Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Μαξίμου κατά ΝΔ για τις αιχμές προς τον Αρχιεπίσκοπο
Για πρωτοφανή, άδικη και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση, σημει­ώνοντας ότι «τον κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για “συναλλαγή” με τον πρωθυπουργό».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύ­που του πρωθυπουργού σημειώνει: «Αλήθεια τι εννοεί ο κος Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;» Και συνεχίζει: «Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο ε­δώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκο­πο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Ανα­ρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθο­δοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύ­ρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…», καταλήγει η ανακοίνωση.









Αντώνης Σαμαράς: Θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι οι σκευωροί…
Την πεποίθηση ότι δεν θα είχαν λη­φθεί πρόσθετα μέτρα εάν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί σε εκλογές το 2015 εξέ­φρασε ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμ­μίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είχε ήδη βγει δύο φορές στις αγορές -τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2014- και είχε αντλήσει συνολικά 4,5 δισ. ευρώ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην πρωθυπουρ­γός υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του ήταν τότε έτοιμη να βγει και πάλι στις αγορές στις αρχές του 2015 γιατί είχε εγκριθεί πιστοληπτική γραμμή στήρι­ξης για να μπορεί η χώρα να δανειστεί «με ασφάλεια» και «χωρίς να ανησυχεί για εφήμερες διακυμάνσεις από άλ­λες αιτίες . Αντίθετα, με την κυβέρνη­ση Τσίπρα που δεν πήρε την πιστολη­πτική γραμμή και δεν μπορεί να βγει στις αγορές» είπε ο κ. Σαμαράς.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς ισχυρί­ζεται πως θα πρέπει να υπάρξει εξετα­στική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ -ένα διάστημα που χαρακτη­ρίζει «εφιαλτικό. Δεν μπορεί να λένε οι πάντες ότι εκείνο το εφιαλτικό εξά­μηνο στοίχισε στη χώρα 100 δισεκα­τομμύρια τουλάχιστον -μερικοί μιλάνε και για 200 δισεκατομμύρια!-, χώρια τα παρατεταμένα capital controls, και κανείς να μην απολογηθεί γι’ αυτά τα μοιραία σφάλματα» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:
«Δεν μιλάμε για κάποια «μικροζη­μιά». Αν όλες οι προηγούμενες κυβερ­νήσεις, επί 40 χρόνια, είχαν χρεώσει την Ελλάδα 317 δισεκατομμύρια, η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε μέσα σε έξι μήνες μόνο, να της στοιχήσει άλλα 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον! Πο­τέ κυβέρνηση δεν «κατάφερε» να κά­νει σε τόσο λίγο χρόνο τόσο τεράστια ζημιά! Πώς να μη γίνει Εξεταστική γι’ αυτό;».

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018










Πολυτεχνείο 2018: Το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για την 45η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου
«Το Πολυτεχνείο είναι έ­να κορυφαίο σύμβολο δημο­κρατικού αγώνα, με μηνύματα ισχυρά που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου. Είναι η ε­νεργή μνήμη της δημοκρατί­ας, το παράδειγμα για τη νέα γενιά. Τιμούμε τους νεκρούς, τιμούμε τους πρωταγωνιστές, όλους και όλες που αγωνί­στηκαν κατά της δικτατορίας, απαιτώντας μια καλύτερη, μια δημοκρατική Ελλάδα».
Αυτό αναφέρει σε ανάρ­τησή της στα social media η πρόεδρος του Κινήματος Αλ­λαγής, Φώφη Γεννηματά, για την 45η επέτειο του Πολυτε­χνείου. «Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα τους. Γιατί ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής. Ό­σο επαναπαύεσαι, τόσο ζητή­ματα που νομίζεις ότι τα έχεις λύσει ως κοινωνία και ως χώ­ρα, τα ξαναβρίσκεις μπροστά σου. Ισονομία, ισοπολιτεία, ίσες ευκαιρίες για όλους, κοι­νωνικό κράτος, εκπαίδευση και σύστημα υγείας, δικαιο­σύνη, δημοκρατικοί θεσμοί είναι κατακτήσεις δεκαετιών που βρίσκονται σήμερα σε ο­πισθοδρόμηση. Η οικονομική κρίση σίγουρα έπαιξε ρόλο σε αυτό. Όμως δεν ευθύνε­ται μόνο αυτή. Ο μεγαλύτε­ρος εχθρός της Δημοκρατίας αποδείχθηκε ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός δεν επέτρεψε τη συνεννόηση, ο λαϊκισμός δη­μιούργησε ψεύτικες ελπίδες και θεωρίες συνωμοσίας, ο λαϊκισμός στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη ξα­ναδυνάμωσε τις δυνάμεις του φασισμού».

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 









ΑΥΓΗ Μίσος ανθελληνικό: Οι παρακρατικοί μπαχαλάκηδες έκαψαν Ελληνικές Σημαίες στο Πολυτεχνείο και στην Πάτρα
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 *** Το διαχρονικό μίσος για το Ιερό σύμβολο του Ελληνισμού, την Σημαία μας, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά οι παρακρατικοί μπαχαλάκηδες που δρουν υπό την ανοχή και την προστασία της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και εικόνες που μετέδωσε πριν λίγο ο ΑΝΤ1 οι ανθέλληνες αλήτες έκαψαν την Ελληνική Σημαία στο Πολυτεχνείο μπροστά στις κάμερες και τους αστυνομικούς.Το ίδιο σκηνικό έγινε και στην Πάτρα στην πορεία των εκεί αναρχικών και πληρωμένων υποχείριων του Σόρος. Φυσικά, κανείς τους δεν συνελήφθη. Δεν πρόσβαλαν κάποιο σύμβολο του μπολσεβικισμού..







Να τιμωρηθεί η αντιλαϊκή πολιτική στις κινητοποιήσεις που είναι μπροστά μας

Να τιμωρηθεί η αντιλαϊκή πολιτική στην απεργία του Νοέμβρη, στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στις μαθητικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι «Open». Για τις εκλογές σημείωσε ότι το κρίσιμο δεν είναι το πότε θα γίνουν, αλλά να δοθεί λογαριασμός σε ένα δίπολο που έχει κουράσει το λαό με την εναλλαγή της ίδιας πολιτικής με διαφορετικά πρόσωπα. Για τις δημοτικές εκλογές σχολίασε πως το ΚΚΕ στη συζήτηση περί «ανεξάρτητου» και «αυτοδιοικητικού» είναι εναντίον, διότι είναι πολιτικά τα προβλήματα και οι επιλογές. Πρόσθεσε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι και για την πόλη της Αθήνας, θυμίζοντας πως ο δήμος χρησιμοποιήθηκε σαν εφαλτήριο για άλλες φιλοδοξίες, ενώ για τις υποψηφιότητες που ακούγονται ανέφερε ότι «έχουμε πολλούς μουσαφίρηδες στην πόλη».

Για τα σκάνδαλα σε Υγεία και εξοπλιστικά ανέφερε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και για τις ποινικές ευθύνες ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και θα τοποθετηθεί. Υπογράμμισε ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί με βάση τη μίζα. Σχολίασε ακόμα ότι αξιοποιούνται από τη μία μεριά οι ευθύνες για τη «Novartis» και από την άλλη οι ευθύνες για το Μάτι και τη Μάνδρα σε μια αντιπαράθεση διπολικού αποπροσανατολισμού από μια ατζέντα «καυτή» που την έχουν συνδιαμορφώσει. Συμπλήρωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και μαζί διατηρούν ενεργούς τους εφαρμοστικούς νόμους, όπως ο νόμος Βρούτση που έγινε νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου και καταργεί τον αγώνα για Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι είναι μια κακή συμφωνία και για τους δυο λαούς διότι η καρδιά της είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.







Κάθετοι οι ΑΝΕΛ: «Δε δεχόμαστε λύση με τον όρο «Μακεδονία»»
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real FM, ερωτηθείσα αν ισχύει η θέση των ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται, απάντησε: «Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι πάγια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα όνομα που να εμπεριέχει τον ό­ρο «Μακεδονία» ή παράγωγο αυτού. Το κράτος των Σκοπίων θα πρέπει να αποδεχθεί μια συνο­λική συμφωνία, δηλαδή, αλλαγές στο Σύνταγ­μα, αλλαγή στις ταυτότητες, ένα όνομα έναντι όλων. Σε κάθε περίπτωση οι ΑΝΕΛ δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε βασικά ζητήματα και πάγιες θέσεις μας. Για εμάς ο πυρήνας του αλυτρωτισμού του γειτονικού κράτους βρίσκεται στο όνομα».
Είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και χωρίς εκπτώσεις τη θέση τους για «όχι» στη χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγου αυτού για το όνομα της γειτονικής χώρας, και στο ενδεχόμενο να ζητηθεί πλειο­ψηφία 180 βουλευτών εάν υπάρξει συμφωνία για το «Μακεδονικό».

Η κ. Παπαδοπούλου απέδωσε τις εντάσεις μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙ­ΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για λήξη της συγκυβέρνησης στις εκλογές, στις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, προσθέτοντας: «Οι εντάσεις, όμως, είναι άκαιρες αυτή τη στιγμή. Τα κόμματα που αποτελούν τη συγκυβέρνηση πρέπει να είναι προσηλω­μένα στην έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και στον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος».









Βασίλης Λεβέντης: Ο Ιερώνυμος κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, αν δεν κάνει πίσω
Στη συμφωνία Εκκλη­σίας - Πολιτείας αναφέρ­θηκε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κε­ντρώων κάλεσε τον Αρχιε­πίσκοπο Ιερώνυμο να κά­νει πίσω, αλλιώς κινδυνεύ­ει να χάσει τη θέση του. Ο κ Λεβέντης υπογράμμισε ότι η προδοσία έχει σημα­σία για την ορθοδοξία.«Να μην μας αφαιρέσουν την εκκλησία μας επειδή ο Τσίπρας είναι άθεος», ανέ­φερε επίσης. Είπε πως οι κληρικοί πρέπει να παρα­μείνουν δημόσιοι υπάλλη­λοι, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να έχει άμεσο κέρδος από τις 10.000 προσλήψεις που θα κάνει στο δημόσιο. «Αν επιχειρούσαν να λύσουν το θέμα της περιουσίας, θα ήμουν σύμφωνος, αλ­λά η ουδετερότητα είναι μαχαιριά στο στομάχι της Ελλάδος», τόνισε ο κ Λε­βέντης.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ








Το τέρας σε λίγο δεν θα κάνει εξαιρέσεις
Δεν περνά μέρα δίχως κάποιο κρούσμα βίας στη δημόσια σφαίρα. Ο χώρος γύρω α­πό το Πολυτεχνείο έχει μετατραπεί σε μό­νιμο γήπεδο άσκησης των μπαχαλάκη­δων, στα πα­νεπιστήμια καθηγητές και φοιτητές δέ­χονται επιθέ­σεις, πολιτικές εκδηλώσεις ματαιώνονται λόγω επεισοδί­ων, πολιτικοί προπηλακίζονται, κομματικοί συνδικαλιστές εισβάλουν σε υπουργεία. Το τέρας που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της κρίσης, στην αρχή δάγκωνε πολιτικούς αντι­πάλους, τώρα στράφηκε κατά των ΣΥΡΙΖΑ­ΝΕΛ που μαζί με τη Χρυσή Αυγή το έθρεψαν και σε λίγο δεν θα κάνει εξαιρέσεις. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική που τους αναλογεί, να σταθούν απέναντι στη βία και να μην τροφοδοτούν την ακραία πόλωση. Οι πολίτες θέλουν μια κανονική ζωή χωρίς μικρούς εμφυλίους κάθε μέρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια