Header Ads

Ομιλία και Βιογραφικό του : ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Φ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / Υποψηφίου Δημάρχου Σικυωνίων


Η 1η ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Σικυωνίων Δημήτρη Παπαγεωργίου

Κυρία σημεία ομιλίας
Ανεξάρτητη υπερκομματική υποψηφιότητα. Ο καθένας έχει τις πολιτικές του απόψεις όμως ο συνδυασμός έχει στόχευση αποκλειστικά και μόνο στα τοπικά ζητήματα. Κανένας δεν θα πανηγυρίσει με κομματικές σημαίες το βράδυ των εκλογών.
Δεν χωρίζουμε τους δημότες σε ορεινούς και πεδινους, σε βόρειους και νότιους. Ειμαστε όλοι μαζί συνδεδεμένοι σε ένα κοινό παρόν και σε ένα καλύτερο αύριο.
Επίκεντρο ο άνθρωπος. Προτεραιότητα μας η ανάδειξη του πολιτισμού μας (αρχαία Σικυώνα, αρχαία Τιτανη, αστεροσκοπείο, κτίριο Τσιλλερ ως δημοτική πινακοθήκη)
Ιδιαίτερη μέριμνα σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. Παρκο κυκλοφοριακής αγωγής από την σημερινή εγκατάλειψη γίνεται μοχλός σωστής εκπαίδευσης των παιδιών σε συνεργασία με σχολεία και γονείς.
Επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων Κλημεντιου από το αμέσως επόμενο καλοκαίρι για όλα τα παιδιά των σχολείων του Δήμου ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων των γονέων τους.
Σκληρή κριτική στα «δωράκια» της νυν δημοτικής αρχής. Τρεις επιχειρήσεις έλαβαν σε 5 έτη 1.800.000€ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Και την ίδια ώρα ο αρχηγός της μειοψηφίας την Παρασκευή γινόταν μετακλητος υπάλληλος του αντιπάλου του τη Δευτέρα. « Δεν έχει υπάρξει κυνικοτερη και χυδαιοτερη πολιτική συναλλαγή στην ιστορία του τόπου» τα ακριβή λόγια.
Σκληρή επίθεση και για τη διαχείριση του ζητήματος της περιουσίας του Ιδρύματος Μαυρουλια Αλλά και υποδομών όπως η αδιαφορία για τη λίμνη Στυμφαλίας, για το οδικό δίκτυο γενικώς στο δήμο, για την εγκατάλειψη του αμαξοστασίου και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και των 50 στρεμμάτων για αθλητικό κέντρο στο Κιάτο.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της υδροδότησης του Κιάτου από τις πηγές της Στυμφαλίας. Τάχθηκε ρητώς υπέρ της υδροδότησης ωστόσο ζήτησε να διασφαλιστεί το περιβάλλον της Στυμφαλίας και η δυνατότητα των δημοτών να ζουν και να εργάζονται εκεί χωρίς προβλήματα. Δριμεία επίθεση για μεθόδους «αρουραιου» στη διαδικασία πραγματοποίησης του έργου με υπογραφές από αναρμόδιους, με εκτέλεση εργασιών πριν την υπογραφή της σύμβασης που συνδέονται απευθείας με το χρόνο των εκλογών, με απευθείας αναθέσεις σωλήνων άρδευσης που θα μετατρέψουν σε σωλήνες ύδρευσης και συνεχείς κατατμήσεις.
Πρωτοφανές ότι δόθηκε γραπτώς και ρητώς σε ολους τους παρευρισκόμενους η απόλυτη θέση του επικεφαλής: «Σε περίπτωση νίκης ζητάω στήριξη και συνεργασία ιδεών από τη μειοψηφία Αλλά δεν δίνω αξιώματα και δεν κάνω συναλλαγές. Θα κυβερνησω με αυτούς που είναι δίπλα μου και με αυτούς θα με κρίνουν οι δημότες σε 4 χρόνια . Σε περίπτωση ήττας θα στηρίξω ότι κρίνουμε θετικό Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΜΜΙΣΘΟ ΑΞΙΩΜΑ. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι για να προσφέρουμε στο σύνολο και όχι στον εαυτό μας. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτο δεν έχει χώρο σε αυτήν την αιθουσα».
Ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα αναλάβει τα καθήκοντά του εφόσον τον τιμήσουν οι συμπατριώτες του ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΛΑΒΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. « Δεν παίζω με το δημόσιο χρήμα. Μακάρι αυτά που ακούγονται να ειναι επιχειρηματικα σφαλματα. Αλλα δεν πρόκειται να ανεχτώ το παραμικρό και δεν πρόκειται να φοβηθώ τη σύγκρουση με κανέναν. Λογοδοτώ μονο στον απλο, καθημερινό, αξιοπρεπή συμπατριώτη μου και σε κανέναν αλλον.»
Συγκινητική στιγμή οταν ευχαριστησε τους συνεργάτες και τους υποψήφιους, τους γονείς του και τη σύζυγό του για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη τους. Μοναδικος χρηματοδοτης δήλωσε είναι «Οι αυστηρές οικονομίες της οικογένειας μου. Οι επιχειρηματίες γνωρίζω ότι θέλουν να κερδίσουν γιατί ο ίδιος είμαι δικηγόρος 14 έτη στην ηλικία των 37!!!Θα κερδίζουν με σοβαρό Δήμαρχο, με διαφανείς διαδικασίες Αλλά δεν θα διανοηθούν Ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι στο Δημαρχείο κατοικεί ένας πολιτικός υπηρέτης τους που τον κάνουν ότι θελουν».
Τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου Θα γίνει η παρουσίαση προγράμματος και συνδυασμού.








ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Φ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υποψηφίου Δημάρχου Σικυωνίων


Χρονολογία γέννησης 01-06-1981

Τόπος γέννησης Αθήνα

Τηλ. Επικ.: 27470-31357

Γραφείου 210- 3608798

Κιν. 6972033328

e-mail d.papag@yahoo.gr, d.papageorgiou31@gmail.com

Στρατ. Υποχρεώσεις Εκπληρωμένες


Προσ. Κατάσταση Έγγαμος από το 2011, πατέρας ενός τέκνου



Εκπαίδευση

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Αστικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής Αθηνών με «Λίαν Καλώς».

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στις «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με «Λίαν Καλώς».

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής των Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Απόφοιτος Αρσακείου Κλασσικού Λυκείου με βαθμό «Άριστα».

Επάγγελμα Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.

Έναρξη επαγγέλματος 2005



Επαγγελματική Εμπειρία

Νομικός σύμβουλος σε ανώνυμες εταιρείες , αρμόδιος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Νομικός σύμβουλος σε εταιρεία ενέργειας (ΙM Constructions) και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων (Violet A.E., Star Estates LTD).

Νομικός Σύμβουλος Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (2008-2009).

Νομικός Σύμβουλος Υπουργού Δικαιοσύνης (2007).

Νομικός Σύμβουλος Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (2009-2010).



Πολιτικές Δραστηριότητες

Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Στυμφαλίας του Νομού Κορινθίας το 2002, 2004 (έκτακτες επαναληπτικές εκλογές) και 2006.

Εκλεγμένος από την πλειοψηφία Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου το 2005. Επανεκλέγεται ομοφώνως το 2007 για τη διετία 2007-2008.

Επιστημονικές Εργασίες

- Διπλωματική εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού αστικού δικαίου ολμε θέμα «Το ζήτημα του Βασικού Μετόχου και η σύγκρουση μεταξύ Συνταγματικού και Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου».

- Διπλωματική εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού πολιτικών επιστημών με θέμα : «Η ελληνική οικονομική κρίση ως εκδηλώθηκε από το 2009 και έπειτα.
Η διασύνδεσή της με τη διεθνή κρίση. Τα πιθανά λάθη ή παραλείψεις της ελληνικής Κυβερνήσεως στην έναρξη της κρίσης και οι ενδεχόμενες εναλλακτικές προτάσεις στην αντιμετώπισή της όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα από την έναρξή της έως το τέλος του 2014».

- «Η τύχη της προσημείωσης σε περίπτωση πτώχευσης».

- «Ηλεκτρονικά Αξιόγραφα και ειδικότερα τα ηλεκτρονικά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου».

- «Η συλλογική αγωγή στην προστασία του καταναλωτή σε αντίθεση με το ατομοκεντρικό σύστημα δικαίου, που απαιτεί ύπαρξη συγκεκριμένου έννομου συμφέροντος».

- «Το γενικό τραπεζικό απόρρητο, το ειδικό απόρρητο των καταθέσεων και οι περιπτώσεις άρσης του απορρήτου».

-Βραβευμένη εργασία από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με θέμα : «Ο Σωκράτης ως πρότυπο Παιδείας» και έκδοση ομωνύμου συγγράμματος.



Λοιπές Γνώσεις

Άριστη γνώση Αγγλικών (κάτοχος Proficiency)

Καλή γνώση Γερμανικών (κάτοχος Zertifikat)


Άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια