Header Ads

Βουλευτής Ν.Δ. - Χρίστος Δήμας : 15 σημεία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Ο βουλευτής Κορινθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας, μέσα από 15 σημεία παρουσίασε στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην οικονομία, η οποία βάζει σε περιπέτειες το μέλλον της χώρας. Ρώτησε μάλιστα τον κ.Τσίπρα γιατί πέσαμε 2.4 δισ. εκτός του στόχου στον Προϋπολογισμό του 2018. Βέβαια ο κ. Τσίπρας απάντηση δεν έδωσε.
Αναλυτικά:
H απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι στο 4.3. Είναι μια πολύ υψηλή απόδοση, που δεν επιτρέπει στη χώρα να βγει στις αγορές.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία είναι πάνω από 103 δισ. Το 40% των χρεών αυτών, δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γίνονται πάνω από 1.000 κατασχέσεις ημερησίως για χρέη στην Εφορία.
Πάνω από 1.15 εκατ. οφειλέτες έχουν υποστεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν τα υπερπλεονάσματα.
Άλλοι 635.091 αναμένουν να υποστούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.
4.2 εκατ. οφειλέτες χρωστούν στην Εφορία, δηλαδή 1 στους 2 φορολογούμενους οφείλει σήμερα χρήματα.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου φτάνουν τα 2.6 δισ. ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις του Αναπλ.Υπουργού Οικονομικών πως θα έχουν εξοφληθεί πλήρως μέχρι τον περασμένο Αύγουστο.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε 87οι σε 137 χώρες.
Στην αντίστοιχη Έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχουμε χάσει 14 θέσεις σε μόλις τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την Εργάνη, η αναλογία πλήρους - μερικής απασχόλησης έχει αντιστραφεί. Πλέον το 60% είναι θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, έναντι 40% πλήρους απασχόλησης.
Το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2017 έμεινε ανεκτέλεστο. Από το 1 δισ. ευρώ, η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε μόλις τα 200 εκατ. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για το 2018.
Το ΕΣΠΑ 2014-2020 παραμένει αναξιοποίητο. Είμαστε 17οι σε δαπάνες και 22οι σε συμβασιοποιημένες δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020. Το μέγα ψέμα του Υπ.Οικονομίας πως είμαστε «πρώτοι» σε απορρόφηση κατέρρευσε.
Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου, ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει ακόμα στην πραγματική οικονομία.
Είμαστε τελευταίοι στις επιδόσεις που αφορούν την ψηφιακή οικονομία και διακυβέρνηση μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι μέχρι το 2020 ίσως τα νοικοκυριά επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν το 2014.
«Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Προφανώς τον καταψηφίζουμε» κατέληξε ο Χρίστος Δήμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια