Header Ads

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – 7ος Όμιλος - 14η αγωνιστική / ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – Α.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ : 1-0 / Ένας αγώνας ντέρμπι μεταξύ Κορίνθου - Χαλκίδας / ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ


Σημαντική νίκη πέτυχε την Κυριακή στην έδρα του ο ΠΑΣ Κόρινθος, που πήρε το αίμα του πίσω από την Χαλκίδα του πρώτου γύρου. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Ιωνίας, ήταν για την 14η Αγωνιστική του 7ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, που είχε, ως αποτέλεσμα,  ΠΑΣ Κόρινθος – Α.Ο. Χαλκίδας  1-0. Μετά τα αποτελέσματα και των υπολοίπων ομάδων η ομάδα μας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ομάδων του Ομίλου και συγκεκριμένα στην 6η -7η θέση με τους ίδιους βαθμούς με τον ΑΟ Χαλκίδας και ακολουθείται από τον Άγιο Ιερόθεο.
Η εξέλιξη του αγώναΚατά τη διάρκεια του πρώτου 15λέπτου και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά μεν αλλά ανταγωνιστικά του αντιπάλου με ελαφρά υπεροχή των Κορινθίων. Παίχθηκε αγώνας του κέντρου, αφού χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση, που δημιουργήθηκαν μόνο δύο φάσεις , στις οποίες αναγκάστηκαν οι τερματοφύλακες να πιάσουν την μπάλα στα χέρια τους. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ Κόρινθος άρχισε να ανεβάζει στροφές. Δυνατά αλλά καθαρά οι παίκτες της «Μπάρτσα» διεκδικούσαν την μπάλα και είχαν την κατοχή της μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό των φιλοξενουμένων.Αποκορύφωμα αυτής της υπεροχής ήταν στο 21΄σε μία επέλαση του Γάλα, πέρασε με ατομικούς ελιγμούς την αντίπαλη άμυνα, έφτασε στη μικρή περιοχή και επάνω στο κρίσιμο σημείο της τελικής εξέλιξης έγινε σάντουϊτς από δύο αμυντικούς της Χαλκίδας και … ανετράπη βιαίως μπροστά στα μάτια του διαιτητή, ο οποίος έδειξε με το χέρι να συνεχίσουν. ΄Ηταν μία κλασική περίπτωση πέναλτι, που ξεσήκωσε τους φιλάθλους της Κορίνθου σε διαμαρτυρίες. Ακόμη χειρότερη ήταν η συνέχεια όταν μετά από δύο λεπτά μετά από κτύπημα κόρνερ ο Γάλας με γυριστή φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του γάμα και στα δίκτυα, αλλά … ο διαιτητής του αγώνα, που ήταν μπροστά στη φάση και είχε ιδία γνώμη ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του λάϊσμαν για ανύπαρκτο φάουλ.Με αυτή την υπεροχή μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ανώδυνες επιθέσεις της ομάδας του ΠΑΣ Κόρινθος, οι ομάδες πήγαν με ισοπαλία στα αποδυτήρια. Με την επανάληψη φαίνεται ότι ο Προπονητής Γιάννης Βασιλόπουλος, έδωσε πειστικές οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι θύμισαν επικούς αγώνες της πάλαι ποτέ ηρωϊκής «Μπράτσα». Έπαιξαν ομαδικά, ψυχωμένα, διεκδικητικά, με αυτοπεποίθηση πως το οφείλουν στην ανάγκη των καιρών να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Έτρεχαν πάνω στην μπάλα, αμυντικοί και επιθετικοί, δεν άφηναν τους αντιπάλους σε χλωρό κλαρί, δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο γκολκήπερ και … οι φάσειςμπροστά στο μισό του γηπέδου προς την πλευρά των Χαλκιδαίων ήταν αλλεπάλληλες. Όλη αυτή η προσπάθεια των παικτών του ΠΑΣ Κόρινθος, είχε αίσιον αποτέλεσμα όταν στο 79΄ ο Ράπτης άνοιξε το σκορ σε 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους!Στη συνέχεια, η διαφύλαξη του πολύτιμου σκορ, που κατευθύνθηκε προφανώς από τον πάγκο με ομαδική άμυνα, αλλαγές παικτών για κέρδος χρόνου, πέτυχε τον αντικειμενικό της σκοπό. Η ομάδα της Κορίνθου πέτυχε να αντέξει στην ομαδική επιθετική επιστροφή των Χαλκιδαίων, να διατηρήσει το προβάδισμα και να φύγει νικητής και τροπαιούχος από το γήπεδό του έχοντας στη βαλίτσα του Νίκη και τρεις απαραίτητους βαθμούς!

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ( Γιάννης Βασιλόπουλος): Λουτριώτης, Γάλας, Ντόκο, Βαρδακώστας, Βελέντζας, Καραγιάννης, Δόσης, Σιδέρης, Μαναριώτης, Ράπτης, Ιορδανίδης.

*** Και κάτι για τους Φιλάθλους: Ο αγώνας της Κυριακής, ήταν ένας σημαντικός αγώνας για την ομάδα μας. Αναφέρομαι στη λέξη «Ομάδα μας» για να τονίσω πως η κατά περίπτωση διοίκηση του Συλλόγου είναι υπηρέτες της Αθλητικής ιδέας και της ιστορικής ομάδας κατ΄ αρχάς και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις εξυπηρετούν και προσωπικές σκοπιμότητες. Έρχονται και παρέρχονται, αφού προσφερουν χρόνο και υπηρεσίες, ενώ ηομάδα μένει,  Σε έναν αγώνα σαν αυτόν, με ηλιόλουστη ημέρα και ιδιαίτερα σε μία δύσκολη καμπή του ΠΑΣ Κόρινθος, το γήπεδο θα έπρεπε να είναι γεμάτο. Επειδή δεν είναι εύκολο να αντέξει η ομάδα της καρδιάς μας στα μεγαθήρια της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχει ανάγκη από την παρουσία μας. Απομένουν ελάχιστες αγωνιστικές ημέρες. Βάλτε ένα χεράκι και πλαισιώστε παίκτες, Προπονητή και Διοίκηση, ώστε να αντέξει στην παραμονή. Να αποκτήσει εμπειρία και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει μετά. Οι ομάδες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στο ασανσέρ των κατηγοριών. Είναι μεγάλη εκτόνωση να παρακολουθείς ποδόσφαιρο της πόλης σου. Κάθε δεύτερη Κυριακή στο γήπεδο της Ιωνίας για τον ΠΑΣ Κόρινθος!


Πηγή: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ / fonikor.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια