Header Ads

Πέτρος Τατούλης : «Σπουδαία επιτυχία η ανάδειξη της Πελοποννήσου σε παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουρισμού» - Στρατηγική συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύεται σε παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος με το πιλοτικό πρόγραμμα συνεργασίας της με το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης (World Tourism Forum of Lucerne)» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Φόρουμ κ. Martin Barth, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018.
«Δημιουργούμε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος μιας δυναμικής Περιφέρειας, όπως η Πελοπόννησος, συνεργαζόμενοι με έναν στρατηγικό και διεθνώς καταξιωμένο εταίρο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι βασικός άξονας αυτής της συνεργασίας είναι η σύζευξη της αειφορίας με την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων της Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι «κλιμακώνουμε την ένταση υλοποίησης του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Το Μάρτιο, όταν διοργανώσαμε την ετήσια διάσκεψη του World Tourism Forum Lucerne στη Μεσσηνία, είχα μιλήσει για ένα σπουδαίο διεθνές γεγονός που πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρό τόπο όπως η Πελοπόννησος. Σήμερα πάμε ένα ακόμα μεγάλο βήμα πιο πάνω. Σχεδιάζουμε και μετατρέπουμε με στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς καταξιωμένους φορείς, την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού της προϊόντος. Την καθιστούμε τη βέλτιστη πρακτική, την οποία θα παρουσιάσουμε αρχικά το Μάιο του 2019 στο επόμενο ετήσιο φόρουμ της Λουκέρνης στην Ελβετία και στη συνέχεια σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σε όλο τον κόσμο».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του World Tourism Forum of Lucerne (WTFL) κ. Martin Barth από την πλευρά του τόνισε ότι «το Μάρτιο όταν γνώρισα τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη αισθανθήκαμε σαν παλιοί φίλοι. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και μοιραζόμαστε κοινές ιδέες. Η δουλειά που έχει κάνει για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο είναι σπουδαία. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους που δημιουργούν μια μεγαλύτερη εικόνα για τον τουρισμό από τις απλές διανυκτερεύσεις».
Αφού σημείωσε ότι το WTFL αποτελεί «το Davos» του τουρισμού, ο κ. Barth εξέφρασε το ενδιαφέρον του φορέα του για τη συνεργασία με εταίρους που αναπτύσσονται με κύριο γνώμονα την αειφορία. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί για το σκοπό αυτό τον ιδανικό εταίρο μας και γι’ αυτό θα συνεργαστούμε αποκλειστικά σε διεθνές επίπεδο μαζί της για να παρουσιάσουμε διεθνώς πως μπορεί να αναπτυχθεί με βιωσιμότητα και αειφορία το τουριστικό προϊόν».
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι μαζί μας μιλά ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που δημιουργούν τις πολιτικές για τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο τουριστικό προϊόν. Είναι εξαιρετικές οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει και πλέον ο κ. Barth αποτελεί ένθερμο φίλο της Πελοποννήσου. Ήρθε από την Ελβετία για να εξετάσουμε από κοινού πως μπορούμε να στοχεύσουμε σε ένα βιώσιμο αειφόρο τουριστικό προϊόν, να πιστοποιηθεί η Πελοπόννησος ως η Περιφέρεια πιλότος στην προαγωγή ενός τέτοιου προϊόντος.
Θεωρώ ότι ανοίγει μια καινούργια σελίδα για την προσπάθεια που κάνουμε ως Περιφέρεια. Σήμερα όλοι οι διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν ότι στην Πελοπόννησο γίνεται κάτι το διαφορετικό. Ότι η Πελοπόννησος είναι η Περιφέρεια που θα προάγει με τον καλύτερο τρόπο το Ελληνικό τουριστικό προϊόν, δημιουργώντας καινούργια τουριστικά προϊόντα πάνω στο ήδη υφιστάμενο.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η Πελοπόννησος έχει ένα εξαιρετικό πολιτικό υπόβαθρο που λειτουργεί υπέρ των πολιτών. Αυτό είναι το κύριο που με ενδιαφέρει.
Ο σχεδιασμός μας αυτός δεν έχει μόνο τη στρατηγική του, προσπαθεί παράλληλα να βρει και να αναπτύξει χρηματοδοτικά εργαλεία και δυνατότητες προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε καταρτίσει.
Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Οι δηλώσεις του είναι σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του παγκόσμιου τουρισμού. Ανεβάζει συνεπώς την προβολή του δικού μας τουριστικού προϊόντος».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κ. Martin Barth ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Τεγέας και στους αρχαιολογικούς χώρους της Αλέας και της Επισκοπής, στο αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου, σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ συμμετείχε και στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ Guinness του Τσακώνικου Χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια