Header Ads

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ : Τα παίρνουν από τους Έλληνες και τα δίνουν στους Λαθρό...


Είναι να απορεί κανείς με αυτά που συμβαίνουν γύρο μας και τις θέσεις που παίρνουν διάφοροι κρατικοί και πολιτικοί φορείς σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είχαμε διαβάσει δημοσίευμα στην εφημερίδα τα Νέα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ότι: «Επανακαθορίζεται το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών σίτισης στους υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας με τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη..
Με την τροπολογία επιτρέπεται η σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, η δαπάνη των οποίων μπορεί να καλύπτεται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τις περί προμηθειών διατάξεις, με σκοπό τη σίτιση των ανωτέρω προσώπων. Σε περίπτωση, που δεν είναι δυνατό να παρασχεθούν υπηρεσίες σίτισης για οποιονδήποτε νομικό ή πραγματικό λόγο στα ανωτέρω πρόσωπα, καταβάλλεται ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, η οποία καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ, στα ανωτέρω πρόσωπα καταβάλλεται με απόφαση του διοικητή της έδρας κάθε Κέντρου ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δαπανών ατόμων, που τελούν σε περιορισμό (ν.δ. 116/1969 και σχετικές ΚΥΑ), η οποία βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 5,87 ευρώ ανά δικαιούχο)».
Σχέτη τρέλα, δηλαδή. Την στιγμή, που η χώρα μας περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και χιλιάδες συμπατριώτες μας παρουσιάζουν πρόβλημα διαβίωσης, αφού αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες, όπως αυτή του φαγητού, καλούμαστε εμείς οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι να μας κόβουν τον μισθό, να μας εξαθλιώνουν στην φορολογία, τις μειώσεις μισθών και να κόβουν μισθό στον κάθε λαθρομετανάστη, που πήδησε τα σύνορα και είναι παράνομος.
΄Ετσι αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση. Για τον Έλληνα που δεν έχει να φάει το πολύ πολύ να γίνουν κάποιες ευκολίες στους δυσβάστακτους φόρους. Ο λαθρομετανάστης έχει όλες τις παροχές χωρίς να πληρώνει κάτι, αλλά τον ταΐζουμε κιόλας; Αν η Κυβέρνηση θέλει πραγματικά το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων να καταγγείλει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τις Συμφωνίες Δουβλίνο, για να απαλλαγούμε από το βάρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια