Header Ads

Η καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου / Ο Γιώργος Χελάκης, αξιοποιεί τις... προπονητικές του γνώσεις και σας παρουσιάζει την καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας


Πηγή: IN.GR ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - 26/12/2018 

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις ξεκαθαρίζω ότι το σύστημα είνα 4-2- 3-1 και δεν λαμβάνονται υπόψη οι εμ­φανίσεις στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Χρόνια πολλά! 
Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πα­σχαλάκης. Είχε ορισμένες εντυπωσι­ακές εμφανίσεις και αποκρούσεις ε­κεί που περίμενες ότι η μπάλα είναι σί­γουρο γκολ. Αδικο για αυτόν που δεν έπαιξε έστω έναν αγώνα με την Εθνι­κή Ομάδα. Πολύ κοντά του ο Σωκρά­της Διούδης. 
Δεξιός μπακ: Ομαρ Ελαμπντελαουί. Μοιάζει με τον προπέρσινο. Αδιάκοπα ανεβοκατεβάσματα, κίνηση χωρίς την μπάλα προσήλωση στα αμυντικά κα­θήκοντα. Κι άμα λάχει παίζει μέχρι και δεξιός εξτρέμ. Κοντά του σε απόδοση ο Εμάνουελ Σάκιτς του Ατρόμητου που όμως, έπαιζε και αριστερός μπακ και α­μυντικός χαφ… 
Αριστερός μπακ: Εμάνουελ Ινσού­α. Αποκάλυψη. Πέρσι έγραφα ότι εί­ναι πολύ αργός για ομάδα πρωταθλη­τισμού. Φέτος τα κάνει όλα ο αργεντι­νός. Μαρκάρει, επιτίθεται, δίνει ασίστ. Αν ήταν και γρήγορος μάλον δεν θα καταδεχόταν τα μέρη μας. Σταθερός και ανεβασμένος, ο Δημήτρης Γιαν­νούλης του Ατρόμητου. 
Δεξιός στόπερ: Φερνάντο Βαρέλα. Και φέτος είναι αποτελεσματικός και με πολλές δυνάμεις. Βελτιωμένος στο κατέβασμα της μπάλας και με εντυπω­σιακές καθόδους στην αντίπαλη περι­οχή. Ξεκίνησε κάπως αργά και αυτός είναι ο λόγος που δεν προσπέρασε ο Παπού Σισέ. 
Αριστερός στόπερ: Γιάγκος Βούκο­βιτς . Δυο αυτογκόλ πήγαν να του κα­ταστρέψουν την καλή εικόνα. Ο.. υ­πουργός Αμυνας όμως είναι εξαιρε­τικός φέτος, χάρη στο διάβασμα του παιχνιδιού και τις πολύ καλές τοποθε­τήσεις του. Κοντά του ο επίσης αρχο­ντικός, Ντμίτρι Τσινγκρίνσκι . 
Αμυντικός χαφ: Δημήτρης Κουρ­μπέλης. Χωρίς να κάνει εντυπωσιακά πράγματα, βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση για να κόψει και να μοιράσει παι­χνίδι. Χωρίς αυτόν, η ομάδα του κόβε­ται στην μέση. Καλό πρώτο γύρο και από τον Ενρίκε Μάντσον του Ατρόμη­του. 
Δεύτερος αμυντικός χαφ: Μεντί Κα­μαρά. Εδώ δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Τρέ­χει ασταμάτητα, ανταποκρίνεται και σε οργανωτικά καθήκοντα. Μόνο από τον Καμαρά θα μπορούσε να χάσει την πρωτιά ο Ζοσέ Μαουρίσιο που καθοδη­γεί αθόρυβα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. 
Κεντρικός χαφ: Κώστας Φορτούνης. Ανανεωμένος και γεμάτος ενέργεια εί­ναι εντυπωσιακός. Κανένας άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να παρουσιάσει θέαμα συνδυασμένο με ουσία όσο αυτός. Στατιστικά πολύ κο­ντά του είναι ο Μαρτίν Τόνσο του Α­στέρα Τρίπολης και αμέσως μετά ο Μπουζούκης. 
Αριστερός χαφ-εξτρέμ: Τάσος Χα­τζηγιοβάνης. Μην το συζητάμε. Κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Σκορά­ρει, πασάρει εκτελεί πέναλτι και ανα­στατώνει τις άμυνες με την διαρκή κί­νησή του. Κοντά του ο Ματέο Γκαρσί­α, αν θεωρήσουμε ότι είναι κυρίως α­ριστερός εξτρέμ. 
Σέντερ φορ: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Τα νούμερα λένε Ευθύμης Κουλού­ρης. Ομως, ο Σέρβος κυνηγός ήταν σε πολλά ματς από μηχανής θεός. Οι κι­νήσεις που κάνει για να βρεθεί σε θέ­σης βολής, είναι για σεμινάρια. Το ίδιο και οι εκτελέσεις του… 
Δεξιός χαφ-εξτρέμ: Γιώργος Μασού­ρας. Παίκτης-ορχήστρα για τον φετινό Πανιώνιο. Δημιουργεί και εκτελεί με την ίδια αποτελεσματικότητα. Αισθη­τά βελτιωμένος σε σχέση με τις προ­ηγούμενες χρονιές. Παίκτης που αξίζει να τον δούμε σε μεγαλύτερη ομάδα ο Μίλος Ντέλετιτς της Λάρισας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια