Header Ads

Θέσεις, απόψεις και σχόλια : ΧΩΡΟΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά και οι πρόσφατοι πρόγονοί μας, τιμούσαν με ξε­χωριστό τρόπο τους νεκρούς τους, ως μέγι­στη υποχρέωση και ένδειξη σεβασμού προς τη ζωή, τις παρακαταθήκες και το έργο που άφησαν πίσω τους.. 
Δυστυχώς η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνί­ων έχει εγκαταλείψει, ε­δώ και πολλά χρόνια, στη τύχη τους χώρους των Νε­κροταφείων της περιοχής [ Άγιος Νικόλαος-Άγιος Χαράλαμπος-‘Άγιος Πα­ντελεήμων, Άγιοι Θεό­δωροι] με αποτέλεσμα οι συγγενείς που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα να νοιώθουν μεγάλη απογο­ήτευση. 
Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αδέ­σποτους σκύλους στους χώρους των νε­κροταφείων, με σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών συγγενών, καθώς επίσης καταγγελίες για καταστροφές και αφαιρέσεις μεταλλικών α­ντικειμένων από άγνωστους δράστες. 
Η περιποίηση και καθαριότητα των χώ­ρων αυτών, για μεγάλα χρονικά διαστήμα­τα, είναι άγνωστη υπόθεση για τη Δημοτι­κή αρχή και το έργο αυτό, στο βαθμό που έ­χουν τη δυνατότητα να το κάνουν, το ανα­λαμβάνουν οι συγγενείς των νεκρών.
Η εικόνα των νεκροταφείων στις Τοπικές Κοινότητες είναι σχετικά καλύτερη, με τις παρεμβάσεις των Προέδρων Κοινοτήτων, των ιερέων και των κατοίκων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι Δημό­τες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη Νεκρο­ταφείων και κάθε Δημοτική αρχή οφείλει να ανταποδίδει τις υπηρεσίες της με τη φύλα­ξη και προστασία των Νεκροταφείων, τη πε­ριποίηση και καθαριότητά τους, για να απο­τελούν σημείο αναφοράς και τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας.
Δυστυχώς αγαπητοί συνδημότες η Χώρα μας δεν χρεοκόπησε μόνο οικονομικά, κυρί­ως χρεοκόπησε ηθικά και θεσμικά με αποτέ­λεσμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διοικείται από ανθρώπους που το μόνο που τους απα­σχολεί είναι το προσωπικό τους συμφέρον.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια