Header Ads

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ / Απτόητος ο Ζάεφ : «Ο ‘μακεδονικός’ λαός θα αναφέρεται στο Προοίμιο του Συντάγματος» – Τι συμφώνησε με τους Αλβανούς


«Η συνάντηση έγινε με πνεύμα συμφωνίας και συμβιβασμού. Μιλήσαμε για τα αιτήματα της Συμμαχίας για τους Αλβανούς. Μπορώ να πω με χαρά ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών.
Δεν θα υπάρχουν οι πολίτες και “οι άλλοι”, αλλά θα υπάρχουν μόνο πολίτες και αυτοί θα είναι μέρος του “μακεδονικού’ λαού”, του αλβανικού λαού, του τουρκικού λαού και ούτω καθεξής» τόνισε ο Σέλα.
«Το λέω αυτό με χαρά, διότι συμβάλλουμε για όλους τους πολίτες, ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικοί και να αισθάνονται ισότιμοι προς όλους τους άλλους. Υποστηρίζουμε την άποψη ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για την αλβανική γλώσσα δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία και συμβιβασμό, αλλά δεν θα αποσύρουμε το αίτημά μας», πρόσθεσε.
Ο Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίτευξη της συμφωνίας, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει διαγραφή ορισμένων λέξεων από το Προοίμιο.
«Να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις εποικοδομητικές συνομιλίες και την ευαισθησία που δείχνει η Συμμαχία για τους Αλβανούς στον “μακεδονικό” λαό», τόνισε.
«Τα σχέδια των τροπολογιών του Σέλα έγιναν αποδεκτά και καταργούνται τα “σύνορα” μεταξύ των πολιτών, των Αλβανών, των Ρομά, των Βλάχων κ.λπ.» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
«Τώρα, στο Προοίμιο θα γραφτεί “του μακεδονικού” λαού, του αλβανικού λαού, μέρος του τουρκικού λαού και ούτω καθ’ εξής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στο σχετικό σημείο του Συντάγματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής τηλεόρασης «Νόβα».

(echedoros-a)

Ιανουάριος 9, 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια