Header Ads

Άρθρο Νότη Μαριά : "ΟΧΙ στη διμερή συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα για επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα"


Την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι δεν αντέχουν πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες μετέφερα μιλώντας τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανα ότι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λέρος και η Κως έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που ανέρχονται σε 17.293. Ταυτόχρονα επιπλέον τουλάχιστον 40.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και όλα αυτά ενώ οι περίφημοι ευρωπαίοι δήθεν εταίροι μας θα έπαιρναν από την Ελλάδα για μετεγκατάσταση χιλιάδες πρόσφυγες. Όμως κατά τη διετή εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης από Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 η Γερμανία πήρε μόνο το 1/3 όσων όφειλε να αναλάβει με τη διαδικασία μετεγκατάστασης.
Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Friedrich Ebert από τους 98.255 πρόσφυγες που θα έφευγαν από Ελλάδα και Ιταλία για μετεγκατάσταση στις άλλες χώρες της ΕΕ μετεγκαταστάθηκαν μόνο 29.401 άτομα, ήτοι ποσοστό 29,9%. Έτσι ενώ η Γερμανία όφειλε να πάρει συνολικά 27.536 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία πήρε τελικά μόνο 8.479. Η δε Γαλλία από τους συνολικά 19.714 πρόσφυγες που όφειλε να πάρει πήρε μόνο 4.468. Συμπερασματικά η Γερμανία εκτέλεσε τις υποχρεώσεις της από το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων κατά 30,8%, η Γαλλία κατά 22,7%, ενώ η Πολωνία δεν πήρε ούτε ένα πρόσφυγα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών στις 28-29/6/2018 αντί ο κ. Τσίπρας να απαιτήσει από τους ευρωπαίους δήθεν εταίρους μας να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα παίρνοντας με μετεγκατάσταση τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που είχαν συμφωνήσει, τελικά κάνοντας πλάτες στη Μέρκελ που είχε σχεδόν εκτροχιαστεί από την Καγκελαρία αποδέχθηκε την επιστροφή από τη Γερμανία στην Ελλάδα όσων προσφύγων είχαν για πρώτη φορά καταγραφεί στην Πατρίδα μας. Και μάλιστα όχι με τις διαδικασίες του Δουβλίνου 3 αλλά στη βάση διμερούς συμφωνίας Γερμανίας-Ελλάδας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στις 19 Αυγούστου 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης σε σύσκεψη για το προσφυγικό με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών, Βουλευτών και αυτοδιοικητικών και παρά τις διαψεύσεις Μουζάλα είχα έγκαιρα προειδοποιήσει ότι επρόκειτο να αρχίσουν επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα από κράτη μέλη της ΕΕ και κυρίως από τη Γερμανία (Κυριακάτικη ΚontraNews 1/10/2017).
Καθώς λοιπόν ο Σουλτάνος κέρδισε την επανεκλογή του είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει τις κάνουλες και θα γεμίσει νησιά του Αιγαίου και Έβρο με χιλιάδες νέους παράνομους μετανάστες στους οποίους θα προστεθούν και οι πρόσφυγες που θα μας στείλει πακέτο όχι μόνο η Μέρκελ από τη Γερμανία αλλά και η νέα Αυστρουγγαρία όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Κουρτς και Όρμπαν με τους οποίους συνομίλησε ο Βαυαρός Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφεν (Η Καθημερινή 6/7/2018).
Το Κίνημά μας ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είχε έγκαιρα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού οι οποίες συμπυκνώνονται στα παρακάτω μέτρα:
1.Να αρχίσει η διαδικασία άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου που όχι μόνο δεν διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές υποδοχής αλλά αποτελούν και στόχο της Άγκυρας.
2.Να επαναπροωθηθούν όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
3.Να τροποποιηθούν άμεσα οι χρονοβόρες και ατέρμονες διαδικασίες χορήγησης ασύλου που έχουν ως αποτέλεσμα την καταχρηστική άσκησή τους από άτομα που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
4.Να απαιτήσουμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων από Ελλάδα στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
5.Να τροποποιηθεί άμεσα το Δουβλίνο 3 προκειμένου να πάψει η Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.
6.Να χτυπηθούν τα δουλεμπορικά κυκλώματα που μεταφέρουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα νησιά μας.
7.Να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα στον Ερντογάν, να πάψει να παίζει με το μεταναστευτικό.
8.Να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν προκειμένου να πάψει η Πατρίδα μας να αποτελεί μαγνήτη για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
9.Να δρομολογήσει η Ελλάδα την εφαρμογή του Άρθρου 72 Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ αναστέλλοντας για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας τη λειτουργία των κανόνων του Δουβλίνου 3 κλπ.
10.Να καταργηθεί η συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα για επιστροφή δήθεν προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα.
Οψόμεθα».

Δεν υπάρχουν σχόλια