Header Ads

Καλπάζει προς τον τίτλο! ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 -ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ : 1-0 / Με λυτρωτικό γκολ του Τζανέτου στο 78΄


Καλό ποδαρικό για το νέ­ο έτος έκανε 0 ΑΣ Κόρινθος 06, που νίκησε 1-0 (μόνο...) την σκληροτράχηλη ομά­δα του Τενεάτη Αθικίων. Δύ­σκολη νίκη για τους πρωτο­πόρους και αήττητους μέχρι τώρα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας, που δεν περίμε­ναν τόση σθεναρή αντίστα­ση από τους φιλοξενούμε­νους, που πάλευαν με νύχια και με δόντια να αποφύγουν την ήττα στο ΔΑΚ ΚΟΡΊΝΘΟΥ για την 14η Αγωνιστική.. 
Για να λέμε όμως τα πράγ­ματα με το όνομα τους οι φι­λοξενούμενοι μέχρι να επι­τευχθεί το γκολ της νίκης για την ομάδα του Τάσου Πέρ­ρα στο 78,’ δεν πάτησαν πα­ρά ελάχιστες φορές την πε­ριοχή του γκολκίπερ της Κο­ρίνθου 06 Σταύρου Σκούρτη, αφού η μπάλα παιζόταν στο μισό του γηπέδου προς την πλευρά του Τενεάτη. Έτσι οι μετέπειτα νικητές σπατά­λησαν ένα ημίχρονο με δύ­ο κλασικές ευκαιρίες, αυτή της στραβοκεφαλιάς προς την εστία του τερματοφύ­λακα του Τενεάτη στο 28’ του Νίκου Κορδαλή και αυ­τής του σουτ του Βασιλάρη στις καθυστερήσεις του η­μιχρόνου, που βρήκε το δε­ξί κάθετο δοκάρι του Ταμπά­κου. Το πρώτο μέρος έληξε με σκορ 0-0 
Στο Β’ ημίχρονο το σκη­νικό άλλαξε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και απο­φασιστικά στο παιγνίδι, δημι­ούργησαν κλασικές ευκαιρί­ες για γκολ, αλλά την τελευ­ταία στιγμή κάτι ή αυτοθυσί­α των αμυντικών του Τενεά­τη, κάτι ή αστοχία ή και ατυ­χία, αν θέλετε των Κορινθι­ων, είχε σαν αποτέλεσμα να διατηρείται το 0-0. Οι γηπε­δούχοι δεν απογοητεύτηκαν συνέχισαν να πιέζουν. Πί­στευαν ότι το γκολ ήταν θέ­μα χρόνου, και δεν έπεσαν έξω, αφού η πίεση αυτή επέ­φερε καρπούς στο 78’ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ταμπάκου ο Σάκης Τζα­νέτος με κοντινό πλασέ έ­γραψε το 1-0 και έδωσε την νίκη στην ομάδα του διατη­ρώντας ταυτόχρονα την δια­φορά των τριών πόντων από τον δεύτερο ΑΟ Λουτράκι. 
Από το λεπτό αυτό οι φι­λοξενούμενοι προωθήθηκαν ,, ανοίχθηκαν προς την πε­ριοχή του Σκούρτη και προ­σπάθησαν για την ισοφάριση χωρίς βέβαια να κάνουν κά­ποια ευκαιρία, αφού η άμυ­ντική λειτουργία των γηπε­δούχων ήταν άριστη. Έτσι η ομάδα ΑΣ Κορινθος 06 πήρε μία πολύτιμη και δίκαιη νίκη, ενώ οΤενεάτης άφησε καλές εντυπώσεις μόνο στην αμυ­ντική του λειτουργία. Κύρι­α χαρακτηριστικά του αγώνα ήταν η καθαρότητα του ευ αγωνίζεσθαι και από τις δύ­ο ομάδες, η πλήρης ομαδική κατοχή της μπάλας από τους παίκτες της Κορίνθου και η πολύ καλή αμυντική γραμ­μή των παικτών των Αθικίων, που δικαιολογημένα κατέ­χουν την 4η θέση στον βαθ­μολογικό πίνακα με τα λι­γότερα γκολ σε βάρος τους (12) μετά τον ΑΣ Κόρινθος 06 που έχει μόνο -6 γκολ σε 14 αγωνιστικές. 
Δύο λόγια για τον πολύ καλό διαιτητή Π.Κακριδή. Αν και το παιγνίδι διαιτητικά ή­ταν εύκολο μέχρι το τέλος του, εν τούτοις, πάρα λίγο να τα κάνει θάλασσα. Όταν κρατάς καθυστέρηση 4 λε­πτά και 37 δευτερόλεπτα και η εστία του Τενεάτη είναι κε­νή, αφού είχε προωθηθεί και ο τερματοφύλακας σε μία ύ­στατη προσπάθεια για την ι­σοφάριση, δεν σφυρίζεις τη λήξη του αγώνα, την ώρα που ήταν έτοιμος να σκορά­ρει ο Μυργιώτης. Είσαι πολύ καλός διαιτητής και αν θες να πας μπροστά προσπάθη­σε να μη κολλάει το μυα­λό σου. Βέβαια ο απόλυτος χρονομέτρης είναι ο διαιτη­τής, αλλά τέτοιες λεπτομέ­ρειες χτιζουν καριέρες. Πολύ καλοί και οι δύο βοηθοί Τρια­ντάφυλλος και Σάνος. 
Το επόμενο Σάββατο λή­γει ο πρώτος γύρος με την εκτός έδρας 15η αγωνιστι­κή ΠΑΣ Κλένια – ΑΣ Κόριν­θος 06. 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 : Σκούρτης, Οικονόμου, (71’ Γκουριώτης ), Φίλης, Τριμπόνιας, Βασι­λάρης, Μαγγίνας ,Καμπιώτης (60’ Δημητριάδης ), Τζανε­τος, Χατζησοφρωνιου (65’ Τσατσόπουλος ), Μυργιω­της, Καπλατζης (77’ Μαυρέ­λης ). 

ΤΕΝΕΑΤΗΣ : Ταμπάκος, Ε.Οικονόμου, Μαρίνος, Κορ­δαλής (84’Μπαστούνης ), Γιάννου, Σινάνι (70’ Γ.Τζανα­βάρας ), Ολαράσου, Λέκκας, Ν.Οικονόμου (73’ Ε.Τζανα­βαρας ), Π.Οικονόμου, Γκου­ριώτης (46’ Π.Μπαλάφας ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια