Header Ads

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ : Η απάντηση του Δήμου για τον καπνό στο Πεδίο Βολής


Σχετικά με την εμφάνιση καπνού στις 27 Νοεμβρίου 2018 στο πεδίο βολής Κορίνθου, σας ενημερώνουμε ότι τα συνεργεία του Δήμου προέβησαν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες και εντός 24ώρου έδωσαν λύση στο πρόβλημα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου.
Όσον αφορά τις αναληθείς αναφορές τοπικών ΜΜΕ περί της καύσης απορριμμάτων στο σημείο, κατ΄ εντολή του Αντιδημάρχου κου Χρήστου Μελέτη, αφενός η καύση καλαμιών και ξερών κλαδιών δεν αποτελεί παράνομη διαδικασία από την στιγμή που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με νόμιμη αδειοδότηση και αφετέρου ο Δήμος Κορινθίων θεωρεί ότι η καλύτερη απάντηση είναι η παράθεση ενδεικτικού αποσπάσματος από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου:
«Σε απάντηση ερωτημάτων Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού αναφορικά με ζητήματα που πραγματεύονται φωτιά-ελεγχόμενη καύση (και όχι πυρκαγιά) που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της 28-11-2018 στο πεδίο βολής Κορίνθου, γνωρίζουμε τα εξής:
α. Πρόκειται για πανταχόθεν ελεύθερο ακάλυπτο χώρο, όπου κατά τα τελευταία έτη και συνήθως το μήνα Νοέμβριο, καίγονται απορρίμματα (ξερά χόρτα, ξερά κλαδιά) χωρίς να έχει απασχολήσει την Υπηρεσία μας σχετικά, κάποιο μέσο μαζικής επικοινωνίας.
β. Επί της σβέσης της φωτιάς επιλήφθηκε ο οικείος Δήμος με υδροφόρο όχημα και χωματουργικό μηχάνημα, ενώ η Υπηρεσία μας συνέδραμε με τη διάθεση υδροφόρου οχήματος δυναμικότητας 10 τόνων. Επιπροσθέτως, από το χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, έχει πραγματοποιηθεί επιχωμάτωση όλης της μάζας των καιόμενων υλικών.
γ. Το ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας επιλαμβάνεται σε περιπτώσεις πυρκαγιών, δηλ. σημαντικών φωτιών, με τάση εξάπλωσης (συζευκτικές προϋποθέσεις) εκ των οποίων δύναται να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα ή ανθρώπους και όχι σε περιπτώσεις που δεν συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις. Επιπλέον, η Υπηρεσία μας δεν επιλαμβάνεται σε υποθέσεις μη τήρησης της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας.»
Εκ του γραφείου τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια