Header Ads

Θυμάμαι...


Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΑΧΟΥ*

(συνέχεια β΄τελευταίο)

Το δίκαιο λένε τα νομικά έγινε για τους αγρυπνούντες. Όσοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους ξημεροβραδιάζονται μπροστά στο Εθνικό Τυπογραφείο για το ΦΕΚ που θα εκδοθεί και παρέχει στοιχεία χρήσιμα για αυτούς, γιατί αν περίμεναν τις κρατικές υπηρεσίες να στείλουν εγκυκλίους ίσως έχαναν το τρένο. Έτσι προφανώς αφού εμείς δεν αντιδράσαμε αστραπιαία όταν έπρεπε, ξεχνώντας τι είναι και πως βαδίζει η Ιστορία που ιχνηλατεί διότι «Ιστορία ορίζεται ως «ο αθόρυβος ιχνηλάτης του παρελθόντος – ο ακριβής μάρτυς του παρόντος- και ο ασφαλής οδηγός του μέλλοντος».
Τι έχουν τα Σκόπια να μας επιδείξουν ιχνηλατώντας από τη γη στην οποία κατοικούν σε ανασκαφικές εργασίες με επιγραφές σε γλώσσα Μακεδονική Ελληνική; Τίποτα! Από πού ως που Μακεδόνες; Μήπως από λεκτικά ατοπήματα του αρμοδίου υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής; Οι σύμμαχοί μας λοιπόν ξέχασαν ότι με δική τους προτροπή τότε, ως πιστοί σύμμαχοι, δεν αντιδράσαμε ή αντιδράσαμε χαλαρά και άτονα έσπευσαν δια του Μπους, του τότε προέδρου των ΗΠΑ, εκ των πρώτων στην αναγνώριση τους ως Μακεδόνων των Σκοπιανών, για να επακολουθήσουν μετά ταύτα πολλές άλλες, άνω των εκατό. Έγιναν δηλαδή οι Σκοπιανοί μετά τόσα χρόνια αναγνώρισης ως Μακεδόνες, κύριοι δια χρησικτησίας του ονόματος, ας μου επιτραπεί ο αδόκιμος όρος όπως στα νομικά υποστηρίζεται για τους χρήστες γης.
Οι πολιτικοί μας θρονιασμένοι στις παχυλές αμοιβές τους με τα προνόμια –τις μερσεντές- τους οδηγούς και με όλα τα μεγαλεία της εξουσίας που μόνοι τους ψηφίζουν για τους εαυτούς τους, φρόντισαν να εξαθλιώσουν τη ραχοκοκαλιά της χώρας μας χωρίς ντροπή και τσίπα. Η δουλειά έχει δοθεί εργολαβικά, με το φασόν που λέμε κομμάτι-κομμάτι, για τη φίμωση του λαού, παλιό κόλπο χωρίς να μας έχει διδάξει τίποτα, είναι συνέχεια του ευπειθέστατος ο αιτών, στις αιτήσεις παλαιότερα-υπερθετικός βαθμός υποτέλειας του κυριάρχου όπως μας λένε λαού. Οι Τούρκοι τους οποίους ο αφελής απριλιανός Ιωαννίδης, αποκαλούσε περιφρονητικά μεμέτιδες, κρέμασαν τον πρωθυπουργό τους Μεντερες, μετά από δίκη και τον άφησαν κρεμασμένο στην αγχόνη επί μια εβδομάδα προς παραδειγματισμό.
Χωρίς να υπονοώ κάτι παρόμοιο σε τιμωρία για τους δικούς μας πολιτικούς, αφού όπλο μας είναι η ψήφος, είδα και άκουσα προ τριετίας περίπου σε κάποιο κανάλι της τηλεόρασης τον κο Ανδρέα Λοβέρδο να λέει «Κάτω τα χέρια από το Γιωργάκη θα γίνει μακελειό» οποία ανθρωπολατρεία! Όταν κάποιος ομιλητής είπε να ζητηθούν ευθύνες από το συγκεκριμένο πολιτικό «πανηγυρική επιβεβαίωση του Κατσιφάρα» σχετικά με το θυρωρό της πολυκατοικίας. Επίσης σε συζήτηση ενώπιον καναλιού, τότε που οι Τροϊκανοί έκοβαν δαπάνες από τις ένοπλες δυνάμεις με τον Καμμένο να τις υπερασπίζεται όσο μπορούσε για ένα ποσό 400 εκατομ. ο κος Ιωάννης Μπαλάφας είπε επί λέξει: « Θα το ρισκάρουμε το θέμα». Τι λές ρε φίλε και που θα χαρείς εσύ τις παχυλές σου αποδοχές και τα μεγαλεία όταν χάσεις την πατρίδα σου, όταν τα όπλα τα ιερά περάσουν σε άλλα χέρια με τα μυαλά που κουβαλάτε;
Ο κύριος Μαγκριώτης, τέως υπουργός, τότε ερωτηθείς κάποτε για τα ακριβά διόδια στον οδικό άξονα Αθηνών –Θεσσαλονίνης είπε σε επίμονη ερώτηση δημοσιογράφου ότι θα μειωθούν και αυτά όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν περίπου στο διπλάσιο, μετ’ ου πολύ έπρεπε κάτι να πει και το είπε. Αυτός ο πολιτικός, χαλάλι του, ήξερε όμως εξαιρετικό ζεϊμπέκικο όταν σε καλές ημέρες μεγαλείου έδειξε τις ικανότητές του. Τι ήταν πάλι ετούτο τα τελευταίο με τον κο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα και την ώρα που καίγεται, να προτιμήσει την πίστα του σκι στα Τρίκαλα Κορινθίας στη Ζήρεια (άλλος για Χίο τράβηξε και άλλο για Μυτιλήνη) Νταβός-Τρίκαλα
Είναι πολύ λυπηρό το παιχνίδι που βλέπουμε να παίζεται μεταξύ δυο πρωταγωνιστών του πολιτικού βίου της χώρας, να προσπαθεί ο ένας να βρει πάτημα στον άλλο για να τον εκθρονίσει και να αναλάβει αυτός να κάνει τα ίδια. Φτάνει πια χορτάσαμε χρόνια και χρόνια το ίδιο παραμύθι. Στα πεσιμιστικά που βρίσκεται ο Ελληνικός λαός εξ αιτίας των όλων όσων υφιστάμεθα από τα μνημόνια και προκειμένου να μας αναπτερώσετε το πεσμένο μας ηθικό μας, πιο κάτω δεν πάει, ας κρατήσετε και μερικές οβίδες από αυτό το προς πώληση υλικό που διαπραγματευτήκατε με την Σ.Αραβία να ηχούν κάπου –κάπου 21 κανονιοβολισμοί στο ξημέρωμα εθνικών επετείων όπως γινόταν παλαιότερα για να θυμούμαστε ότι έχουμε και οβίδες για ξόδεμα, της εθνικής ανάτασης ως αναγκαίος στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Και κάτι άλλο στα υπόψη. Ο Ξενοφών μετά την ύπουλη δολοφονία των στρατηγών και λοχαγών και του πολέμαρχου Κλεάρχου του Λακεδαιμόνιου, από τον Τισσαφέρνη στη σκηνή του, που τους έσφαξαν αφού τους πίστεψαν και πήγαν άοπλοι, είπε στους μυρίους που τον εξέλεξαν στρατηγό, δια βοής, ενώ ήταν εξέχων στρατηγός, της Αθηναϊκής Πολιτείας. Σε εμάς δεν μένει τίποτε άλλο για να γυρίσουμε στην Ελλάδα «μόνο τα όπλα μας και η ανδρεία». Φροντίστε να είμαστε νικητές, οι δειλοί μόνο σκοτώνονται.
Η παρεμβολή του αμερικανικού στόλου στο Αιγαίο με ένα –δυο ή και περισσότερα πλοία δεν υπονοεί τίποτα για την Ελλάδα σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία. Να μην ξεχνάμε τι μας δίδαξε η ιστορία σχετικά με τις συμμαχίες και τα δικά μας λάθη.
Μικρασιατική καταστροφή- Κύπρος – και πρόσφατα Ίμια. Η ιστορία διδάσκει και αποτελεί τον ασφαλή οδηγό του μέλλοντος στην πορεία ενός λαού. Ανατολίτης πάντα ύπουλος και χωρίς μπέσα. Επίκαιρο παρά ποτέ!
Αυτά για όσους ενσυνείδητα αποπειρώνται τον ακρωτηριασμό της ένδοξης ιστορίας μας, από την εκπαίδευση και σε όσους επίσης προσπαθούν να αμβλύνουν το θρησκευτικό συναίσθημα των ελληνοπαίδων παντοιοτρόπως.

Πέτρος Ζάχος

Κόρινθος Νοέμβριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια