Header Ads

Από άλλον πλανήτη ο Τζόκοβιτς, 3-0 σετ τον Ναδάλ ...


Ο τελικός που προβλεπόταν «θρίλερ» εξελίχθηκε σε πα­ράσταση για ένα ρόλο 0 ΝόΒακ Τζόκοβιτς (Νο 1) «καθάρι­σε» τον Ραφαέλ Ναδάλ (Νο 2) με 3-0 σετ (6-3, 6-2,6-3), κα­τακτώντας για 7η φορά το Αυστραλιανό Οπεν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ (έξι έχουν οι Ρότζερ Φέντερερ, ΡόιΈμερ­σον). 
Πλέον, ο Σέρβος τενίστας έχει 15 τίτλους Grand Slam στη συλλογή του, απέχοντας δύο από τον χθεσινό αντίπαλό του στη Μελβούρνη και πέντε από το ρεκόρ του Φέντερερ. 
«Δεν το σκέφτομαι πολύ, αλλά σαφώς και με ενδιαφέρει να γράφω ιστορία στο άθλημα που αγαπώ και υπηρετώ», ε­πισήμανε ο 31χρονος στη συνέντευξη Τύπου, έχοντας δη­λώσει νωρίτερα για τον τελικό: «Έμεινα άφωνος από την α­πόδοση μου. Ο Ραφαέλ» αντιμετώπισε προβλήματα τραυ­ματισμών, αλλά απέδειξε οτι αποτελεί τον ορισμό του μα­χητή». 
Ο Ναδάλ δήλωσε «ικανοποιημένος από τη γενικότερη α­πόδοση μου στο τουρνουά» και υπογράμμισε για τη χθεσινή αναμέτρηση: «Το επίπεδο του Νόβακ ήταν απίστευτο, δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά». Η νίκη στην Αυστραλία ήταν η 28η του «Νόλε» σε σύνολο 53 αναμετρήσεων με τον Ναδάλ. 
Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας, ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστο­λος, επισήμανε: «Τον άφησα από μικρό να κυνηγήσει και να ζήσει τα όνειρα του. Εντός γηπέδων είμαι προπονητής του, έξω από αυτά είμαι ο πατέρας του. Ζω κι εγώ μαζί με τον Στέφανο τα όνειρα του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια