Header Ads

Αυγή : Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ


2 Ιανουαρίου 2019

Τους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η “Αυγή”, την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαϊου 2019. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Αυγής”, στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει ανακοινωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από πολλά στελέχη του, θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Πιο αναλυτικά, στο ρεπορτάζ της “Αυγής” αναφέρονται τα εξής:
Κεντρική απόφαση του κόμματος ήταν η εκ νέου στήριξη των δημάρχων που το 2014 αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν στις πόλεις τους το στίγμα της αριστερής, προοδευτικής διοίκησης. Παράλληλα, πρόκειται να υποστηριχθούν όσοι ήταν επικεφαλής παρατάξεων το 2014, αλλά και οι νέοι επικεφαλής. Ενώ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μετά από την προγραμματική σύγκλιση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Στην Αθήνα, το μεγάλο φορτίο της ιστορικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη” στην Αθήνα θα σηκώσει ο Νάσος Ηλιόπουλος μετρώντας τις δυνάμεις του απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο. Ενώ στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Νοτοπούλου, στηριζόμενη στους πολίτες, θα δώσει τη μάχη απέναντι σε 11 αντιπάλους, εκ των οποίων οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι κατέρχονται με τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια. Στον Πειραιά ο Νίκος Μπελαβίλας θα δώσει τη μάχη απέναντι στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, για τον οποίον ανακοινώθηκε η στήριξή του από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Διεκδικούν νέα θητεία
Στις άλλες πόλεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τους επιτυχημένους δημάρχους, που κέρδισαν με την υποστήριξή του στις εκλογές του 2014. Έτσι, στη μάχη ρίχνονται ξανά οι δήμαρχοι
Ξαναπροσπαθούν
Παράλληλα, στη μάχη μπαίνουν με αυτοπεποίθηση και οι επικεφαλής παρατάξεων που στην εκλογική αναμέτρηση του 2014 έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τη νίκη.
Διεύρυνση
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει τη στήριξή του σε 19 εν ενεργεία δημάρχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να δοκιμαστούν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για κοινή κάθοδο στη βάση συμπεφωνημένου προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υποστηριχθεί ο Παναγιώτης Μαντάς (Βόρεια Κυνουρία), Δημήτρης Παυλής (Τρίπολη), Βαγγέλης Βαλιώτης (Σπάρτη).
Οι νέοι επικεφαλής
Παράλληλα, οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη εκλέξει τους επικεφαλής, που θα δώσουν τη μάχη για τον σταυρό στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, παρουσιάζει η “Αυγή” τους πρώτους 52 επικεφαλής, οι οποίοι είναι οι: Τάσος Σαλεσιώτης (Ναύπλιο), Επαμεινώνδας Κατσούλης (Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια