Header Ads

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ : Γιορτή Ρουμελιώτικης Πίτας και Φεστιβάλ Συλλόγων παραδοσιακών χορών


Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης», ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ «Κοσμάς ο Αιτωλός» πραγματοποίησε γιορτή Ρουμελιώτικης Πίτας.
Παραδοσιακές ρουμελιώτικες πίτες και άλλα εδέσματα προσφερθήκαν από τα μέλη του συλλόγου, σε όλους τους παρευρισκόμενους και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Αγρινίου, το Χορευτικό & Λαογραφικό Σύλλογο Άσσου Δήμου Κορινθίων «ΡΕΑ», το Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μουλκίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «ΧΟΡΑΝΘΗ».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι, κ. Μάνος Αλογογιάννης, κ. Παναγιώτης Καλύβας και κ. Δημήτριος Κάσσιος.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Νικόλαος Παπαευθυμίου, πρόσφερε στον Δήμαρχο, την εικόνα του Κοσμά του Αιτωλού και τον ευχαρίστησε για την έμπρακτη συμπαράσταση της Δημοτική Αρχής, στις δράσεις και προσπάθειες που πραγματοποιεί ο σύλλογος, για να κρατηθούν ζωντανά τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια