Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Ταχιάος: Προσβλητική φαρσοκωμωδία τα δήθεν «εγκαίνια του μετρό»
in.gr 29 Δεκεμβρίου 2018, 21:49 : «Η πόλη έζησε σήμερα μία ακόμα προσβλητική φαρσοκωμωδία με τα δήθεν εγκαίνια του μετρό» επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης «Η πόλη έζησε σήμερα μία ακόμα προσβλητική φαρσοκωμωδία με τα δήθεν εγκαίνια του μετρό» επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Τίποτε από όσα ακούστηκαν στη διάρκειά τους δεν αντέχει στην κριτική, ούτε φυσικά πρόκειται να βελτιώσει την καθημερινότητα των μετακινήσεων, σε ορατό χρόνο. Δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα, αλλά για απροκάλυπτη και φτηνή κοροϊδία. Ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι από το «ολοκληρωμένο» έργο του απουσιάζουν και οι συρμοί και οι πολίτες» σχολίασε ο κ. Ταχιάος και υπογράμμισε ότι «οι λύσεις απαιτούν οι αποφάσεις να λαμβάνονται στην ίδια την πόλη με διάλογο και συναίνεση».

«Το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο και απευθύνεται στους πάντες: Εφόσον οι συμπολίτες μου με επιλέξουν ως δήμαρχό τους, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου θα συνεχίσουν να είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη. Να ξέρουν όμως πως δεν μπορούν να λογίζουν τους Θεσσαλονικείς ως αφελείς επαρχιώτες. Στο αύριο της Θεσσαλονίκης δεν χωράει η εισαγόμενη κακογουστιά που ζήσαμε σήμερα. Τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς θα είναι ανεπιθύμητα και δεν θα έχουν ούτε την εφήμερη χαρά του αρχοντοχωριατισμού που καμάρωσε σήμερα στις κυλιόμενες σκάλες του Σιντριβανίου» πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.









Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση
in.gr 29 Δεκεμβρίου 2018: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας» τονίζει η Νίκη Κεραμέως «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας» τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της ίδρυσης του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει πως «προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων».
Η κ. Κεραμέως προσθέτει ακόμα ότι «με περισσή, δε, υποκρισία, ο πρωθυπουργός μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ’ εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου».

Και καταλήγει, λέγοντας ότι «υπερ-ρύθμιση, εσωστρέφεια και μιζέρια, αυτό είναι το αληθινό όραμα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας».









Μετέωρο βήμα για μετεκλογικές συνεργασίες - Η γραμμή Γεννηματά, ο αντιδεξιός λόγος του παλιού ΠΑΣΟΚ και η σκόπιμη ασάφεια
13:34, 30 Δεκεμβρίου 2018
Αντιμέτωπο με καθοριστικά ερωτήματα που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις θα βρεθεί σύντομα το Κίνημα Αλλαγής. Μπαίνοντας πλέον σε έτος εκλογών, η Φώφη Γεννηματά θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη - κυρίως όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες. Θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις, όχι μόνο γιατί δέχεται πιέσεις εκ δεξιών και αριστερών, αλλά και επειδή το απαιτούν τα στελέχη και η εκλογική βάση του κόμματος της:
Όταν φθάσουν στην κάλπη, οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξέρουν αν το κόμμα μπορεί να γίνει ρυθμιστής στις εξελίξεις μετά τις εκλογές - και σε ποιόν θα έδινε στήριξη εάν προκύψει ανάγκη συμμαχικών κυβερνήσεων
Το ΚΙΝ.ΑΛ δέν είναι πλέον ένα ομοιογενές κόμμα με εσωτερική συνοχή. Τα εσωκομματικά μέτωπα όχι μόνον υφίστανται, αλλά θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και στη μελλοντική πορεία του κόμματος. Η πρόεδρος καλείται να αποδείξει τα αυτονόητα - ότι δηλαδή έχει ξεκάθαρες απόψεις, πολιτικό λόγο και στρατηγική και ότι δεν είναι άθυρμα στα χέρια ομάδων και προσωπικών επιλογών που οδηγούν το κόμμα σε εσωστρέφεια και συρρίκνωση του ποσοστού του.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι αντιδράσεις στη δήλωση του γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη, ότι «δεν θα συνεργαστούμε σε μια κυβέρνηση-όλεθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη» και «δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική».









Αποτελέσματα ερευνών που τρομοκρατούν το σύστημα: Εθνικά υπερήφανοι οι Έλληνες - Νο 1 πρόβλημα η εγκληματικότητα στην Αθήνα!

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 - 23:15
Η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Kapa Research έκανε πρόσφατα μια ανασκόπηση των ερευνών της για το 2018 και τα αποτελέσματα προκαλούν τρόμο σε νεοφιλελεύθερους και μπολσεβίκους, καθώς αποδεικνύεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εθνικά σκεπτόμενοι και υπερήφανοι για την καταγωγή τους.
Επιπλέον, η μεγάλη μερίδα των πολιτών ασπάζεται τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής αναγνωρίζοντας ως μείζονα προβλήματα την ανέχεια, την εγκληματικότητα και το λαθρομεταναστευτικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το 82% των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι εθνικά υπερήφανοι και συνδέουν συνειρμικά την Χώρα μας με την Οικογένεια και την Πατρίδα.
Επίσης, στην πρόσφατη έρευνα του Δεκεμβρίου αναδείχθηκαν ως σημαντικότερα προβλήματα και ιδιαίτερα στην Αθήνα η εγκληματικότητα, η ελλιπής καθαριότητα, η ανέχεια και το λαθρομεταναστευτικό.
Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Ο λόγος είναι απλός: Οι Εθνικιστές είναι οι μοναδικοί εκφραστές της αλήθειας και της λογικής απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει.









«Στημένες προεκλογικές φιέστες» σε έργα στη Θεσσαλονίκη
in.gr 29 Δεκεμβρίου 2018 : Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνει λόγο η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στο σταθμό Σιντριβανίου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την οργάνωση, «πίσω από τις φιέστες αυτές, επιδιώκουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης που είναι η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα, μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».










Ψεκασμένοι κι επικίνδυνοι: Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ κάνουν τεράστια ζημιά στη χώρα
Βασίλης Σ. Κανέλλης 29 Δεκεμβρίου 2018, 07:55
Η υπόθεση Σγουρίδη απλά επιβεβαίωσε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Κι ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Οχι μόνο του Πάνου Καμμένου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε αυτή την άκρως αστεία κυβερνητική συμμαχία Κάποτε, αδίκως κατά πολλούς, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες χαρακτηρίζονταν σκωπτικά ως «ψεκασμένοι». Τους χρέωναν το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς πίστευαν ακράδαντα τις θεωρίες περί ψεκασμών ελέγχου του ελληνικού λαού.
Αδίκως, όπως είπαμε, μιας και πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν το 30% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι μας ψεκάζουν και γι’ αυτό δεν αντιδράμε σε μνημόνια, αποφάσεις πολιτικών κ.λπ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στον μικρό σχετικά πολιτικό βίο τους οι ΑΝΕΛ βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είναι «πρωταθλητές» στις θεωρίες περί ψεκασμών και ότι είναι οι ίδιοι «ψεκασμένοι». Ειδικά μετά τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τις απίστευτες κωλοτούμπες για τα μνημόνια κι εσχάτως το πολιτικό δελφινάριο για το Μακεδονικό, οι… ψεκασμένοι είναι πλέον κι επισήμως στελέχη των ΑΝΕΛ.









ΔΗΛΩΣΗ Βουλευτή Α΄ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων και Αντιπροέδρου της Βουλής Μάριου Γεωργιάδη, σχετικά με την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας
Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από του πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας.

Δυστυχώς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών δεν αρκούν οι καταδικαστικές δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών αλλά απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα.











Δήλωση Γρ. Ψαριανού για την αποχώρηση από την κοινοβουλευτική διαδικασία
Τριάντα σχεδόν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, οι οποίες ήρθαν ως «τσόντα» σε ένα άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεδομένου ότι η καθεμία από αυτές είναι από μόνη της ολόκληρο νομοσχέδιο διαφορετικού Υπουργείου μάλιστα, δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν ούτε σε ένα μήνα. Πολλώ δε μάλλον, σε δυο τρεις ώρες ή σε δυο μέρες, όπως πρότεινε με την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης.
Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτή την οπερετική κοινοβουλευτική διαδικασία τακτοποίησης εκκρεμοτήτων, παράτασης προθεσμιών, βολέματος, διορισμών, προσλήψεων, κλεισίματος οικονομικών εκκρεμοτήτων επτά Υπουργείων και προσπάθειας νομιμοποίησης διαφόρων αυθαιρεσιών, οικονομικών κυρίως. Αποχωρούμε από την διαδικασία, αρνούμενοι να ψηφίσουμε ακόμα και αυτά, με τα οποία σε μια κανονική διαδικασία θα συμφωνούσαμε. Σας αφήνουμε να τα «τακτοποιήσετε» μόνοι σας, είτε ως «πλυντήριο» είτε ως «στεγνοκαθαριστήριο».

Ευχόμαστε καλές γιορτές και πάντα επιτυχίες

Γρηγόρης Ψαριανός


Ειδικός Αγορητής από το ΠΟΤΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια