Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


29 συλλήψεις για παραβατικότητα Νόμων σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία…

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.7.2018 έως και την Παρασκευή, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν ογδόντα έξι άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν σε ότι αφορά την Κορινθία:
• Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
• Ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
• Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κι αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
• Τέσσερις ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.
• Πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δύο ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

• Πέντε αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από την αστυνομία.



Εντοπίστηκε Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του δήμου Σικυωνίων

«Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων, ένας 48χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, το Σάββατο το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -33- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε την ανωτέρω φυτεία, την καλλιεργούσε ο 48χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο peloponnisosnews.gr.



ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για καλλιέργεια Κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών με υλικά εμπορίας τούτων…

«Συνελήφθησαν, το Σάββατο το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες ηλικίας 44, 49 και 78 ετών, αντίστοιχα και μία 71χρονη, καθώς και ένας 32χρονος αλλοδαπός.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, έναν 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αναζητείται και έναν 51χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την καλλιέργεια και την περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω, αλλά και σε αγρόκτημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: -14- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,80 έως 1,40 μέτρων περίπου, -115- ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα κάνναβης, -2- ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των -80- ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον στην κατοχή του 32χρονου, βρέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -25- γραμμαρίων, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και σύλληψη του 25χρονου», αναφέρεται από την αστυνομία

ΣΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr οι συλλήψεις έγιναν στα τοπικά διαμερίσματα Μάννα και Παναρίτι και οι δράστες είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών.



Συνελήφθη Κορίνθιος που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πεζών και οικιών στην Αττική

«Από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες 31χρονου ο οποίος συνελήφθη προ ημερών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, για ληστείες σε βάρος πεζών και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: ΛΕΝΤΕΡΗ-ΚΑΜΠΕΡΗ Ζαχαρία του Ιωάννη και της Παρασκευής, γεν. 1987 στην Κορινθία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος για τέσσερις μήνες έκλεβε πεζούς και άνοιγε σπίτια κλέβοντας κοσμήματα, χρυσαφικά, χρήματα, διάφορα τιμαλφή καθώς και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές», αναφέρθηκε σε αθηναικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια