Header Ads

Βουλευτής Χρίστος Δήμας : Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές...


Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», ο βουλευτής Κορινθίας και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση απέτυχε στο στόχο της καθαρής εξόδου, με αποτέλεσμα η χώρα να μη μπορεί να δανειστεί ακόμα από τις αγορές. Η πολιτική της υπερφορολόγησης ουσιαστικά μπλόκαρε κάθε πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας με αποτέλεσμα κανείς να μη μπορεί να εμπιστευθεί της προοπτικές της χώρας. Δική μας προτεραιότητα είναι αυτό να αλλάξει, το συντομότερο».
Επίσης αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας, σε συνέντευξή του για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Δήμας τόνισε: «Ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία και να περιορίσει τη φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΦΙΜ που παρουσιάστηκε προχθές, οι Έλληνες χρειάζεται να δουλέψουν 198 μέρες μόνο και μόνο για να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές αυτό πρέπει να αλλάξει. Και να συνδυαστεί με μειώσεις κρατικών δαπανών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο».
Ο κ. Χρίστος Δήμας μίλησε για τη συμφωνία και για το χρέος και στον ραδοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9». «Εάν η συμφωνία για το χρέος είναι θετική ή όχι θα κριθεί απο τις αγορές. Σε κάθε περίπτωση ομως όταν η χώρα δεσμεύεται για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, δεν μπορεις να θεωρήσεις όλη την συμφωνία ως επιτυχία. Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μοναδική που διαχειρίστηκε απο την αρχή μέχρι το τέλος ένα μνημόνιο. Και ο κεντρικός στόχος του προγράμματος αυτού ήταν η επιστροφή στις αγορές με χαμηλά-βιώσιμα επιτόκια. Σε αυτόν τον κεντρικό της στόχο η κυβερνηση, δυστυχώς, απέτυχε».
Ως αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρίστος Δήμας είναι από τα πρόσωπα που έχουν σημαντική προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου αναφέρεται και προβάλει τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια