Header Ads

Θέσεις και απόψεις του Ν. Ζαχαρόπουλου σε Αυτοδιοικητικά θέματα


Η απόλυτη ξεφτίλα, πολιτικός τυχοδιωκτισμός και αριβισμός, όσον αφορά τη περιοχή μας, έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και κάποια στελέχη της Δημοτικής αρχής, ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, που λειτουργούν ως φερέφωνα, μιας και δεν τους έχει εκχωρηθεί καμία εξουσία.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, κατά πάγια τακτική, ουδέποτε απαντάει σε ερωτήματα που κατά καιρούς έχω θέση και έχουν σχέση με τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και τους Δημότες.
Πρόσφατα «αποφάσισαν» να απαντήσουν σε ζητήματα που έχουν σχέση με την Δημοτική αρδευτική γεώτρηση της Τ.Κ. Μποζικών, την οποία προσπαθούν να εκχωρήσουν σε ιδιώτες, και μεταξύ των άλλων αναφέρουν:
«Ως προς την εξ υμών αναφερόμενη είσπραξη χρημάτων από τον Αρδευτικό Σύλλογο Μποζικών, σας ενημερώνουμε πως έχει αποσταλεί έγγραφο περί αποχής από ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια μέχρι τη λήξη των δικαστηρίων» Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του αρδευτικού συλλόγου συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τους αγρότες.
Με λίγα λόγια, όπως προκύπτει από το έγγραφό τους, με την ανοχή του επικεφαλής κυρίως της Δημοτικής αρχής και των αρμοδίων αντιδημάρχων, οι υπεύθυνοι του Αρδευτικού Συλλόγου της Τ.Κ. Μποζικών εισέπρατταν επί [3] σχεδόν χρόνια χρήματα από τους αγρότες καλλιεργητές των Μποζικών για να ποτίζουν τα κτήματά τους, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια τα πότιζαν χωρίς να πληρώνουν, καθόσον η γεώτρηση είναι ιδιοκτησίας της Τ.Κ. Μποζικών και κατ’ επέκταση του Δήμου Σικυωνίων .
Προς ενημέρωση των πολιτών, προσωπικά ζήτησα να μη πληρώνουν οι αγρότες της Τ.Κ. Μποζικών στον Αρδευτικό Σύλλογο για το πότισμα των κτημάτων τους, καθ όσον η γεώτρηση είναι ιδιοκτησίας του Δήμου-κατέχει και σχετική άδεια-και οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, εφ ενός να σταματήσουν να εισπράττουν χρήματα από τους αγρότες και αφ ετ’ ετέρου να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν εισπράξει στα ταμεία του Δήμου, γεγονός για το οποίο η Δημοτική αρχή δε δίνει καμία απάντηση.
Τέλος θεωρούν ότι ενοχλούνται από την αποστολή επιστολών για το σοβαρό αυτό ζήτημα, λες και τους έφαγε η δουλειά, όπως λέει και ο λαός μας, και δε προλαβαίνουν να απαντήσουν, και συμπληρώνουν στο εν λόγω έγγραφο «Σε ενδεχόμενη όχληση για το αυτό θέμα θα τεθούν σ’ εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 , του Ν. 2690/1999»
Τώρα μάλιστα φοβηθήκαμε με τις απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές, καθεστωτικές έως φασιστικές συμπεριφορές του επικεφαλής και των στελεχών αυτών της Δημοτικής αρχής.
Οι δημοκρατικοί πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, αναμένουν τις Δημοτικές εκλογές για να απομακρύνουν την ανίκανη και ανύπαρκτη Δημοτική αρχή από το τιμόνι του Δήμου.
Υ.Γ. Ο συντάκτης του εγγράφου [είναι γνωστός] ξέχασε ότι ως επίσημη γλώσσα της Χώρας έχει καθιερωθεί η δημοτική γλώσσα από το 1976. [Εδώ και σαράντα δύο χρόνια].
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ –Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΤΗΛ. 6937056614
Email. nikos.zacharopoulos@gmail.com
ΚΙΑΤΟ 3 -6-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια