Header Ads

Βασίλης Νανόπουλος : «θα δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στο δήμο Κορινθίων ! Η Κόρινθος έχει ανάγκη μεγάλα έργα, τα οποία θ΄ αλλάξουν το οικονομικό της επίπεδο, ενώ θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας αυξάνοντας το εισόδημα! » / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το μεσημέρι της Πέμπτης στα τοπικά ΜΜΕ θέτοντας το ζήτημα του νερού αφορμή της συζήτησης που έγινε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου.
«Οι 75 κάτοικοι της περιοχής Άσσου – Λεχαίου έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα και δεν πήραν απαντήσεις! Έθεσαν το ζήτημα της χρέωσης σε πόσιμο και μη πόσιμο νερό που δεν μπορεί να είναι ίδια και το ζήτημα των τόκων που έχουν μπει στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και τους οποίους καλούνται να πληρώσουν ενώ ευθύνη για την καθυστέρηση είναι της ΔΕΥΑΚ, το έχουμε δει και σε άλλες περιοχές. Απαντήσεις δεν τους έχουν δοθεί ούτε και στα έγγραφα που έχουν απευθύνει τόσο στη Δημοτική Επιχείρηση όσο και στο Δήμο. Ο Δήμος με αυτήν την στάση δείχνει πως δεν σέβεται τους πολίτες του και οφείλει να το κάνει σ ένα ζήτημα τόσο σημαντικό όσο το νερό. Ένα ζήτημα που πρέπει να διαχειριστεί με σοβαρότητα αλλά και με σαφήνεια. Απόφαση δεν πάρθηκε αφού το συμβούλιο είναι αναρμόδιο όμως υπάρχουν και προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ ώστε οι χρεώσεις στο διάστημα που δεν γίνονταν μετρήσεις (2013-2016) να είναι οι ελάχιστες. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να τηρηθούν!»
Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το Δήμο
«Υπάρχει θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δήμο. Μέχρι πρότινος το νερό στην Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου δεν ήταν πόσιμο. Η δε σιωπή του Δήμου από το 2014 όπου για λίγες ημέρες δόθηκε πόσιμο νερό και έπειτα έπαψε, ήταν ένοχη! Τώρα υπάρχει ανακοίνωση πως το νερό είναι πόσιμο. Οι κάτοικοι όμως δεν εμπιστεύονται τον Δήμο. Εμείς προτείναμε και στο Συμβούλιο να αποσυνδέσει ο Δήμος τις γεωτρήσεις που σήμερα είναι ενεργές. Μόνο έτσι οι κάτοικοι θα πιστέψουν πως το νερό είναι πόσιμο και αποκλειστικά Στυμφαλίας ! Άλλωστε μπορούν εύκολα, εφόσον χρειαστεί, να επανασυνδεθούν. Επίσης, επιβάλλεται ο συνολικός καθαρισμός των δεξαμενών και η ύπαρξη ενημερωτικού σημειώματος με ημερομηνία και υπογραφή υπαλλήλου σε κάθε δεξαμενή ώστε όλοι να γνωρίζουν πότε έγινε ο έλεγχος. Εξυπακούεται πως η αλλαγή του υπάρχοντος δικτύου αμιάντου θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια άλλωστε ούτε το κόστος ούτε και ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο είναι μεγάλα. Αν αυτές οι προϋποθέσεις υπάρξουν και παράλληλα εκτελεστεί και το έργο που λέει η ΔΕΥΑΚ δρομολογήσει για το 2019 , έργο το οποίο είχαμε σαν Συμμαχία Πολιτών ζητούμε εδώ και χρόνια τότε θα μπορέσουν οι πολίτες να εμπιστευτούν το δήμο σ ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το νερό.
Την δημιουργία ενός «δίδυμου αγωγού έχουμε επίσης προτείνει για να καλύψει μελλοντικές ανάγκες »,. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σαφήνεια από την πλευρά του δήμου προς τους πολίτες»
«Δεν είναι μεγαλειώδες έργο το αυτονόητο!»
«Για εμάς προτεραιότητα από το 2014 έως και σήμερα είναι να έχει κάθε σπίτι σε όλο το Δήμο Κορινθίων πόσιμο νερό . Έχουμε ζητήσει έγγραφο από το Δήμο που να το πιστοποιεί αυτό καθώς και το από πού προέρχεται αυτό το νερό και δεν το έχουμε λάβει! Προσωπικά δεν αμφιβάλω πως το νερό είναι πόσιμο όμως ρωτώ εάν είναι Στυμφαλίας αποκλειστικά κάθε μέρα !»
Η Κόρινθος είναι Ευρωπαϊκή πόλη και όχι επαρχία του Σουδάν! Το πόσιμο νερό είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε αρχής!
«Το νερό δεν είναι προεκλογικό «τερτίπι», Η Κόρινθος χρειάζεται μεγάλα έργα»
«Ο κ.Πνευματικός θέτει το ζήτημα προεκλογικά κατά την συνήθη τακτική του διότι τα μεγάλα έργα που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του το 2014, ΔΕΝ έχουν γίνει! Προφανώς και θα τα επαναφέρει τώρα, όμως τα υποσχέθηκε το 2014 και δεν τα υλοποίησε! Και ξέρετε, η Κόρινθος έχει ανάγκη μεγάλα έργα τα οποία θ αλλάξουν το οικονομικό της επίπεδο. Θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισόδημα! Έχουν γίνει ελάχιστα σε αυτήν την κατεύθυνση από το δήμο κι αυτή είναι η ουσιαστική αλλαγή που θα φέρει η Συμμαχία Πολιτών. Θα δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική μέσα από έναν άλλο τρόπο Λειτουργίας! Είμαι ο μόνος από τους υποψηφίους δημάρχους που έχει μακρά εμπειρία διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα και μπορώ να το επιτύχω. Ο Δήμος δεν θα γίνει επιχείρηση όμως θα δημιουργήσει το πλαίσιο για να λειτουργήσουν αυτές»!

Γραφείο τύπου συμμαχίας πολιτών 

Κόρινθος 15.2.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια