Header Ads

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ : Οι Οβιδιακές μεταμορφώσεις του Τσίπρα…


Σημαντικές ρωγμές έχει υποστεί η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα και ο κεντρικός στόχος του Μαξίμου είναι να ενισχυθεί και πάλι η πρωθυπουργική εικόνα στον δρόμο προς τις κάλπες. Στο επιτελείο του φαίνεται να ασπάζονται τη ρήση του κινέζου θεωρητικού Σουν Τζου, «να φαίνεσαι αδύναμος όταν είσαι δυνατός και δυνατός όταν είσαι αδύναμος». Και ο Πρωθυπουργός ευρισκόμενος στην παρούσα φάση σε προφανή αδυναμία, όπως προκύπτει και από τις μετρήσεις και την πίεση που δέχεται, επιχειρεί την αντεπίθεσή του, μέσα και από μια προσωπική ενεργοποίηση, επιχειρώντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.
Η πολιτική ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για την κυβέρνηση και αυτό, όσο και να το αρνούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι μια πραγματικότητα. Και δεν είναι τόσο η πρωτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά μεταξύ τους, η οποία και αμφισβητείται από το επιτελείο του Πρωθυπουργού όσο οι ποιοτικοί δείκτες που είναι κακοί για τον Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός είναι αρκετά πίσω από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο στην αξιολόγηση των πολιτών για την διακυβέρνησή του και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, όσο και στο ερώτημα περί της καταλληλότητας. Είναι ενδεικτικό το στοιχείο ότι με βάση την τελευταία έρευνα της Metron Analysis στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 68% αξιολογεί αρνητικά τον Τσίπρα ως προς τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ θετικά τον κρίνει το 23% που είναι κοντά περίπου και στο ποσοστό που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις. Προβληματισμό προκαλεί και το στοιχείο ότι μοιρασμένοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, ως προς την αξιολόγησή τους για τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς θετικά τον κρίνει το 55% και αρνητικά το 37%.
Ο Τσίπρας, λοιπόν, ξαναβγαίνει στους… αντιμνημνημονιακούς δρόμους και σηκώνει σημαία αντίστασης Βλέποντας στο Μαξίμου ότι δεν περνά στον κόσμο η επίθεση προς τη ΝΔ με κατηγορίες για ακροδεξιά στροφή, ο Τσίπρας ρίχνει στο τραπέζι και το οικονομικό κομμάτι και την παροχολογία, που τόσο συνέβαλε στο δημόσιο χρέος. ». Θέλοντας αρχικά να διαγράψει τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης και να κάνει επανέναρξη με σύνθημα «οι πρώτες 100 αντιμνημονιακές μέρες», ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να τονίζει τις οικονομικές διαφορές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτού της ΝΔ… Ποίος τον πιστεύει πλέον ;

Δεν υπάρχουν σχόλια