Header Ads

Δημοσιεύματα που μετράνε : Ο Βασίλης Νανόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων κάνει τον Απολογισμό της 4ετίας


Το τέλος κάθε χρονιάς ταυτίζεται με την ανάγκη ενός απολογισμού. Πολύ περισσότερο όταν το τέλος αυτής της χρονιάς είναι κοντά στην στιγμή της ολοκλήρωσης ενός πολιτικού κύκλου δράσεων στην κεντρική πολιτική σκηνή ή στην αυτοδιοίκηση. Στην Συμμαχία Πολιτών νιώθουμε την ανάγκη να πούμε στους δημότες του δήμου Κορινθίων μερικά πράγματα για το πώς κύλησαν όλα αυτά τα χρόνια, από τον Μάιο του 2014 μέχρι σήμερα, αλλά και να περιγράψουμε (με αδρές γραμμές) πως σκεφτόμαστε εμείς να διαμορφώσουμε το δικό μας μοντέλο διοίκησης στον δήμο.
Θεωρούμε πως αυτό είναι αναγκαίο καθώς στους δημότες μας, κατατίθενται εν όψει των επερχόμενων εκλογών «εναλλακτικές» προτάσεις: είτε από τους ανθρώπους που διοικούν επί χρόνια τον Δήμο και δεν έχουν να μας δείξουν κανένα άλλο εναλλακτικό μοντέλο διοίκησης, είτε από ανθρώπους που συνδιοικούσαν επί χρόνια τον Δήμο και ξαφνικά ανακάλυψαν πως έκαναν λάθος. Εν τέλει, οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν πως όσοι άλλοι –θεμιτά- θέλουν να διεκδικήσουν το Δήμο Κορινθίων, στην πραγματικότητα ενδέχεται να γίνουν «εκόντες άκοντες» σανίδα σωτηρίας ενός καταρρέοντος συστήματος. Αυτό δεν θα τους το συγχωρήσει η πόλη και ο Δήμος.
Η Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι το 2014 ο τόπος μας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Και αυτό αφορά όχι μόνο υποδομές, έργα, αισθητική, ανάγκες και σχέδιο αλλά κυρίως νοοτροπία. Το 2019 δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στο Δήμο μας. Η πενταετία που πέρασε δεν έφερε ούτε ένα νέο πρόσωπο στα κοινά από τη δημοτική πλειοψηφία. Τα ίδια πρόσωπα, στους ίδιους ρόλους, με την ίδια νοοτροπία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που την εκπροσωπούν και από εκείνους που μέχρι χθες ήταν φανατικοί υποστηρικτές της. Είναι για εμάς μεγάλη δικαίωση να βλέπουμε πως όσα καταμαρτυρούνται πλέον από πρώην και νυν συνεργάτες του κ. Πνευματικού, αλλά και από τον ίδιο, τα είπαμε το 2014. Για εμάς είναι καιρός να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης που θα θεμελιώνει την αλλαγή στο Δήμο με δουλειά, σχέδιο, υπομονή, επιμονή, μακριά από τη συντηρητική νοοτροπία της εμμονής για την παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Απέναντι σε αυτό αντιπαρατάσσουμε την αξιοπρέπειά μας, στην οποία δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Αν κάποιοι περιμένουν να συμβιβαστούμε προκειμένου να λάβουμε θέσεις εξουσίας είναι γελασμένοι. Επιδιώκουμε μια νέα νοοτροπία στο Δήμο Κορινθίων, ένα Δήμο για όλους και σε αυτό δεν χωρούν συμβιβασμοί.
Γι’ αυτό άλλωστε αποφασίσαμε να κάνουμε την «Συμμαχία Πολιτών», πολίτες από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, αλλά με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής. Νέοι στην πολιτική, που δεν έχουμε υπηρετήσει σε θέσεις εξουσίας. Φοιτητές, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη –τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα μας γνωρίζετε, θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Να περάσετε τις Άγιες Μέρες με τους δικούς σας ανθρώπους μέσα σε κλίμα χαράς. Και το 2019 να έχετε υγεία και τύχη και να καλλιεργήσετε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, την υπερηφάνεια για ό,τι είστε και την πίστη για ό,τι μπορείτε να γίνετε.
Βασίλης Νανόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια