Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ / Αναμνήσεις από το παρελθόν : Εθνική Ελλάδας λόγω Τρόϊκα...






Έγραφα τότε μετά τις εκλογές του 2015: « Ομολογούμε ότι δεν ψηφίσαμε το ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές, ούτε πρόκειται να ψηφίσουμε ποτέ έναν δεδηλωμένο Άθεο Πολιτικό για Πρωθυπουργό της Πατρίδας μας. Αυτές τις ημέρες όμως, είδαμε να παίζεται το Θέατρο του Παραλόγου με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τρόικα ή θεσμών. Από το ένα μέρος οι αρμόδιοι περί τα Οικονομικά και ο Πρωθυπουργός της χώρας και απέναντι η πεντάδα, που συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει ερήμην της χώρας μας για τη χώρα μας. Όλα αυτά με έναν άνευ προηγουμένου καταιγισμό ειδήσεων, που έχουν ενορχηστρωθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε αντί να φωτίζουν, συσκοτίζουν γεγονότα, μέτρα και αποφάσεις.
Ε, σ’ αυτήν την περίπτωση, κάνουμε πέρα κάθε διαφορά μας με τον Άθεο Πρωθυπουργό και γινόμαστε “Εθνική Ελλάδας”. Βλέπουμε ως πολιτικό αντίπαλο την απέναντι πλευρά και όχι την Ελλαδική. Είμαστε μαζί με την εξουσία υπό όρους. Να μην υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις των δανειστών, να μην παραβεί τις κόκκινες γραμμές που υποσχέθηκε προεκλογικά στον Ελληνικό Λαό, που τον εμπιστεύτηκε και να μην πάρουμε ακόμη άλλη μία δόση για να εξοφλήσουμε μόνο τους τόκους του χρέους. Κάτι να μείνει πλεόνασμα, όχι για να το δώσουμε στις Τράπεζες, αλλά να πάει στην ανάπτυξη της χώρας. Θα Είμαστε κοντά στην Κυβέρνηση σ΄ αυτή τη φάση και για μία άλλη αιτία.
Δεν πάμε με τίποτα την περίπτωση της Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους μία γυναίκα του είδους της, που διευθύνει το κατ’ εξοχήν νεοταξικό βαρύ πυροβολικό, που εξύφανε πρωτοπόρα την εξαθλίωση ενός ολόκληρου Λαού και την υποδούλωση ενός υπερήφανου Έθνους στις επιταγές του Τραπεζικού Συστήματος. Στη Σύσκεψη των πέντε, ήταν «ανυποχώρητη»! Εντελώς αυθόρμητα ήλθε στο νου μας ο βρώμικος ρόλος Παπανδρέου – ΔΝΤ , επί εποχής Στρος Καν. Θα πρέπει σοβαρότατα να διερευνηθεί ο τρόπος, που χειρίστηκε η Λαγκάρντ την περιβόητη λίστα, ώστε ο Παπανδρέου να δεχθεί την μεταφορά του χρέους γαλλικών και γερμανικών τραπεζών στις πλάτες των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων. Τότε, που οι ψευδείς διαβεβαιώσεις, που έδιναν ο Γάλλος και ο Γερμανός εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε αυτούς, που αντιδρούσαν στο «δολοφονικό» Ελληνικό πρόγραμμα, ότι οι τράπεζες των χωρών τους θα διακρατούσαν, κατά το olympia.gr, το Ελληνικό χρέος!
Αντί αυτού, το ξεφόρτωσαν με το μνημόνιο και την αμέριστη στήριξη Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, ποίος ξέρει με τι αντάλλαγμα. Υπάρχει βέβαια και η «τυχαία» απόφαση του ΔΝΤ, τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν την εμπλοκή του, να αυξήσει το πιστωτικό όριο παροχής βοήθειας σε μια χώρα από 60 δις σε… 150, που τα βρήκαμε μπροστά μας! Τότε βεβαίως δεν γνωρίζαμε για τα μυστικά ραντεβού Παπανδρέου – Στρος Καν… Κι΄ όμως, ο Δωσίλογος, κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος...»
Και τώρα, παρακαλώ φίλοι μου αναγνώστες, να μου πείτε, αν είναι ποτέ δυνατόν και να ήμουν προσκείμενος στην κάκιστη Κυβέρνηση Τσίπρα, αν θα μπορούσα να την ξαναψηφίσω, χωρίς να μου κοπεί το χέρι… 

« Ο Κορίνθιος »

Δεν υπάρχουν σχόλια