Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr


Η επανάσταση των κίτρινων γιλέκων: Ποιοι είναι; Με την πλάτη στον τοίχο ο Μακρόν...

Τι ακριβώς είναι τα κίτρινα γιλέκα; Το κίνημα αυξήθηκε αυθόρμητα στη Γαλλία τον περασμένο μήνα ως μορφή διαμαρτυρίας κατά των αυξανόμενων φόρων στα καύσιμα των αυτοκινήτων, με τους υποστηρικτές να φορούν τα γιλέκα ασφαλείας που είναι υποχρεωτικά σε όλα τα γαλλικά οχήματα.
Υποστηριζόμενοι από ανθρώπους σε μικρές πόλεις και την ύπαιθρο όπου οι περισσότεροι πάνε με αυτοκίνητο, εξελίχθηκε σε ένα ευρύτερο κίνημα ενάντια στην υποτιθέμενη προκατάληψη του προέδρου Emmanuel Macron προς τις πλούσιες και μεγάλες πόλεις. Μετά από αποκλεισμούς εθνικών οδών που έχουν αφήσει δύο νεκρούς σε ατυχήματα, ακολούθησαν τα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Παρίσι, ενώ οι αναλυτές στη Γαλλία κάνουν λόγο για ένα πλέον συμβολικό χάσμα ανάμεσα στις αστικές ελίτ και την «left-behind» επαρχιακή Γαλλία.
Οι στόχοι των υποστηρικτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» δεν έχουν ακόμη αποκρυσταλλωθεί. Πολλοί παραπονούνται για τις άσχημες δημόσιες υπηρεσίες και μερικούς από τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη. Μερικοί θέλουν να αντιστρέψουν τις περικοπές φόρων του Μακρόν για τους πλούσιους, ενώ άλλοι θέλουν περισσότερα μέτρα για να βοηθηθούν οι φτωχότεροι.
Μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Παρίσι, κατά τη μεγάλη συγκέντρωση των “κίτρινων γιλέκων”, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί σήμερα (02.12.2018) έκτακτη συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει αργά το πρωί στη Γαλλία από τη Σύνοδο Κορυφής της G20, στην Αργεντινή, θα συνεδριάσει με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, τον υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να επιχειρηθεί να βρεθεί μια… απάντηση σε ένα κίνημα που μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που αυτοκίνητα καίγονταν στο κέντρο του Παρισιού, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωνε από το Μπουένος Άιρες πως «δεν θα δεχθεί ποτέ τη βία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η βία αυτή «δεν έχει καμιά σχέση με την έκφραση ενός θεμιτού θυμού» για την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.
Η έκταση των βίαιων επεισοδίων, τα οποία προκάλεσαν τον τραυματισμό 95 ανθρώπων, οδήγησαν τον Εντουάρ Φιλίπ να ματαιώσει το ταξίδι του στην Πολωνία για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP24. Χθες το βράδυ μετέβη σ’ ένα αστυνομικό τμήμα του Παρισιού για να ευχαριστήσει τις δυνάμεις της τάξης.
Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρχικά αυστηρή. «Οι ένοχοι γι’ αυτές τις βιαιότητες δεν θέλουν αλλαγή, δεν θέλουν καμιά βελτίωση, θέλουν το χάος. Θα ταυτοποιηθούν και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο Κριστόφ Καστανέρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όμως η αντιπολίτευση και ένα μέρος των «κίτρινων γιλέκων», ενός ευμετάβλητου κινήματος χωρίς σαφώς προσδιορισμένη δομή ούτε ηγέτη, ζητούν από την κυβέρνηση να προβεί κατ’ αρχάς σε μια ισχυρή κίνηση, αρχίζοντας με ένα μορατόριουμ ή πάγωμα της αύξησης των φόρων στα καύσιμα.









Ογδόντα πολίτες έχουν ‘εξαφανισθεί’- το κράτος στα χέρια της μαφίας, καταγγέλλει Αλβανός βουλευτής

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018
Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έρβιν Σαλιάνγι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του για την αύξηση του εγκλήματος στην Αλβανία. Σε δήλωσή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Σαλιάνγι είπε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 80 αγνοούμενοι πολίτες στον Αυλώνα (Βλόρα), ενώ το κράτος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Τόνισε ότι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για τη χώρα και η κατάσταση πρέπει να αλλάξει αμέσως.
Πρόσθεσε ότι μόνο με έρευνα στην πολιτική δραστηριότητα της χώρας οι εγκληματίες θα απομακρυνθούν. «Πριν από πέντε χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κάνναβη στην Αλβανία και το οργανωμένο πολιτικό σχέδιο του Έντι Ράμα σχετικά με το έγκλημα.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε προειδοποιήσει ότι η καλλιέργεια και η εμπορία ναρκωτικών έχει ισχυρή πολιτική υποστήριξη από τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό, που ως συνέπεια σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Δυστυχώς οι καταγγελίες του Δημοκρατικού Κόμματος αποδείχθηκαν αληθινές.
Η κάνναβη πωλείται σε σχολεία όπως το τσάι, για την προώθηση των ναρκωτικών οι συμμορίες σκοτώνονται μεταξύ τους, εκτελούν τους αντιπάλους στους δρόμους της πόλης, εξαφανίζουν τους αντιπάλους στο καταμεσήμερο.
Πριν από δύο μήνες ο Δήμαρχος του Αυλώνα κατήγγειλε την εξαφάνιση δεκάδων ατόμων, που πιθανόν εκτελέστηκαν από τη μαφία των ναρκωτικών στην εκλογική περιφέρεια του ίδιου του πρωθυπουργού. Τι έκανε ο Έντι Ράμα; Απλά, καταδίκασε την αντιπολίτευση που ανακάλυψε αυτήν την τρομερή πραγματικότητα στην Βλόρα. Οι άνθρωποι απάγονται και εξαφανίζονται χωρίς ίχνος, ενώ η αστυνομία δεν επιχειρεί να διερευνήσει τις πράξεις της μαφίας.
Η Εισαγγελία επιβεβαίωσε επίσημα για 80 αγνοούμενους μέσα σε τρία χρόνια. Καταγγελίες που έχουν κάνει οι οικογένειες τους στην αστυνομία μένουν χωρίς έρευνα. Μαρτυρίες των συγγενών, όπως παρουσιάστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή ‘Top Story’ επιβεβαίωσαν την εμπλοκή της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν διευκολύνει την έρευνα αλλά απειλεί τις οικογένειες των εξαφανισμένων…» Θα καταλήξει ο Αλβανός βουλευτής: «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να σπάσει η πολιτική από το έγκλημα μέσω του ελέγχου των πολιτικών, ξεκινώντας από τον αρχηγό της κυβέρνησης».

gazeta55.al










Κορυφαίος ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ειδικότερα η πρόληψη χρηματοδότησής της, ήταν το αντικείμενο που απασχόλησε σήμερα ομάδα εργασίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των κυβερνήσεων και των αρχών ασφάλειας των τριών χωρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ. Οι ειδικοί συζήτησαν με επίκεντρο τα νομικά και κανονιστικά πλαίσια που αφορούν την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Αντάλλαξαν επίσης πληροφορίες για τις εθνικές στρατηγικές καταπολέμησης της τρομοκρατίας και συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διεθνή και περιφερειακή συνεργασία στο θέμα με κοινές πρωτοβουλίες.
Η εν λόγω ομάδα εργασίας, ήταν αποτέλεσμα της πρώτης τριμερούς συνάντησης κορυφής των χωρών που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον Ιανουάριο του 2016. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Λευκωσία…
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018










Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ

Ανησυχία της γερμανικής κυβέρνηση σχετικά με την ΜΙΤ: Μπορεί να διεισδύσει σε κρατικές υπηρεσίες
Η γερμανική κυβέρνηση, αισθάνεται ανησυχία από τις αυξανόμενες δραστηριότητες τη ΜΙΤ στην χώρα και για αυτό προειδοποίησε σχετικά τις υπηρεσίες.Σύμφωνα με την είδηση από την Ντόιτσε Βέλλε, η ανησυχία αυτή εμφανίστηκε σε απάντηση που δόθηκε μετά από ερώτηση του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών. Στην Γερμανία αυτή την στιγμή διεξάγονται 4 έρευνες σχετικά με δραστηριότητες της ΜΙΤ.
Στα ίδια πλαίσια σε 10 έτη έχουν διεξαχθεί συνολικά 23 έρευνες. Εξ αυτών οι 17 διεξήχθησαν πέρσι και φέτος.
Στόχος των δραστηριοτήτων της ΜΙΤ είναι οι οργανώσεις PKK και DHKP-C που βρίσκονται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε., αλλά και η οργάνωση του Γκιουλέν. Προειδοποίηση από την κυβέρνηση Στην Γερμανία η ΜΙΤ έκανε περισσότερες από 100 προσπάθειες για να τραβήξει προς την πλευρά της εργαζόμενους σε κρατικές υπηρεσίες. Η γερμανική κυβέρνηση που ανησυχεί για αυτή την διείσδυση τηw ΜΙΤ στις κρατικές υπηρεσίες, τις προειδοποίησε σχετικά.
Κι΄εμείς τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, όταν βλέπουμε Ελληνοποιηθέντες Αλβανούς στρατιώτες να κάνουν το σήμα της Μεγάλης Αλβανίας, εν στολή; Καλά είναι στην εξουσία η Κυβέρνηση και μας χαιρετά…
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018









Η διεθνής συμμαχία των ΗΠΑ σκότωσε σε αεροπορικές επιδρομές 30 αμάχους σήμερα στο χωριό Chaafa στην ύπαιθρο της Deir Ezzor

H αεροπορία της Διεθνούς Συμμαχίας των ΗΠΑ διέπραξε μια νέα σφαγή στο χωριό Chaafa στην ύπαιθρο της Deir Ezzor, και σκότωσε 30 αμάχους εκ των οποίων γυναικόπαιδα. Τοπικές πηγές ανέφεραν στον ανταποκριτή του SANA ότι η ‘’Διεθνής Συμμαχία ”’, που διευθύνεται από τις ΗΠΑ και επιχειρεί χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο πλαίσιο της μάχης κατά της ‘’Daech’’ βομβάρδισε σήμερα σπίτια στο χωριό Chaafa στην ύπαιθρο της Deir Ezzor, και σκότωσε 30 πολίτες των οποίων η πλειοψηφία ήταν γυναικόπαιδα, ενώ ένα νοσοκομείο καταστράφηκε sana 30.11.18
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια