαν!..." κατέληξε ο κ. Μπινιάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια