Header Ads

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ : Δημογραφικό - Σήμα Κινδύνου / Ας σημάνουν και πάλι οι καμπάνες μ’ άλλον ήχο, μ’ άλλον κτύπο…


*Του Γεώργιου Λίκκα

Το δημογραφικό αποτελεί το σημαντικότερο, αλλά και λίαν επικίνδυνο πρόβλημα, που η μη επίλυση του , θα σηματοδοτήσει, πολύ σύντομα, μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα για την επιβίωση των κατοίκων αυτού του τόπου και τη συνέχιση της ανεξαρτησίας αυτού του χώρου, που λέγεται Ελλάδα.
Χρόνια τώρα γίνεται λόγος, πάνω στο ζέον αυτό πρόβλημα, αλλά ουσιαστική -χειροπιαστή απάντηση δεν έχει δοθεί. Κούφιες τουφεκιές ακούγονται, κάθε τόσο. Η κατάσταση την τελευταία 10/ετία έχει επιδεινωθεί, μετά τη μεγάλη εκροή ανθρώπινου δυναμικού. Πολλοί οι υπεύθυνοι: Πολιτικοί, κόμματα, εκκλησιαστικοί ηγέτες, πανεπιστημιακοί, κοινωνικοί φορείς, οργανώσεις που εμπνέονται από Ιδεοληψίες και εργάζονται για την Παγκοσμιοποίηση. Υπάρχουν και οι συνυπεύθυνοι, και είναι οι πολλοί. Ο ανημέρωτος και βολεμένος Λαός, που με το πρόσχημα της δήθεν καλοπέρασης και της αποκοπής από το παρελθόν, έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως, αφού θεωρεί ότι είναι ο μόνος αρμόδιος να αξιοποιήσει και αξιολογήσει την ύπαρξη του, το σώμα του. Η οικογένεια, το Σχολείο, ο θεσμός της Εκκλησίας, πάνω στο θέμα αυτό, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Το πρόβλημα, για πολλούς ανιστόρητους και κοντόφθαλμους, θεωρείται απόμακρο, κι όμως είναι τόσο κοντά ! Θέλουν να εθελοτυφλούν; ή εξυφαίνεται κάποιο σχέδιο, ερήμην και εις βάρος του ελλαδικού χώρου ! Εάν υπάρχει σκέψη ότι μπορεί να λυθεί το μείζον αυτό θέμα ,με τους ποικιλώνυμους και ανεξέλεγκτους μετανάστες, που έχουν κατακλύσει αυτή τη χώρα, τότε οι κυβερνώντες προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίας στον τόπο. Το ζητούμενο , εν όψει των επικείμενων εκλογών είναι: 1 .Τα κόμματα να δεσμευτούν, μέσα από τα προγράμματα τους, με συγκεκριμένες προτάσεις, που θα συνίστανται:
α. Στην κάλυψη των εξόδων τοκετού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης β. Στη μείωση της φορολογίας και του ΕΜΦΙΑ, στις πολύτεκνες οικογένειες γ. Στη νομοθετική ρύθμιση για εξασφάλιση εργασίας, σε μέλη πολύτεκνων και στον αυστηρό υγειονομικό έλεγχο στις μαιευτικές κλινικές για θέματα εκτρώσεων.
2. Σε επίπεδο προγραμματισμού, ενημέρωσης και διοίκησης: α. Συγγραφή σχετικών κειμένων στα σχολικά εγχειρίδια.
β Ενημέρωση των γονέων και συλλόγους γονέων, με ανάλογες εισηγήσεις.
3. Η εκκλησία, μέσα από τα μυστήρια, έχει το δικό της μέρος ευθύνης και μάλιστα αρκετά αυξημένο.
4. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οφείλει να κρούει τον Κώδωνα του κινδύνου, προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για την ανάγκη αύξησης των στρατεύσιμων νέων, οι οποίοι θα αποτελέσουν την καλύτερη Αμυντική βιομηχανία.
Επ’ ευκαιρία των μεγάλων εορτών, Εύχομαι υγεία, σωφροσύνη και γονιμότητα.

*Ο κ. Λίκκας είναι συνταξιούχος εκπ/κός & Πτυχ,Πολ. Επιστημών

Δεν υπάρχουν σχόλια