Header Ads

«Στο ΦΩΣ του Κόσμου με Α-φθονία και Α-σφάλεια»! Του Κυριάκου Κόκκινου / Δικηγόρου / Προέδρου Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ / Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων



Με τις ευχές μου εν όψει των Χριστουγέννων για μια ζωή με ουσία , μοιράζομαι μαζί σας μερικές σκέψεις μου, όπως αναδύθηκαν από μέσα μου στην προεόρτια ειθισμένη συνάντηση της Κίνησης Οργανικότητας «Κοσμόπολις» στις 19/12/2018!

Τι είναι αυτό που αναζητούμε στη Ζωή και μας κινητοποιεί σε δράση; Τι είναι το σημαντικότερο, που θα μπορούσε καθένας από εμάς να σκεφτεί, που αν είχαμε την επιλογή, θα ζητούσαμε να μας συμβεί, ως τη σπουδαιότερη επιδίωξή μας για να αισθανθούμε πλήρεις και ευτυχείς; Οι αυτονόητες σχεδόν απαντήσεις, που αφορούν όλους μας είναι υγεία, αγάπη, χρήματα, ειρήνη και άλλες τέτοιες καταστάσεις, που όλες τους μπορούν να συμπεριληφθούν σε δύο κύριες και κομβικές έννοιες: Αφθονία και Ασφάλεια! Θα αποκαλυφθεί στο τέλος το αληθές πνευματικό κλειδί των καταστάσεων αυτών, που οδηγεί με απόλυτο και αδιαμφισβήτητο τρόπο στην επίτευξή τους από τον καθένα μας , καθώς θα μας οδηγεί στην αναζήτηση μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο της ζωής «το ΦΩΣ του Κόσμου»!!!
Πώς συνδέονται οι σπουδαίες αυτές επιδιώξεις καθενός μας με την ιδέα της Οργανικότητας (της κατάστασης ενότητας και συνειδητής και αρμονικής ενεργοποίησης του όντος εντός του και σε αρμονική διασύνδεση με τους συνανθρώπους του, όπως τα κύτταρα και όργανα του οργανισμού και περαιτέρω με το όλο Σύμπαν κι ιδίως με το Δημιουργό του) , όπως την προβάλλουμε στον Κόσμο μέσω του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ και ποιο είναι αυτό το μέσο, που ονομάζουμε ΦΩΣ και μας αποκαλύπτει την πραγματική φύση του Κόσμου και της Ζωής;
Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας υπήρξε ο πρώτος που απέδωσε τον όρο ΚΟΣΜΟΣ στο Σύμπαν, αναδύοντας την πρωταρχική του ιδιότητα, αυτήν της ευταξίας, που τον καθιστά ένα υπερπολύτιμο Κόσμημα! Μέσα του υπάρχουμε και αναζητούμε νόημα και ΦΩΣ για τις υπάρξεις μας. Πρώτος επίσης ένας μεγάλος μύστης της αρχαιότητας ο Ερμής ο τρισμέγιστος μας αποκάλυψε ένα κλειδί (όπως πάνω έτσι και κάτω), για να συντονίσει τις νοητικές μας δονήσεις με την αλήθεια του Σύμπαντος, που υπερβαίνει το δημιουργημένο κόσμο και ονομάζεται ΑΝΑΛΟΓΙΑ ή αλλιώς ΑΡΜΟΝΙΑ στα διασυνδεδεμένα επίπεδα ύπαρξης.
Από την άλλη αντιλαμβανόμαστε το ΦΩΣ ως την ενέργεια που μας αποκαλύπτει τον κόσμο και μας θερμαίνει, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ενός φωτεινός σώματος. Το φαινόμενο της όρασης αποτελεί συνδυασμό του φωτός, της ανάκλασής του στα σώματα του κόσμου και απορρόφησής του στο οπτικό , νευρικό και αντιληπτικό σύστημα του ανθρώπου. Βέβαια το τι βλέπουμε, τι επιλέγουμε να δούμε, γιατί βλέπουμε και ποια η σκοπιμότητα της ικανότητας αυτής αποτελεί αντικείμενο, που απαιτεί μεγαλύτερη εμβάθυνση.
Το Φως ωστόσο νοείται και υπάρχει αναλογικά και σε ψυχικοσυναισθηματικό επίπεδο, με αντίστοιχες ιδιότητες με του υλικού φωτός, φωτεινές και θερμικές, αλλά και νοητικοπνευματικό, με ιδιότητες γνωσιακές και αποκαλυπτικές . Υπό το πρίσμα αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η όραση, ως μία από τις αισθήσεις μας, ικανοποιεί την ανάγκη επιβίωσης και τελείωσης του Ανθρώπινου Όντος και το ΦΩΣ είναι η Οδός της. Στην οδό δε αυτή πάντα χρειάζεται ένα σώμα ή ΟΝ υψηλής ενεργειακής στάθμης, υλικής, ψυχικής και πνευματικής, ικανό να εκπέμπει τις ειδικές αυτές ακτινοβολίες, με ανάλωση ή και χωρίς ανάλωσή του, ένας μικρός ή μεγαλύτερος Ήλιος, που βοηθά το σύμπαν και τα ενυπάρχοντα εις αυτό αλληλεπιδρώντα στοιχεία να υπάρχουν, ζουν , ωριμάζουν, γεννούν και διαιωνίζονται, κυρίως όμως να συνειδητοποιούνται και να πορεύονται στην οδό της τελείωσής τους.
Ο Θεάνθρωπος, τη γέννηση του οποίου εορτάζουμε σε λίγες ημέρες, μας φώτισε το δρόμο ως ΝΟΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ, που φωτίζει, θερμαίνει και ζωοποιεί τα πάντα, μας άνοιξε πόρτες, έχτισε γέφυρες και περπάτησε Ο ΙΔΙΟΣ το δρόμο! Υπενθυμίζω την υπέροχη περικοπή του κατά Ιωάννη Α:12-13: «Όσοι δε έλαβον Αυτόν, έδωκεν αυτοίς εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι, τοις πιστεύουσιν εις το όνομα Αυτού. Οί ουκ εξ αιμάτων, ουδέ εκ θελήματος σαρκός, ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ’ εκ Θεού εγεννήθησαν»! Οι «λαβόντες» - κι όχι απλά αισθητικώς βλέποντες ή ακούοντες – είναι όσοι εγκολπώθηκαν τον Κύριο, όσοι τον έλαβαν εντός τους οικειοθελώς, φλεγόμενοι από τη δική Του υπερβατική Φύση, που μεταβάλει μυστηριακά εντός τους την κατ’ εικόνα φύση σε καθ’ ομοίωση, όσοι έγιναν κοινωνοί Του, μετέχοντας ως μέλη της εν Χριστώ Αδελφότητας και εν αγάπη κοινωνίας στα μέγα μυστήριο της Καινής Διαθήκης της Αγάπης και Συμπαντικής πληρότητας!
Όλοι μας φίλοι μου, ως δημιουργήματα του ιδίου Δημιουργού, έχουμε όντως κοινές ανάγκες, βιολογικές, συναισθηματικές, νοητικές και πνευματικές, αναζητούμε τροφή, υγεία, στέγαση, εργασία, φιλία ,αγάπη και αλήθεια! Στην αναζήτηση της επίτευξης της ένθεης αυτής ολοκλήρωσής μας ως ατόμων και κοινωνιών, εμείς δυστυχώς επιλέξαμε να στραφούμε στην επιδίωξη επιμέρους στόχων μας, που ενώ είναι θεμιτοί, δεν είναι ωστόσο η ΟΥΣΙΑ κι ως εκ τούτου η επικέντρωση όλων των δυνάμεών μας σε αυτούς, οδηγεί σε μία κατάσταση «διασκέδασης» , διασκόρπισης δηλαδή της φύσης μας και αποκοπής μας από τους συναθρώπους μας, αλλά κυρίως από τη ζωογόνο πνοή του Δημιουργού μας. Στην κατάσταση αυτή μεταβάλεται η εστίαση του Φωτός μας, ανάβοντας φωτιές, που καταστρέφουν και δεν ζωοποιούν! Έτσι απομακρυνόμαστε ανεπίγνωστα από τον επιδιωκόμενο σκοπό, παρά το γεγονός ότι μας έχουν δοθεί όλες οι γνώσεις, αρχές και εξηγήσεις,
Εύχομαι τα Χριστούγεννα του μόνου πραγματικού Ηλίου της Ζωής, να φωτίσουν την μόνη Οδό Ψυχαγωγίας, η οποία οδηγεί στις διαδοχικές θύρες, που ανεβάζουν επίπεδο ανθρώπους και κοινωνίες , αν είμαστε ικανοί να αποκωδικοποιήσουμε , κυρίως όμως να εφαρμόσουμε έμπρακτα, τα κλειδιά τους , που μας έχουν χιλιάδες τώρα χρόνια παραδοθεί υπό δύο έννοιες και καταστάσεις που όλοι μας αναζητούμε χωρίς να κατανοούμε τι σημαίνουν και τι προϋποθέτουν από πλευράς μας: Α-ΦΘΟΝΙΑ, μια κατάσταση, την οποία ο Χριστός μας αποκάλυψε ως την ενεργητική και ενεργειακή διάσταση της ΑΓΑΠΗΣ , μία κατάσταση που από την κατάσταση έλλειψης φθόνου, μεταφερόμαστε στην ενεργητική προσφορά , δια της οποίας γινόμαστε δεκτικοί όλων των άνωθεν δωρεών του Επιούσιου Άρτου και Α-ΣΦΑΛΕΙΑ, μια κατάσταση επιδίωξης της διαρκούς τελειοποίησης εν Θεώ, της αποφυγής κάθε σφάλματος, που επιτελείται δια της ενεργοποίησης του ατομικού μας αντιδραστήρα, που ονομάζεται συνείδηση και οδηγεί στη δυναμική κατάσταση της διαρκούς ΜΕΤΑ-ΝΟΙΑΣ, της διαρκούς δηλαδή διόρθωσης της πνευματικής μας πορείας ώστε να παραμένουμε ευθυγραμμισμένοι με τον αστέρα Χριστό, που μας αποκάλυψε και την ενεργητική και ενεργειακή διάσταση της ασφάλειας, ως την ΑΛΗΘΕΙΑ, με την οποία, όταν συντονιζόμαστε, θωρακιζόμαστε έναντι κάθε κακού!
Μέσω των κλείδων αυτών και της Πίστεως, που είναι ικανή να μεταθέσει ακόμη και όρη, μπορεί καθένας μας να μετατραπεί σε φωτεινό ΟΝ , ζώντας σε θεία πληρότητα, ευτυχία και ειρήνη, ανεξάρτητα των εξωτερικών συνθηκών, ικανό να μεταβάλει επ’ αγαθώ τον Κόσμο, αφού πρώτα μεταβάλει τον εαυτό του, εκεί που κρύβονται τα αγαθά και τα μυστικά της ευτυχίας!
Καλά και ευλογημένα
Χριστούγεννα!


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018


* Ο κ. Κυριάκος Ε. Κόκκινος, είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος Ιδρυτικού Συμβουλίου ΚΙ.Ε.ΣΥ., Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων (ΟΥΚ), διαμένων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια