Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Ανασχηματισμός : Τα Μαξίμου ψάχνει διέξοδο - Αυτά είναι τα δύο σενάρια
Τη στιγμή που η λαϊκή οργή περισσεύει, στον απόηχο της κύρωσης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση φαίνεται πως μπαίνει σε τροχιά ανασχηματισμού, καθώς από τη Δευτέρα (28/01/2019), κάθε ημέρα μπορεί να αποδειχθεί αυτή που ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη νέα του κυβέρνηση. Στόχος του πρωθυπουργού είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση να σηματοδοτούν τη διεύρυνση και την ανανέωση. Μέσα από το νέο υπουργικό σχήμα θα πρέπει να φαίνεται και η νέα πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της επόμενης ημέρας των εκλογών. Εκείνο που, προς ώρας, δεν έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι, αν είναι προτιμότερο αυτή τη στιγμή να κάνει μικρές διορθώσεις στο σχήμα, με στόχο να φτάσει μέχρι το Μάιο και εκεί να κάνει τον εκλογικό ανασχηματισμό ή αν ήρθε η ώρα να πάει στο επόμενο σχήμα που θα διατηρήσει μέχρι τέλους.
Ένας σαρωτικός ανασχηματισμός θα πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα επισκιάζοντας τις ρυθμίσεις αυτές, ενώ θα υποχρεωθεί να απομακρύνει και κυβερνητικά στελέχη που σήκωσαν το βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις που θα κλείσουν αυτήν την περίοδο χωρίς περαιτέρω αναταράξεις με την είσοδο στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης (Κεντροαριστεράς) που στήριξαν τις επιλογές του όλο το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι και τη συζήτηση για μια ευρύτερη εκλογική συνεργασία με πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο που επιθυμούσε να καλύψει το ΚΙΝΑΛ. Η λίστα με τους προς υπουργοποίηση είναι μεγάλη, αλλά οι επιλογές θα κριθούν από τις ανοικτές θέσεις αλλά και από την πιθανή «αποστρατεία» νυν κυβερνητικών στελεχών. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση θα επεκταθεί στα «θετικά» νομοσχέδια που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενόψει του ανασχηματισμού, μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και των αναταράξεων στο πολιτικό σκηνικό.










Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠολιτική αλλαγή για μία καλύτερη ζωή...
27 Ιανουαρίου 2019: Την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής για μία καλύτερη ζωή», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του «Economist- Ο Κόσμος το 2019″ που κυκλοφορεί με το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Real News, και περιγράφει τα στοιχήματα της νέας εποχής που αρχίζει στην Ελλάδα με τις εκλογές του 2019.
Κάνοντας μία σύντομη αποτίμηση των οκτώ χρόνων της κρίσης ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα παρά την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης δεν έχει γυρίσει σελίδα» και εξηγεί: «Η εμπιστοσύνη των αγορών δεν έχει αποκατασταθεί, η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί, η ποιότητα των θεσμών διακυβέρνησης έχει υποβαθμιστεί και η οικονομία σημειώνει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερους των εκτιμήσεων». Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδει την κατάσταση αυτή στην τετραετή κυβέρνηση από τους «λαϊκιστές» και προσθέτει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι «η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού».– η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και η σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών. «Η πρώτη μας πρωτοβουλία», αναφέρει χαρακτηριστικά «θα είναι μία θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές, θα απλοποιεί τον φορολογικό κώδικα και θα εστιάζει στην φοροδιαφυγή μικρής και μεσαίας κλίμακας με την διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών».
– η απλοποίηση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνησή του, αναφέρει, θα περιορίσει την πολυπλοκότητα της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και θα ξεμπλοκάρει τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια με πρώτο το Ελληνικό.
– η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η αξιοποίηση των ευρωπαικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.
– η οικοδόμηση ενός κράτους λιτού και αποτελεσματικού με βασικά εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την προώθηση των ΣΔΙΤ και την αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ακόμη ότι στην καρδιά της πολιτικής του ατζέντας βρίσκονται η παιδεία, η διά βίου μάθηση και οι πολιτικές στήριξης τής απασχόλησης καθώς και οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή δυναμώνει στην κοινωνία και καλεί σε συστράτευση ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής…










Φώφη Γεννηματά : Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας

26 Ιανουαρίου 2019 : Με την παραδοχή ότι η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακου» αναφέρει ότι η «εικόνα μας συχνά έδειχνε αντί πολυφωνίας Βαβυλωνία, αντί πλουραλισμού σύγχυση και αντί αποτελεσματικής λειτουργίας γραφειοκρατία» και δηλώνει ότι «στις εκλογές θα πάμε συντεταγμένα με ενιαία φωνή και ουσιαστική πολιτική ενότητα».
«Προχωράμε το δικό μας δρόμο. Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας. Η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες με ψεύτικα διλλήματα εντείνοντας την πόλωση και το διχασμό. Δεν πρόκειται για επίθεση φιλίας, αλλά για ρεσάλτο προκειμένου να αλώσει τη Δημοκρατική Παράταξη και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε», τονίζει η κ. Γεννηματά. Χαρακτηρίζει αναλώσιμα εργαλεία όσους από το χώρο της Κεντροαριστεράς συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως συμβάλλουν στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανίσει αντίβαρα στα ακροδεξιά βαρίδια με τα οποία συγκυβερνά. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά στέλνει μήνυμα στους συνοδοιπόρους της στο Κίνημα Αλλαγής που φοβούνται αναβίωση του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη παράταξη με στόχο να εκφράσουμε το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. ... Τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στην λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Μόνο έτσι θα αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής ενιαία ισχυρή φωνή και αποτελεσματική δράση όπως απαιτούν οι συνιδρυτές του προοδευτικοί πολίτες».









Συγκέντρωση και πορεία για τα Ίμια και την Μακεδονία!

 Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 7μμ - Λεωφ. Μεσογείων κ’ Κατεχάκη

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 : Η φετινή εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια θα στείλει ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα στο εθνοκτόνο κατεστημένο: «Η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική!». Στην πιο μάχιμη εθνικιστική συγκέντρωση ολόκληρης της Ευρώπης, με τους χιλιάδες αναμμένους πυρσούς, τις ελληνικές σημαίες και τα εθνικιστικά λάβαρα θα ακουστεί και φέτος στεντόρεια η φωνή της Εθνικής Αντίστασης. Το ανθρώπινο ποτάμι των χιλιάδων λαμπαδηφόρων Ελλήνων θα διασχίσει τους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας και θα τραντάξει το ανθελληνικό σύστημα.


ΙΜΙΑ ‘96 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΟΧΙ ΣΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

 Συγκέντρωση και Πορεία Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 7μμ Λεωφόρος Μεσογείων και Κατεχάκη.










ΚουτσούμπαςΕπαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 : Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή, είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόσθεσε πως είναι μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια, έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη.Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθώντας τις οδηγίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει κρύψει την αλήθεια, έφερε την Συμφωνία προς ψήφιση με βάσει προκαθορισμένων ημερομηνιών και χρονοδιαγραμμάτων.
«Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνετε να λέτε ότι πρόκειται για μια διμερή συμφωνία και ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι επιθυμία του λαού της γειτονικής χώρας. Από που προκύπτει αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το βασικό πρόβλημα αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας είναι ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το «διαίρει και βασίλευε», για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα τους λαούς», επεσήμανε.








Βασίλης ΛεβέντηςΜετά τις εκλογές να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία
Ο λαός αγνοήθηκε επιδεικτικά και εκβιάστηκε για να περάσει στη ζούλα η κατάπτυστη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και οι επιστήμονες αυτό λένε, ότι γεωγραφικά υπάρχει μια Μακεδονία, δηλαδή η δική μας Μακεδονία. Μετά τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για να πει ελεύθερα ο λαός τη γνώμη του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον τ/σ «Σκάι». «Ο λαός αγνοήθηκε επιδεικτικά και εκβιάστηκε για να περάσει στη ζούλα η κατάπτυστη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και οι επιστήμονες αυτό λένε, ότι γεωγραφικά υπάρχει μια Μακεδονία, δηλαδή η δική μας Μακεδονία. Ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μας έφερε άλλες δυο Μακεδονίες». Ο Κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «αριστερές τρέλες» της κυβέρνησης «που μας έφθασαν και με άλλα λάθη έως εδώ» ενώ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε μόνος του άρον- άρον να κλείσει ένα εθνικό ζήτημα, χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού» και για στρατηγική «να περάσει με πρόθυμους και αποστάτες την συμφωνία ως άλλος «τύραννος»».







Καμμένος κατά πάντων, βλέπει συνωμοσίες και σχέδια διάλυσης των ΑΝ.ΕΛ
Ολοτσχώς προς τα πίσω βαδίζει ο Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατήγγειλε σχέδιο διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., μίλησε για συνωμοσίες, Τζορτζ Σόρος και Εφιάλτες και επιτέθηκε για πρώτη φορά προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρώην κυβερνητικός εταίρος δήλωσε ότι «ίσως λαμβάνω τον λόγο για τελευταία φορά ως πρόεδρος της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.» παγώνοντας την αίθουσα και συμπληρώνοντας «ήδη επεξεργάζεται η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής το σχέδιο διάλυσης της κοινοβουλευτικής μας ομάδας όπως έγινε με το Ποτάμι».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό προσωπικά τόνισε «θα σταθούμε απέναντι σε μια απόλυτη αχαριστία, απέναντι σε έναν εταίρο που ήταν δίπλα σας εδώ και τέσσερα χρόνια και είμαστε περήφανοι που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια».








Σταύρος ΘεοδωράκηςΔιέλυσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας με προδοσία
27 Ιανουαρίου 2019: «Διέλυσαν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, δεν διέλυσαν το Κίνημα μας. Το Ποτάμι είναι χιλιάδες στελέχη και φίλοι. Ναι, τα προβεβλημένα στελέχη είναι πάντα οι βουλευτές. Και εκεί είναι αλήθεια ότι προδοθήκαμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στη Lifo. O κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο ανοιχτά για προδοσία και πρόσθεσε πως «όλοι έφυγαν για να πάνε σε μεγάλους σχηματισμούς». Αναφερόμενος στους Γιώργο Αμυρά, Σπύρο Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανό, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι έφυγαν με πρόσχημα τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι «είναι ήδη ενταγμένοι στους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Δανέλλης υπογράφει ήδη ερωτήσεις μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις έφυγε από το Ποτάμι πήγε και κατέθεσε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι Αμυράς – Ψαριανός είπαν ότι είναι στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας για ό, τι χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια