Header Ads

UNICS LEGAL SERVICES : ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ facebook / Κυριάκος Κόκκινος : Γι΄αυτούς που, ψελλίζουν λόγια ανούσια, για αποδοχή της μοίρας μας με βέβηλη υποτέλεια… «Γύριζε»


Αφιερωμένο με θλίψη στους «ενοχλημένους» από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, που αντί να βρίσκονται στην πρωτοπορία για την διάσωση κι αναγέννηση της Ελλάδας, μέσα στη γενική τραγωδία και κατασπάραξή της, ψελλίζουν λόγια ανούσια, για αποδοχή της μοίρας μας με βέβηλη υποτέλεια. Είναι ίδιο ακόμη και της ασθένειας να θέλει να αυτοδικαιωθεί και διαιωνιστεί. Άνθρωποι σε πτώση σπεύδουν να επιβάλλουν και μεταδώσουν τη δική τους αδυναμία και παθητικότητα και στο κοινωνικό σώμα! ...
Φθάνει, δεν χρειαζόμαστε πια τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...!
Για να απαντήσω στις παρεμβάσεις φίμωσης την ώρα του πανεθνικού αγώνα, αφιερώνω στους ελαχιστότατους το ποίημα του Παλαμά «Γύριζε»!!!
Πριν από 111 χρόνια , το 1908, η Ελλάδα για άλλη μια φορά είναι ταπεινωμένη, έχει βιώσει την πολλοστή της πτώχευση του Τρικούπη , πολεμικές ήττες, υφίσταται οικονομικοπολιτική διεθνή επιτροπεία κι οι δανειστές ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. Ίντριγκες, ψέματα, φόροι και χαράτσια. Ο λαός πεινάει. Οι λίγοι δήθεν ηγέτες , δημοκόποι, μοιράζουν τα ιμάτια της χώρας και του λαού της και καλοπερνούν!
Σε τέτοιο κλίμα απελπισίας και κατάπτωσης ο Κωστής Παλαμάς γράφει το ποίημα «Γύριζε». Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι… των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι...
Σήμερα, 111 χρόνια μετά, οι συνθήκες αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν άλλαξε και κάποιοι αγωνίζονται συνειδητά να μην αλλάξει! Άλλοι παλεύουν για το αντίθετο...
Τους το αφιερώνω με την υπόσχεση ότι θα μας βρίσκουν πάντα ορθούς στις επάλξεις του αγαθού αγώνα! Να καταλάβουν όλοι ότι δεν έχουν να κάνουν με δούλους κι υποτελείς, αλλά με το λαό της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αρετής, της φιλοσοφίας και της ευσέβειας , όπου κρύβεται η πηγή της ζωής και δύναμης του Ελληνισμού.
Ας διαβάσουν οι καθωσπρέπει εθελόδουλοι το ψυχογραφημά τους σε λόγια του μεγάλου Παλαμά κι ας ντραπούν, ας μετανοήσουν και σηκωθούν κι αυτοί ξανά, σε ένα μεγάλο παλλαϊκό κάλεσμα ενότητας κι αναγέννησης!

« Γύριζε,
μη σταθείς ποτέ,
ρίξε μας πέτρα μαύρη
ο ψεύτης είδωλο είναι εδώ,
το προσκυνά η πλεμπάγια
η Αλήθεια τόπο να σταθή
για μια στιγμή δε θάβρη.
Αλάργα.
Νέκρα της ψυχής
της χώρας τα μουράγια.
Η Πολιτεία λωλάθηκε,
κι απόπαιδα τα κάνει
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά,
τον Ψάλτη, τον Προφήτη
κάθε σπαθί κάθε φτερό,
κάθε χλωρό στεφάνι στη λάσπη. Σταύλος ο ναός,
μπουντρούμι και το σπίτι.
Από θαμπούς δερβίσηδες
και στέρφους μανταρίνους,
κι από τους χαλκοπράσινους
η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρήδες!
Χαρά στους Αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός
και δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις, Όλυμπε θεούς,
μηδέ λεβέντες η Όσσα
ραγιάδες έχεις, μάνα γη,
σκυφτούς για το χαράτσι
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν
τη θεία τραχιά σου γλώσσα
των Ευρωπαίων περίγελα
και των αρχαίων παλιάτσοι. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια