Header Ads

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ - Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!..




Βαγγέλης
Δ. Κόκκινος, ο νεώτερος, Δημοσιογράφος


Δυναμική παρουσία για την Μακεδονία και την Υπεράσπιση του Ελληνισμού!... Παρά την αδράνεια όλων των βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και Πελοποννήσου, που δεν διοργάνωσαν από μόνες τους συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ανένταχτοι στο «Σύστημα» διατράνωσαν την αντίθεσή τους. Με πύρινες καταγγελτικές ομιλίες, που καταχειροκροτήθηκαν από πυκνό ακροατήριο, οι Ελληνόψυχοι από όλο το φάσμα των κομμάτων είπαν τη μια και μοναδική αλήθεια!..

Ειρηνικά και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 το βράδυ το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία σε επίπεδο ΥΠΕΞ για το Μακεδονικό Ζήτημα στην Κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, στην Κόρινθο. Τη διοργάνωση έκανε Συντονιστική Επιτροπή Κορίνθιων πολιτών για τη Μακεδονία, καθαρά Πατριωτική χωρίς κομματικές ταμπέλες. Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα Πανελλαδικής διαμαρτυρίας, που διαρκώς διογκούται από πόλη σε πόλη, Περιοχή σε Περιοχή και γίνεται ποτάμι, χείμαρρος ορμητικός, που στο τέλος θα παρασύρει στο διάβα του τους 0λετήρες του Ελληνικού Έθνους.

Πολίτες από όλη την Κορινθία συμμετείχαν και διαδήλωσαν δυναμικά κατά της επαίσχυντης συμφωνίας που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας, τη γλώσσα και την Εθνικότητα στη γειτονική χώρα και ανοιγεί δρόμο για περαιτέρω αλυτρωτικές απαιτήσεις.
Στο Συλλαλητήριο συμμετείχαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Κορινθίων, Αλέκος Πνευματικός και Άργους - Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, οι οποίοι δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα με τις ομιλίες τους.. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του Μητροπολίτη Κορινθίων κ.κ. Διονυσίου μετά της συνοδείας του όπως επίσης και η αιφνίδια αποχώρησή του.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τονίστηκε η αναγκαιότητα μη κύρωσης της συμφωνίας που έχει υπογραφεί, ενώ επισημάνθηκε με σειρά ιστορικών επιχειρημάτων η ελληνικότητα της περιοχής, η παραχάραξη της Ιστορίας και η αναίτια υποχώρηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις πιέσεις που δέχθηκε από τον ξένο παράγοντα, χωρίς να τηρηθούν οι διαχρονικές «Πολιτικές και Εθνικές Κόκκινες Γραμμές». Μετά το πέρας των Ομιλιών, η Συντονιστική Επιτροπή διάβασε το πάρα κάτω Ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε δια βοής από τους συμμετέχοντες Πολίτες:


Ψήφισμα Έκφρασης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μετα ξύ ΥΠΕΞ Ελλάδας και Σκοπίων


Εμείς οι απλοί πολίτες της Κορινθίας, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεσή μας στην υπογραφή της «συνθήκης των Πρεσπών», η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα. Η Κορινθία και οι πολίτες της δεν μπορούμε να είμαστε άβουλοι παρατηρητές αυτών των εξελίξεων. Θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί και να ασκήσουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να πραγματοποιηθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπως, το Σύνταγμα επιβάλλει.


Με την Εκδήλωση αυτή η Κόρινθος έστειλε το Μήνυμά της: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια