Header Ads

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 4Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ARISTOIL ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Στην Μάλαγα της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2018 η 4η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Aristoil (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Κροατία). Εκεί συμμετείχε η ομάδα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με εκπροσώπους τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Αθανάσιο Γκίκα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αποστόλη Γκούνη και την Υπεύθυνη συντονισμού Φυσικού αντικειμένου κα. Κωνσταντίνα Μητροπούλου.
Κατά την πρώτη ημέρα της συνάντησης κύρια θέματα συζήτησης υπήρξαν η καταγραφή και μεταφορά τεχνογνωσίας στους ελαιοπαραγωγούς μέσω ειδικού εγχειριδίου τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή, η ανάλυση της μέχρι τώρα πορείας των εκπαιδευτικών ημερίδων σε ελαιοπαραγωγούς και ευρύ κοινό καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων σε θέματα εκπαίδευσης. Την συζήτηση συντόνιζαν εκπρόσωποι από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Cordoba με σχετικές παρουσιάσεις του εκπαιδευτικού υλικού. Στη συνέχεια, οι Ιταλοί εταίροι συντόνισαν μια εκτεταμένη συζήτηση για τον απώτερο στόχο του προγράμματος, την δημιουργία ενός Μεσογειακού cluster παραγωγών. Κατά το κλείσιμο της πρώτης ημέρας, συζητηθήκαν οι επόμενες δράσεις εξωστρέφειας και δημιουργίας επικοινωνιακού υλικού του προγράμματος.
Κατά την δεύτερη μέρα της συνάντησης, υπήρχε προγραμματισμένη από τους Ισπανούς εταίρους μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ξενάγηση σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου στον κόσμο, την DCOOP. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εταίρων ξεναγήθηκε σε ένα από τα εργοστάσια παραγωγής ελαιολάδου, διφασικού τύπου, όπου σε πρώτο στάδιο, οι παραγωγοί στέλνουν τον καρπό για ελαιοποίηση. Στο δεύτερο στάδιο, το παραχθέν ελαιόλαδο συλλέγεται από το πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο τυποποίησης, με δυνατότητα παραγωγής 18.000 γυάλινα μπουκάλια την ώρα, δηλαδή τυποποιείται, συσκευάζεται και διακινείται στις αγορές.
Η ομάδα έργου του προγράμματος Aristoil, επιδιώκει πάντα την συμμετοχή-εκπαίδευση των μελών της, την γνωριμία και επαφή με διαφορετικές νοοτροπίες στον χώρο του ελαιολάδου και κατ’ επέκταση την ενημέρωση των μελών του προγράμματος.Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια