Header Ads

Τιμολέων Πιέτρης : H Μακεδονία είναι μία, ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!...


Ο λόγος που απεύθυνε στο συλλαλητήριο της Κορίνθου που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Π. Τσαλδάτη, την Παρασκευή στις 6/72018, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κόρινθος 2014-2019 Τιμολέων Πιέτρης:


Αγαπητοί Κορίνθιοι και Κορίνθιες,
Αγαπητοί νέοι και νέες,
Αγαπητοί Μακεδόνες ,
Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ μικροί και μεγάλοι κάτω από την σκιά της γαλανόλευκης σημαίας μας μακριά από κομματικούς χρωματισμούς, για να διατρανώσουμε ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική και αδιαπραγμάτευτη.
Δεν αγνοούμε την διεθνή κατάσταση. Δεν αγνοούμε ότι ο κόσμος σήμερα δεν θέλει να πορεύεται με βάση την γνώση της Ιστορίας, με βάση την αλήθεια για το ποιος είναι τι, με βάση το σεβασμό στο παρελθόν. Δεν αγνοούμε ότι τα συμφέροντα των ισχυρών και οι αντιθέσεις τους δημιούργησαν ένα μικρό κράτος, το οποίο το προίκισαν με ένα όνομα που δεν του ανήκει και εκπαίδευσαν τους ανθρώπους από σφετεριστές να θεωρούν τους εαυτούς τους κληρονόμους. Δεν αγνοούμε τις πιέσεις που οι ίδιοι ισχυροί του κόσμου ασκούν στην πατρίδα μας και την δύσκολη θέση στην οποία φέρνουν τους πολιτικώς κρατούντες μας.
Ποτέ ο Θεός δεν μας ξεχνά, όταν είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την αλήθεια. Όταν οι πιέσεις φαίνονται ανυπόφορες και εμείς παραμένουμε ανυποχώρητοι. Όταν αγαπούμε την πατρίδα μας, γιατί είναι ζυμωμένη με τις αξίες του Χριστιανού, του ανθρώπου, του Έλληνα, ο οποίος χωρίς να γίνεται δυνάστης, γνωρίζει εν τούτοις να κρατά τα δικά του μέτρα, τα δικά του στοιχεία ανόθευτα. Και το χώμα του δεν το θεωρεί απλώς ως λίγα ή πολλά μέτρα γης, αλλά βλέπει σε αυτό να αναπαύονται οι γενιές των προγόνων του, άνθρωποι με σάρκα και οστά, που ο Θεός όρισε να μένουν σ’ αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων, άνθρωποι που αναζήτησαν την αλήθεια, που πάλεψαν για να το κρατήσουν ελεύθερο, που δημιούργησαν πολιτισμό, που έκλαψαν για τις ψυχές που θάφτηκαν σ’ αυτό.
Η σημερινή συγκέντρωση ας είναι ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα. Εμείς οι Κορίνθιοι, μαζί με τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, διατρανώνουμε ελεύθερα, με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια το ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τον λαό, την ιστορία μας, τα όσια και τα ιερά μας, να επιδείξει αληθινό πατριωτισμό, εις πείσμα των καιρών, να διαμορφώσει μαζί με όλα τα άλλα κόμματα και τους φορείς που εκφράζουν την λαϊκή βούληση μια υπεύθυνη εθνική στάση, χωρίς φανατισμούς, αλλά και χωρίς καμία υποχώρηση στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, της γλώσσας, των συμβόλων, της ιστορίας, της ταυτότητας . Ο χρόνος μπορεί να φαίνεται εχθρός μας. Σε όσους όμως παλεύουν για την αλήθεια είναι σύμμαχος.
Ενώνουμε τις φωνές μας και διατρανώνουμε. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία!

Δεν υπάρχουν σχόλια