Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ : Πνοή Δημιουργίας


ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΠΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Θέμα Πρότασης:
Δέσμευσή μας είναι η υδροδότηση όλης της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου με ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ. Για το σκοπό αυτό η πρότασή μας είναι η κατασκευή δικτύου ύδρευσης από το Σπαθοβούνι μέχρι τον Άσσο, αποκλειστικά για τα Βεληνιάτικα, τον Άσσο, τον Κάτω Άσσο, το Περιγιάλι και το Λέχαιο.
Με το έργο αυτό επιτυγχάνονται δύο στόχοι:
Πρώτον η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κατοίκων και όλων των κοινοτήτων με πόσιμο ποιοτικό και ασφαλές νερό από τη Στυμφαλία
Δεύτερον η εναλλακτική χρήση του δικτύου για τη Κόρινθο σε περίπτωση βλάβης του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού από Στυμφαλία προς Κόρινθο.
Στοιχεία Έργου:
Προβλέπεται η κατασκευή μεγάλης υδατοδεξαμενής χωρητικότητας 30.000 κυβικών μέτρων νερού ή δύο δίδυμων χωρητικότητας εκάστης 15.000 κυβικών στην περιοχή μεταξύ Αρχαίων Κλεωνών και Σπαθοβουνίου. Για να γίνει αντιληπτή η σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος αναφέρουμε ότι η σημερινή κεντρική υδατοδεξαμενή της Κορίνθου στο Πεδίον Βολής είναι χωρητικότητας μόλις 6.000 κυβικά. Με τέτοιου μεγέθους δεξαμενή δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε περίπτωση βλάβης του αγωγού στη Στυμφαλία, ούτε και η πόλη της Κορίνθου, ούτε ο υπόλοιπος Δήμος.
Προβλέπεται η κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού από το Σπαθοβούνι μέχρι τον Άσσο μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.500.000 €
(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)
Αίτημα στο Δασαρχείο παρα1. χώρησης χρήσης του αναγκαίου χώρου για την κατασκευή της υδατοδεξαμενής (1 μήνας) ή αγορά αγροτεμαχίου σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Δασαρχείο.
Προσπάθεια ένταξης του έρ2. γου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή άλλης φύσεως χρηματοδοτικό πρόγραμμα από ευρωπαϊκές πηγές ή Δημόσιες Επενδύσεις (6 μήνες)
Σε περίπτωση μη ύπαρξης χρη3. ματοδοτικού προγράμματος θα ζητήσουμε και θα λάβουμε χαμηλότοκο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή άλλο ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 20 χρόνια από το σύνολο των δημοτών του Δήμου, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης των δημοτών.
Έγκριση πίστωσης 3.500.000 4. € προϋπολογισμός μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης και απορρόφησης πίστωσης (1 μήνας)
Εκτίμηση πραγματικού κό5. στους μετά την έκπτωση περίπου 2.000.000 €
Δημοπράτηση του έργου (Από6. φαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)
Προθεσμία εκτέλεσης του έρ7. γου (10 μήνες)

Παράδοση έργου προς χρή8. ση 2 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.








Νέα Υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΒΟΡΤΕΛΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στο Συνοικισμό (Ιωνία) Κορίνθου.
Είναι 25 χρονών, άγαμος.
Είναι γιος του Δημητρίου Βορτελίνου – τεχνικού εργοδηγού της ΔΕΗ και της Αγγελικής Κοντόζογλου υγειονομικής υπαλλήλου (βοηθού μικροβιολόγου) στο ΙΚΑ, γόνος προσφυγικής Μικρασιάτικης καταγωγής.
Είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών του τμήματος Χημείας.
Από το 2014 εως και σήμερα είναι εν ενεργεία πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Κορίνθου.
Αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της δημοτικής ανώνυμης επιχείρησης Κορίνθου (ΔΑΕΚ).
Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.
Έχει εργαστεί στην εταιρεία «Νατούρα Εμφιαλωτική» έως την αρχή της στρατιωτικής του θητείας.
Διαθέτει έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης από μικρή ηλικία, συμμετέχοντας σε χορευτικούς συλλόγους όπως της Ξυλοκέριζας, της Μικρασιατικής στέγης Κορίνθου, του Πνευματικού Κέντρου Κορίνθου κλπ.
Από την σχολική ηλικία εκλέχθηκε σε σχολικά όργανα του 4ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Κορίνθου, ενώ συνέχισε τη φοιτητική του δράση ως μέλος του φοιτητικού κινήματος στη σχολή όπου φοιτούσε.

Βασικό όραμα του είναι ένας σύγχρονος Δήμος με τη συμμετοχή της νέας γενιάς για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.









ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η νέα γενιά στη Κόρινθο κατέκλυσε χθες το βράδυ την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της δημοτικής παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο ΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΕΛΗ.
Το θέμα της ημερίδας «Προοπτική για τη Νέα Γενιά στο Δήμο Κορινθίων» μετατράπηκε σε προοπτική νίκης της παράταξης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Τόσο τα θέματα που αναπτύχθηκαν , όσο και η μεστότητα των λόγων των τεσσάρων ομιλητών έδωσαν το μήνυμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται οι προγραμματικές θέσεις της Πνοής Δημιουργίας. Ειδικότερα δόθηκε έμφαση στον ψηφιακό, τον φιλικό και τον αποτελεσματικό Δήμο για τη νεολαία:
«Έξυπνο σχολείο στο Δήμο Κορινθίων» από την εκπαιδευτικό-νηπιαγωγό και τοπική σύμβουλο 8 χρόνια της δημοτικής κοινότητας Κορίνθου Μαρία Βλαχοπούλου.
«Η νέα γενιά πυλώνας της έξυπνης πόλης (Smart City)» από το χημικό και Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Κορίνθου Σπύρο Βορτελίνο.
«Νεανική αγροτική επιχειρηματικότητα και δήμος αρωγός» από το γεωπόνο Γεώργιο Ζάββο.
«Φιλικός Δήμος : Κοινωνική πολιτική και οι νέοι - ΑΜΕΑ» από το δικηγόρο Μαρίνο Κονδύλη και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.
Ο Νίκος Σταυρέλης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλες τις νέες και τους νέους που συμμετείχαν δυναμικά στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι ο ίδιος και η παράταξη δίνουν χώρο στη Νέα Γενιά.
Εκδήλωση ειδικά για τη νεολαία πρώτη φορά γίνεται στην Κόρινθο από δημοτική παράταξη και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για τη τοπική αυτοδιοίκηση και τη νέα γενιά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Νίκος Σταυρέλης.

Κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι σήμερα η Ελπίδα γεννιέται για την πόλη μας, για το Δήμο μας και προϊδέασε τον κόσμο για την επόμενη μεγάλη συγκέντρωση της παράταξης αφιερωμένη στις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια