Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



Τσίπρας για Brexit: Ισορροπημένη συμφωνία, δύσκολη καμπή για την ΕΕ
25 Νοεμβρίου 2018 : Σε μήνυμά του στο Twitter, ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι η νέα συμφωνία δεν πρέπει να αποτελεί προηγούμενο για τρίτες χώρες «Ισορροπημένη» χαρακτηρίζει τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πήρε το πράσινο φως από στις Βρυξέλλες.
Σε μήνυμά του ωστόσο στο Twitter, ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι η νέα συμφωνία δεν πρέπει να αποτελεί προηγούμενο για τρίτες χώρες. «Η σημερινή συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισορροπημένη, αποτελεί δε, μια δύσκολη αλλά ιστορική καμπή για την ΕΕ. Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα της και στη μελλοντική εταιρική σχέση ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει, ενώ προσθέτει:
«Η νέα συμφωνία ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της σχέσης με το πρώην μέλος και να μην αποτελεί προηγούμενο για τρίτες χώρες. Να διασφαλίζει το σημερινό επίπεδο προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων στα προϊόντα και να περιλαμβάνει την υφιστάμενη συμφωνία για τον τουρισμό».

Αναφερόμενος δε, στο Κυπριακό μετά και τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε «κλειδί» για την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση την ουσιαστική προπαρασκευή στον τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες…









Έγραψαν ιστορία και ανέτρεψαν τα σχέδια του Χίτλερ οι Ναπολέων και Άρης…
Με αναφορές στην ενότητα που επέδειξαν όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις γιορτάστηκε και φέτος η 76η επέτειος από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησαν για τα μηνύματα που στέλνει και στις ημέρες μας αυτή η ιστορική νίκη. Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές στο σύμβολο της εθνικής ομοψυχίας και στην κορυφαία αντιστασιακή πράξη που από κοινού ο Ναπολέων Ζέρβας και ο Άρης Βελουχιώτης μαζί με τους Άγγλους σαμποτέρ πέτυχαν 25 Νοεμβρίου 1942. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942 προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στις κατοχικές δυνάμεις. Όπως σημειώθηκε από όλους τους ομιλητές, ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ενωμένες οι αντιστασιακές οργανώσεις έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και συνεργάστηκαν. Περίπου 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα μαζί με 14 Βρετανούς έγραψαν ιστορία και ανέτρεψαν τα σχέδια του Χίτλερ. 76 χρόνια μετά, στην επέτειο μνήμης, όλοι μίλησαν για την ανάγκη για ενότητα που μας υπενθυμίζει ο Γοργοπόταμος.
Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γοργοπόταμο κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του λέγοντας πως «προσβάλλουν αυτή την παρακαταθήκη της ενότητας 76 χρόνια μετά, όσοι ξανασπέρνουν τη διχόνοια. Αυτοί που λένε ψέματα και προκαλούν ναυάγια, κραυγάζοντας «ή αυτοί ή εμείς». Οφείλουμε, όλοι μαζί, να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορό τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο χαιρετισμό ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα που πρέπει να υπάρχει.

«Το στοιχείο, της ενωτικής νίκης του Γοργοπόταμου, μένει μέσα μου ως η μεγάλη πολιτική του παρακαταθήκη. Και ως αυτό που και σήμερα αποτελεί, απέναντι στο έθνος, το χρέος μας -και, όπως το καταλαβαίνω, και το δικό μου χρέος προσωπικά: ο σεβασμός προς την πατρίδα, ο αγώνας για την ελευθερία, την πρόοδο, την ανάταση, την αναγέννηση, εθνική και κοινωνική» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συμπληρώσει πως «όπως το ‘42 στον Γοργοπόταμο νίκησαν η συστράτευση και η κοινή δράση, έτσι και τώρα θα νικήσουν η αλήθεια, η υπευθυνότητα και η ενότητα των Ελλήνων».









Έχασαν τον λογαριασμό στις προσλήψεις
«Τον Νοέμβριος 8, 2018 η αρμόδια υπουργός εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις το 2020. Πριν περάσει η ημέρα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για το 2019 και 18.000 για το 2020. Και ως κερασάκι στην τούρτα ο κ. Γαβρόγλου άλλες 15.000 εκπαιδευτικών», αναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού. Και συνεχίζει:
Στην προσπάθεια να διαχειριστούν την ήττα τους, έχουν χάσει και τον λογαριασμό.
Αλλά ούτως ή άλλως στα χαρτιά είναι…Άντε λοιπόν να τις εκατοστήσουν» , αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Alpha.
*** Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «τεχνητή πόλωση και διχασμό στην Παιδεία, εκεί που η συνεννόηση είναι όσο ποτέ απαραίτητη». «Και σήμερα στο ίδιο έργο θεατές» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σημερινή σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα - Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «τεχνητή πόλωση και διχασμό στην Παιδεία, εκεί που η συνεννόηση είναι όσο ποτέ απαραίτητη».«Όμως ούτε Ρουβίκωνας, ούτε ‘φάμπρικα’ στις εξετάσεις. Αρκετά πια. Είναι ώρα ευθύνης για το μέλλον των παιδιών μας. Για όλους μας» πρόσθεσε.









Πορεία μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Αθήνα : Aν ήταν Έλληνες για την Μακεδονία θα έτρωγαν ξύλο και χημικά!

Στην Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου μόνο πορείες για Ισλάμ και καταλήψεις για το Πολυτεχνείο επιτρέπονται. Για την Μακεδονία και τα εθνικά θέματα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνουν άμεσα ΜΑΤ, εισαγγελείς και παρακρατικούς για να καταστείλουν τις αντιδράσεις.
Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που ζουν στην Αττική συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Σύριζα (τυχαίο; Δε νομίζω) για να γιορτάσουν τα «γενέθλια του Μωάμεθ» και μάλιστα ούτε καν Παρασκευή αλλά Κυριακή, την χριστιανική ιερή μέρα και αργία.

Στην Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου εάν είσαι λαθρομετανάστης, μουσουλμάνος, αναρχικός κτλ και διαδηλώνεις για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ ή καταστρέφεις την Αθήνα και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών για να γιορτάσεις το πολυτεχνείο… είσαι πολιτικά ορθός. Ενώ αν είσαι Έλληνας Πατριώτης και αγωνίζεσαι ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας σε περιμένουν τα ΜΑΤ, τα χημικά, το ξύλο και άμα είσαι και μαθητής που κάνεις κατάληψη στο σχολείο σου τότε σε απειλούν οι καθηγητάδες της αριστεράς μέχρι και παρακρατικοί!









Δημ. Κουτσούμπας : Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε και φόρτωσε στον λαό ένα ακόμα μνημόνιο
Έχουμε ήδη ανοίξει πανιά στον αιώνα που κυλά, στην εποχή του αναγκαίου περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του, στη μεγάλη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.
Σημείωσε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το ΚΚΕ η παρουσία απόψε εκπροσώπων 91 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλα τα σημεία της γης, και απέτισε μεταξύ άλλων, φόρο τιμής στη μνήμη των «συντρόφων που έχουν φύγει από κοντά μας, όπως του συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, που σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατό του».
Τόνισε ότι το ΚΚΕ «όταν η κόκκινη σημαία κατέβαινε από το Κρεμλίνο» φώναξε «Ψηλά τη σημαία σύντροφοι, η ελπίδα τώρα βρίσκεται στην πάλη των λαών. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, στενοχωρήσαμε κάποιους φίλους και συντρόφους που ήθελαν «αγάλι – αγάλι …, που μας ζητούσαν να βάλουμε νερό στο κρασί μας» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «αποδείχτηκε πολύ καλά που δεν το κάναμε αυτό, γιατί ξέραμε ότι στο τέλος στο ποτήρι, θα μείνει μόνο το νερό κι αυτό θολωμένο κι επικίνδυνο. Και δεν το κάναμε γιατί το Κόμμα μας, με τα 100 χρόνια εμπειρίας στους ώμους του, δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει κανένα λάθος που θα πάει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί, να τραβήξει μπροστά και να σημαδεύσει την βάρβαρη εξουσία των εκμεταλλευτών».

Είπε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει «πως η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας. Δεν μπορεί να κρύψει το χαρακτήρα και το περιεχόμενό της, πως είναι στην πραγματικότητα δικτατορία του κεφαλαίου, δικτατορία των μονοπωλίων…»










Καμμένος : Οι ΑΝ.ΕΛ. θα αποφασίσουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με εκπροσώπους του ΔΣ του ΙΣΚΕ, και συνέχισε τονίζοντας τα εξής: «Με ενημέρωσαν για τις θέσεις τους όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει οποιαδήποτε λύση κι αν δοθεί, να διασφαλιστούν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των κληρικών και το δεύτερο είναι η μονιμότητα του κλήρου».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε «γιατί γράφονται πολλά, ότι οι κληρικοί δεν είναι καθεαυτό δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό τους χαρακτήρα. Δεν είναι αυτή η απαίτησή τους. Επιτελούν θρησκευτικό λειτούργημα και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να επιτελούν». Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι «η πρώτη θέση την οποία δημόσια έχουμε πάρει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας. Αλλά θεωρώ ότι τα δύο αιτήματά τους, δηλαδή η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα είναι δίκαια αιτήματα, τα οποία διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία».

«Με καλή θέληση, λοιπόν, όλων των πλευρών, πιστεύω ότι πρέπει, με αυτά τα δύο δεδομένα, να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Εθνικής Άμυνας.










Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να διορθώσει το λάθος του
***«Η Ελλάδα είναι ελληνορθόδοξο κράτος και δεν είναι όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Την άποψη ότι «ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος πρέπει να διορθώσει το λάθος του και να βγει ευθαρσώς και να δηλώσει ότι ούτε τη θρησκευτική ουδετερότητα αποδέχεται, ούτε το να απολέσουν οι κληρικοί την ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού τον βρίσκει σύμφωνο» εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα είναι ελληνορθόδοξο κράτος και δεν είναι όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι πολυθρησκευτικές ή άθεες».










Δ.Τσιόδρας Αναιρούν δικά τους μέτρα και πανηγυρίζουν
Έπρεπε να έχει κάποιος μεγάλη υπομονή για να παρακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να απαριθμεί τις “επιτυχίες” της κυβέρνησής του. Δεν περίμενε κανείς να μιλήσει για την πραγματική κατάσταση στην οικονομία. Δεν τον απασχολεί. Τον νοιάζει μόνο πώς θα πάει στις κάλπες, γι’ αυτό βαφτίζει “αποκατάσταση αδικιών” την αναίρεση κάποιων από τα μέτρα που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφεραν λόγω των καταστροφικών επιλογών τους. Είναι μέρος από τον λογαριασμό των 100 δισ. Αλλά και πότε δεν πανηγύριζαν;

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, έσωσε και το ασφαλιστικό και μιλάει για πλεονάσματα, όταν από το 16,5% του ΑΕΠ που απορροφούν οι συντάξεις το 10,5% περίπου είναι ελλείμματα, η σχέση απασχολουμένων προς συνταξιούχους είναι 1,4 προς 1 κι ο ένας στους τέσσερις απασχολουμένους αμείβεται με ποσό μέχρι 500 ευρώ κι όταν στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα ο μέσος μηνιαίος μισθός από 1.011,2 ευρώ το 2014 μειώθηκε σε 982,4 ευρώ (μείωση 2,9%) το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια