Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο Άγιο Όρος για τον ανεπιθύμητο Τσίπρα που γράφουν: «Έξω οι Αντίχριστοι»

Μαύρες σημαίες που αναγράφουν «Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος» κυματίζουν από την Τρίτη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Πρόκειται για μια ενέργεια της Μονής η οποία έχει σχέση με την ακυρωθείσα από τους Αγιορείτες επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Περιβόλι της Παναγίας.
Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παντοκράτορος μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όμως σε ψηφοφορία τους η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των μονών ακύρωσε την επίσκεψη. Για το θέμα αναφέρθηκε δημόσια με επιστολή του και ο αντιπρόσωπος της Ι.Μ. Ξηροποτάμου Ιερομόναχος Παύλος ο οποίος στην τοποθέτησή του στη σύναξη τόνισε πως θα πρέπει να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επίσκεψης αυτής καλώντας τους Αγιορείτες Πατέρες να αντισταθούν.
Πριν λίγη ώρα ο Καθηγούμενος Γρηγόριος έδωσε στη δημοσιότητα νέο άρθρο του παρέμβαση στο οποίο αναγράφει για την προχθεσινή ψηφοφορία: »Δόθηκε ἡ μάχη καὶ φάνηκε ἡ φτώχεια καὶ ἡ ἀνεπάρκεια τῶν πολλὰ κατεχόντων. Νίκησε ὁ σταυρός, νίκησε ἡ ἔφορος τοῦ τόπου, ἡ Παναγία, νίκησαν οἱ προσευχὲς τῶν μικροσχήμων μοναχῶν καὶ δὲν διεπέρασε τοῦ Ὄρους τὶς ἀτραποὺς ὁ μεγαλύτερος σατράπης τῶν τελευταίων χρόνων. Μᾶς ἔμεινε ὅμως ἡ λύπη στὶς καρδιές μας ὅτι τὰ εὔπορα μοναστήρια τὰ προδίδουν ὅλα, γιὰ νὰ κερδίσουνε τὴν εὔνοια τῶν κρατούντων, ὅποιοι καὶ νὰ εἶναι αὐτοί».


true.gr, doureiostupos.gr



Σκόπια:
Η κυβέρνηση περιμένει επίσημη πρόσκληση από το ΝΑΤΟ

Την πρόσκληση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα λάβει προσωπικά από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ την Πέμπτη στις 13:30, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα. Αυτό είναι τουλάχιστον την ατζέντα της κυβέρνησης, όπως έχει αποσταλεί σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα ακολουθήσουν την εκδήλωση. Η διήμερη διάσκεψη κορυφής των επικεφαλής των χωρών του ΝΑΤΟ θα αρχίσει την Τετάρτη. Για την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η κεντρική συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και στη συνέχεια θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Στόλτενμπεργκ κατά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον Ζάεφ, όταν τον καλωσόρισε στη Συμμαχία και εξήγησε με ακρίβεια τη διαδικασία ένταξης.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα το πράξουν όταν θα συναντηθούν τον Ιούλιο και θα καλέσουν τη ‘Μακεδονία’ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις προσχώρησης. Στη συνέχεια, θα έχουμε συνομιλίες πρόσβασης που συνήθως διαρκούν αρκετούς μήνες και αν ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες στη χώρα, θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ολοκληρώσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες, θα υπογράψουμε ένα πρωτόκολλο πρόσβασης και τότε αυτό το πρωτόκολλο προσχώρησης θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των 29 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Έτσι, όλα αυτά μπορούν να πάνε πολύ γρήγορα. Μιλάμε για μήνες. Από τη στιγμή που η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα οριστικοποιήσει τη συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα, στη συνέχεια θα μπορεί να κληθεί με το νέο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μετά την πολυαναμενόμενη πρόσκληση, η ‘Μακεδονία’ θα περάσει από την ευαίσθητη φάση της κατά τους προσεχείς μήνες. Για την πλήρη ένταξη στη Συμμαχία απαιτείται επιτυχημένο δημοψήφισμα και συνταγματικές αλλαγές, μια εργασία για την οποία, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει ορατός διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα.




Εθνοτική Ένταση στα Σκόπια από Ξυλοδαρμό Σλάβου από Αλβανούς

Στην πόλη των Σκοπίων δημιουργήθηκε επικίνδυνη εθνοτική ένταση εξαιτίας του ξυλοδαρμού του 21 ετών Νίκολα Σαζντόφσκι, μέλους της γνωστής σλαβικής ομάδας ‘Κομίτ’. Οι εντάσεις άναψαν με την εξάπλωση των πληροφοριών ότι ο Σαζντόφκσι πέθανε μετά από 10 ημέρες μετά το ξυλοκόπημα από Αλβανούς. Ήδη στα αλβανικά κοινωνικά μέσα των Σκοπίων, κυκλοφορούν οδηγίες να αποφεύγουν οι Αλβανοί τις σλαβικές συνοικίες των Σκοπίων ή έστω να είναι προσεκτικοί όταν τις διασχίζουν. Γίνεται έκκληση προς όλους τους Αλβανούς να αποφεύγουν τη χρήση των λεωφορείων των γραμμών 51, 67, 70 και 74 κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και να είναι προσεκτικοί να μην πέφτουν θύματα προκλήσεων από τους Σλάβομακεδόνες» σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Λάιμ’.
Η αστυνομία αρνείται τις πληροφορίες για την ύπαρξη εντάσεων μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι ο 21χρονος Ν.Σ. που ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνδρες στις 29 Ιουνίου, κοντά στο σταθμό των λεωφορείων «Μέγας Αλέξανδρος» στη λεωφόρο «Μέγας Αλέξανδρος», έχει χάσει τη ζωή του. Ο δολοφονηθείς ήταν μέλος των οπαδών της αθλητικής ομάδας του ‘Βαρντάρ’ που είναι γνωστή ομάδα ‘Κόμιτ’. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η αστυνομία έχει συλλάβει δύο άτομα που συνδέονται με τον μοιραίο ξυλοδαρμό του οπαδού της ‘Κόμιτ’.
Γίνονται προσπάθειες το περιστατικό να μην παρουσιασθεί ως ένταση μεταξύ των δύο κύριων εθνοτήτων.

Στοιχεία από ina-online.net



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ CIA :
Η Ελλάδα θα μπορούσε να ενωθεί με την Β.Ηπειρο το 1994 αν οι Βορειοηπειρώτες…

Η CIA θεωρούσε ότι αν ξεκινούσε ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας της Βορείου Ηπείρου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου θα μπορούσε να ενωθεί η Ελλάδα με την Βόρειο Ηπειρο και να αποκατασταθεί η ιστορική αδικία.
Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο της επίθεσης της ΜΑΒΗ την 10η Απριλίου του 1994 σε αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή η CIA ενημερώνει την Αλβανία, ότι μια ένωση της Ελλάδας, με τη Βόρεια Ήπειρο, είναι εφικτή και θα περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ των ποταμών Σκουμπίνι και Βιόσα όπως αποκαλύπτεται από αποχαρακτηρισμένα έγγραφά της.
Δηλαδή στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν οι Αλβανοί γίνουν σημαντικότεροι για τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή κάτι που φάνηκε με τον βομβαρδισμό ισοπέδωσης της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και την βίαιη αποκοπή του Κοσόβου από τον σερβικό εθνικό «κορμό» υπήρχε η προοπτική της ένωσης της Ελλάδας με την Βόρεια Ήπειρο και το αναγνώριζε η ίδια η CIA η οποία χαρακτήριζε το μειονοτικό ελληνικό κόμμα της «Ομόνοιας» ως «πέμπτη φάλαγγα» στην Αλβανία.
Η εποχή, το 1994, είναι λίγο πριν την αμερικανική και ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην Βοσνία και την δημιουργία του μουσουλμανικού κράτους σταα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Αλλά και ένα χρόνο μετά την άγνωστη τους περισσότερους, συμφωνία Μιλόσεβιτς-Μητσοτάκη για την επέκταση των ελληνικών συνόρων μέχρι την περιοχή του Μοναστηρίου στα Σκόπια, όπου τότε κατοικούσαν περίπου 200.000 ελληνικής συνείδησης κάτοικοι.
Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν βρουν μια προσέγγιση Αθήνα και Τίρανα ο ελληνικός πληθυσμός της Β.Ηπείρου μπορεί να δημιουργήσει μια αποσταθεροποιητική κρίση»
Το έγγραφο κάνει σαφή αναφορά στα ιστορικά δεδομένα της περιοχής και πως βρέθηκε υπό αλβανική κυριαρχία και για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ το οποίο προέβλεπε αυτονομία της Β.Ηπείρου και έδινε τη νομική βάση για την δημιουργία αντάρτικου και την ένωση Ελλάδας-Βορείου Ηπείρου.

Μάλιστα δίνει και όρια αυτής της περιοχής, πολύ βορειότερα από την Βόρεια Ήπειρο, με τον χαρακτηρισμό «Περιοχή που διεκδικείται από τους Έλληνες εξτρεμιστές»!



SAA, SANA και μέσα πολέμου: η επιδρομή κατά του Τ4 ήταν ισραηλινή και η αεράμυνα χτύπησε 1 μαχητικό κατέρριψε πολλούς πυραύλους κι έτρεψε τα άλλα αεροσκάφη σε φυγή

Το συριακό Υπουργείο Άμυνας: τα μέσα εναέριας άμυνας απαντούν στην ισραηλινή επίθεση καταρρίπτοντας έναν αριθμό πυραύλων που στόχευσαν το αεροδρόμιο T4 χτυπώντας ένα αεροσκάφος ισραηλινό και αναγκάζοντας τα υπόλοιπα να φύγουν. Aυτή την είδηση μεταφέρει τώρα το SANA και τα μέσα πολέμου.
Η συριακή τηλεόραση αναφέρει πως ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν στη βάση Τ4 στη Χομς και ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε με πολλούς S200. H αεροπορική βάση T-4 πλησίον της πόλης Homs στοχεύθηκε την Κυριακή από αεροπορικές επιδρομές αποδιδόμενες στο Ισραήλ από τα τοπικά μίντια μεταφέρει η ισραηλινή τηλεόραση i24tv.


www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια