Header Ads

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ - Με κύριο στόχο τους βασικούς πυλώνες του Ελληνισμού στην Θρησκεία, στην Οικογένεια και στον Πατριωτισμό των Ελλήνων ... Δούρειος Ίππος η Θρησκευτική Ουδετερότητα με αβανταδόρικα προνόμια στο Ισλάμ …



ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΣΛΑΝΙΔΗ *

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ Με κύριο στόχο τους βασικούς πυλώνες του Ελληνισμού στην Θρησκεία, στην Οικογένεια και στον Πατριωτισμό των Ελλήνων… Δούρειος Ίππος η Θρησκευτική Ουδετερότητα με αβανταδόρικα προνόμια στο ΙσλάμΕνοχλεί τους κυβερνώντες η λέξις Έθνος που διαγράφεται παντού και καταργείται το άρθρο για την Οικογένεια… Όλα, μα όλα κατεδαφίζουν την Ελλάδα και η Εκκλησία του κ. Ιερώνυμου συζητάει για το μισθολογικό;;; Αυτά είναι τα καυτά προβλήματα της καθημαγμένης από τους ολετήρες Ελλάδας ;


ΓΙΑΤΙ, ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;

Με θλίψη, απογοήτευση και οργή, διάβασα στα μέσα ενημέρωσης τις προτάσεις της, από καιρού συζητούμενης επιθυμίας, της σημερινής Κυβέρνησης για αλλαγές του Συντάγματος των Ελλήνων. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η αλλαγή του Συντάγματος; ενώ αντιθέτως πνιγόμαστε σε τόσα πολλά άλλα προβλήματα που κανείς πλέον δεν ελέγχει.
Διαβάζοντας κάποιος τις προτάσεις, διαπιστώνει ότι, στοχεύουν απροκάλυπτα στους βασικούς πυλώνες του Ελληνισμού, στην Θρησκεία, στην Οικογένεια και τον Πατριωτισμό των Ελλήνων.
Παρακάτω παραθέτω σταχυολογώντας μερικές εξ αυτών, όπως τις διάβασα σε καταξιωμένη εφημερίδα, που πραγματικά διερωτάται κανείς ότι αυτές δεν μπορεί να είναι προτάσεις Ελλήνων πολιτικών όπως :

ΠΡΩΤΟΝ: Σέβονται το Ισλάμ ως Δόγμα, όχι όμως και τον Χριστιανισμό. Απαγορεύουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους Βουλευτές, στους αιρετούς να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο, εφ’ όσον το επιθυμούν, από την άλλη όμως! διατηρούν στο Σύνταγμα των Μουσουλμάνων Βουλευτών να ορκίζονται στο Κοράνι. Παράλληλα διαγράφουν από τα άρθρα 33 και 59 την φράση: «Ορκίζομαι στο όνομα της Ομοουσίας και αδιαίρετης Τριάδος», αντίθετα διατηρούν στο άρθρο 59 την παραγρ. 2 που ορίζει ότι «Οι Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα προς τον τύπο της δικής τους θρησκείας».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το Άρθρο 3 του Συντάγματος αναδιατυπώνεται. Σε σύγκριση όμως με το παλαιό άρθρο, προκύπτουν τρεις ουσιώδεις μεταβολές:
Η απάλειψη της φράσεως ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει ως κεφαλή της «τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό».
Η απάλειψη της αναφοράς πως η αυτοκέφαλη Εκκλησία «διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των ενεργεία Αρχιερέων και από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο». Και αντ’ αυτής της φράσεως αναγράφεται, εν πλήρη αοριστία η φράση «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1950 και η Συνοδική Πράξη του 1928».

ΤΡΙΤΟΝ: Η Διακήρυξη πως η πολιτεία παραμένει «θρησκευτικά ουδέτερη». Περί ποίας ουδετερότητας μιλάμε, όταν διατηρείται η δυνατότης των Μουσουλμάνων να δίνουν όρκο στο Κοράνι;
Το θέμα που προσπαθεί να περάσει η Κυβέρνηση αυτή με την Ουδέτερη θρησκεία, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Ιστορική και Ελληνοχριστιανική πορεία του Ελληνικού Έθνους, διότι: Ο Σταυρός στην Ελληνική Σημαία, η Ορκωμοσία στο Ευαγγέλιο στα δικαστήρια, που είναι σήμερα προαιρετική επιλογή, οι εικόνες στα Σχολεία, στα δικαστήρια κλ.π και γενικά όλα τα χριστιανικά σύμβολα είναι πλέον σε αμφιβολία διότι αυτό εννοούμε όταν λέμε ανεξιθρησκία. Και εδώ αναμφίβολα βάλλεται κατ’ ευθείαν ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη πίστη των Ελλήνων.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Τέλος! είναι πολύ σοβαρό και είναι προβληματισμένος κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, γιατί! απερίσκεπτα διαγράφεται η λέξη «Έθνος» και καταργείται το άρθρο 21 περί Οικογενείας.
Το μέχρι σήμερα άρθρο 21 αναφέρεται στην Οικογένεια ως εξής: «Η Οικογένεια ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Το άρθρο αυτό κατά τα γραφόμενα των εφημερίδων καταργείται και στην θέση αυτή, αναγράφεται μία αναιμική αναφορά στην «Ειδική προστασία» που παρέχεται στην Οικογένεια μαζί με την Μητρότητα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Απόρροια των αλλαγών αυτών, κατά την γνώμη μας είναι αφ’ ενός τίθενται σε αμφιβολία, φοροαπαλλαγές για την Οικογένεια, επιδόματα πολυτέκνων, μόρια σε πολύτεκνες Οικογένειες κλ.π και αφ’ ετέρου, το πνεύμα της αλλαγής αυτής απεργάζεται να διαλύσει το κύτταρο της Κοινωνίας, που είναι η Οικογένεια και να την καταστήσει ανίσχυρη και ανυπεράσπιστη Μονάδα.
ΠΕΜΠΤΟΝ: Εις ότι αφορά τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, σε κοινή συνέντευξη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού της χώρας, διαπιστώσαμε συμφωνία, μεταξύ των δύο πλευρών, κατόπιν αυτού εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Αλλά! επειδή γνωρίζουμε την αξιότητα, την καλοσύνη και την αγάπη προς την Πατρίδα του Αρχιεπισκόπου μας, από την άλλη έχουμε πολλά δείγματα αντιφατικότητας του Πρωθυπουργού μας μεταξύ λόγων, υποσχέσεων και πράξεων, παίρνουμε μικρό καλάθι και δεν αμφιβάλλουμε, ότι «κάποιον λάκκο έχει η φάβα». Διότι, είναι απορίας άξιον, γιατί διαγράφει τους Ιερείς από δημοσίους υπαλλήλους, αφού τον μισθό των και τις συντάξεις των Ιερέων, θα τις δίδει το Κράτος στην Εκκλησία και αυτή θα πληρώνει τους Ιερείς μας; Δηλ. νέα οργάνωση, γραφειοκρατία, προσωπικό, για την διακίνηση και διασφάλιση του Δημοσίου χρήματος. Άρα! εδώ καθαρά φαίνεται και η συμφωνία αυτή κάπου αλλού στοχεύει, ίδωμεν.
- Εδώ! δημιουργείται ένα τεράστιο ερώτημα στους Έλληνες, που γνωρίζουμε την προσφορά της Ορθοδοξίας στην Πατρίδα μας ανά τους αιώνες.
Γνωρίζουμε ότι, το άρθρο ένα (1) του Συντάγματος της Επιδαύρου (1-1-1822) όριζε ότι: «Η επικρατούσα θρησκεία στην Ελληνική Επικράτεια είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, δέχεται όμως η Διοίκηση της Ελλάδος πάσαν άλλην θρησκείαν και αι τελεταί και Ιερουργίαι εκάστης αυτών εκτελούνται ακωλύτως…».
Γνωρίζουμε ακόμη και ο Ε. Παπανούτσος, αυτός ο παρεξηγημένος παιδαγωγός και φιλόσοφος, ομιλών στην Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διεκήρυξε ότι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός «είναι μαζί ζυμωμένα».
Γνωρίζουμε επίσης στις ημέρες μας ακόμη, που ομολογείται από όλους πως η Πατρίδα μας έμεινε όρθια μέσα στην καταιγίδα των Μνημονίων, χάρη στην συνοχή της Ελληνικής Οικογένειας και σε μεγάλο ποσοστό στο κοινωνικό δίκτυο της Εκκλησίας.
Τέλος! Η λογική λέει ότι αλλάζουμε ένα νόμο ή άρθρα του Συντάγματος διότι, αυτά εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας, βλάπτουν το Κράτος, αντίκεινται με την επιθυμία του Ελληνικού λαού, αφού λοιπόν αυτά κατά γενική ομολογία δεν συμβαίνουν, αντιθέτως όλα δείχνουν το αντίθετο, τότε γιατί; η Κυβέρνηση επιμένει στις αλλαγές αυτές που αφορούν την πίστη των Ελλήνων, ενώ έχει ν’ αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα, οικονομικά, ακρωτηριασμού της Ελλάδος, εθνικά, κοινωνικά, υπογεννητικότητας, εγκαταλείψεως Ελλήνων επιστημόνων την χώραν και προετοιμασίας για αντιμετώπιση, των εξ ανατολών πολεμικών τυμπάνων;
- Το Συμπέρασμα είναι άλλο, η εμμονή αυτή των Κυβερνώντων στην αλλαγή του Συντάγματος, στο θέμα της πίστεως στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό του Ελληνικού Λαού οφείλεται αποκλειστικά, στα πιστεύω της ιδεοληψίας των, της λεγομένης παγκοσμιοποίησης και όχι σε καμία επείγουσα ανάγκη του Ελληνικού Λαού ή ακόμη του Ελληνικού Κράτους.
- Μετά από τα παραπάνω, μπορούμε μετά βεβαιότητος να επισημάνουμε, κάθε προσπάθεια αποσύνδεσης ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι λάθος, είναι έργο αντεθνικό, επικίνδυνο και ανεπανόρθωτα θα βλάψει, την Ιστορική πορεία της Χώρας μας.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται με την προσφάτως δήλωση του κ. Υπουργού Παιδείας, ο οποίος δήλωσε ότι · «…Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με συνεννόηση και συνεργασία…». Ερωτούμε κ. Υπουργέ ποιο είναι το πρόβλημα; αφού ο ελληνικός λαός και η Εκκλησία δεν έχουν πρόβλημα, διότι! εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ο Χριστιανισμός και η Πίστη των Ελλήνων έσωσε το Ελληνικό γένος. Άρα το πρόβλημα είστε εσείς με την ιδεοληψίας σας. Κρίμα, ο Θεός να προστατεύσει την Πατρίδα μας.


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντ/γος ε.α.


Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια