Header Ads

Νέο Βιβλίο στις ΗΠΑ - με συμμετοχή του μέλους της ΕΚΣ κ. Βασίλη Μπαλάφα


John Bartzis

Συγχαίρουμε τον κ. Μπαλάφα Βασίλειο, μέλος της Ε.Κ.Σ για την έκδοση συλλογικού τόμου για διεθνή ζητήματα μαζί με επιφανείς ακαδημαϊκούς μελετητές και του ευχόμαστε επιτυχημένη συνέχεια στις διδακτορικές του σπουδές.
Η προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Κορίνθιου νέου επιστήμονα και συγγραφέα κ. Γεώργιου Κούβα (Καρμπόν) και η σημερινή ευχάριστη είδηση για τον κ. Βασίλειο Μπαλάφα, μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους για τη νέα γενιά των Κορινθίων συγγραφέων, μελετητών, δοκιμιογράφων κτό.

Για το ΔΣ, ο Πρόεδρος

Γιάννης Δ. Μπάρτζης Δρ.Φ.

Στο νέο βιβλίο του εκδοτικού οίκου της Νέας Υόρκης, Nova Publishers, με τίτλο «Η Πολιτική Οικονομία της Εθνικής και Ενεργειακής Ασφάλειας - Τhe Political Economy of National and Energy Security» συμμετείχε με ένα δικό του κεφάλαιο ο Βασίλης Μπαλάφας, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το βιβλίο που εκδόθηκε μόλις πριν λίγες μέρες επιμελούνται οι Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Σπυρίδων Ρουκανάς, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Φλώρος Φλούρος, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στις 392 σελίδες του ο συλλογικός αυτός τόμος αναλύει τις πιο κρίσιμες πτυχές των συνδέσεων που υπάρχουν μεταξύ της πολιτικής οικονομίας, της ενεργειακής ασφάλειας και του εθνικού συμφέροντος, πεδία που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Οι αναλυτές – ακαδημαϊκοί που συνδράμουν για τη δημιουργία του βιβλίου, περισσότεροι από 12, εξετάζουν πλήθος περιπτώσεων υπό το πρίσμα θεωρητικών εργαλείων με κοινό γνώμονα τη Σχολή του Ρεαλισμού.
Ο Βασίλης Μπαλάφας μαζί με τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ευστάθιο Φακιολά, έχουν συγγράψει το 4ο κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στην περίπτωση των ΗΠΑ και του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και στο πως μεταβλήθηκε η Εθνική Πολιτική Ασφαλείας μετά τη λεγόμενη «Σχιστολιθική Επανάσταση» στην παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου, που οδήγησε στην επιδίωξη της «Ενεργειακής Υπερίσχυσης» από πλευράς ΗΠΑ – «In the Aftermath of the ‘Shale Oil Revolution’: Energy Dominance in the Era of President Trump’s America First National Security Strategy».
Ο εκδοτικός οίκος Nova Publishers ιδρύθηκε το 1985 στη Νέα Υόρκη και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δείκτη συνεχούς παρουσίας στο TOP-50 των τίτλων βιβλίων Πολιτικής Επιστήμης από κάθε άλλο σχετικό εκδοτικό οίκο στον κόσμο την τελευταία πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια