Header Ads

Των πρακτόρων η σχολή... : Τα αντιλαϊκά καθεστώτα που οδεύουν στη συντριπτική ήττα τα καταλαβαίνεις από το ότι βρίζουν τον ίδιο τους τον λαό…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη *

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν κα­λός άνθρωπος, σπουδαίος Έλ­ληνας. Αριστερός και με πατέ­ρα αληθινό αντιστασιακό. Πέ­ρασε την περιπέτεια της Μα­κρονήσου, κατά την οποία το μάτι ενός άλλου σπουδαίου Έλληνα, του Νίκου Κούνδου­ρου, διείδε το ταλέντο αυτού του καλού ανθρώπου και χάρη στην επιμονή του αυτό το φυ­σικό διαμάντι βγήκε στο φως της σκηνής και του κινηματο­γράφου και χάρισε σπουδαία πράγματα στη γενιά μας και ό­σες θα ακολουθήσουν. Ο Βέγ­γος, που κάποτε στον Πειραι­ά με το DCV του σε μία νερο­ποντή μάζεψε ένα τσούρμο ά­γνωστούς του συμμαθητές του αδερφού μου και τους έκανε διανομή κατ’ οίκον από Νίκαι­α έως Κορυδαλλό, έφυγε από τη ζωή. 
Μήπως η σχολή πρακτόρων του Θου Βου υπάρχει και η χώ­ρα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζει μια διαρκή «Επιχείρηση Θεσσαλονί­κη», εκεί που ο Βέγγος έτρωγε από δύο πιάτα πατσά, ως ση­μάδι αναγνώρισης με την «επα­φή» του. Τώρα λέγεται «Επιχεί­ρηση Μακεδονία», έχει και Ρώ­σους πράκτορες, που και καλά φέρνανε ρούβλια σε παπάδες και λαϊκούς για να οργανώνουν συλλαλητήρια κατά της «πα­τριωτικής συμφωνίας των Πρε­σπών». Οπου να ‘ναι θα συλλά­βουν και τον Βελόπουλο σε υ­πόγειο με κανά ασύρματο και τα εγγόνια μας θα βλέπουν την ταινία «Ο άνθρωπος με την κη­ραλοιφή». Ε, και όλο και κανά πατσά θα φάγανε οι σεναριο­γράφοι. Κάποιος καψοκαλύβης στην υπόγα του Μαξίμου, όπου ανάβουν ντερβίσικοι λουλάδες ή στα πέριξ του γκροτέσκου συνεταίρου, συνέλαβε αυτή την πολιτική φαρσοκωμωδία. 
Στόχος; Να πουν στον κό­σμο πως η συμμετοχή του στα συλλαλητήρια δεν είναι πατρι­ωτική πράξη αλλά σε συνωμο­τικά σχέδια Ρώσων πρακτόρων, που θέλουν να υπονομεύσουν το έργο του Ελληνα Ταλλεϋ­ράνδου Νίκου Κοτζιά. Παλιά εί­χαμε τα κομμουνιστικά μιάσμα­τα. Τώρα έχουμε τα μιάσματα «φασίστες» κατά του κουρελό­χαρτου των Πρεσπών. Σταθε­ροί γκεστ σταρ, οι «Ρώσοι πρά­κτορες». 
Τα αντιλαϊκά καθεστώτα που οδεύουν στη συντριπτική ήττα τα καταλαβαίνεις από το ότι βρίζουν τον ίδιο τους τον λαό, συνωμοσιολόγους και η προ­παγάνδα τους καμιά φορά ξε­περνά και κωμωδία των Monty Pythons ή του Θου Βου. Σκέ­φτομαι μόνο τον δύστυχο κυ­πατζή, ντυμένο Ρώσο Τσιγγάνο να κρατάει το βιολί και το δοξά­ρι, με το οποίο ο Θου Βου, έχο­ντάς του δέσει κι ένα πιρούνι, προσπαθούσε να καρφώσει κά­τι κεφτέδες, να πηγαίνει πάνω από τα τραπέζια και να ρωτά­ει «Ρούσκι, Ρούσκι;» Οχι, ρε σύ­ντροφε, απλά ψηφοφόροι που θα σας μαυρίσουν... 

* Ο κ. Φάηλος Κρανιδιώτης είναι Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕ­ΞΙΑΣ Www.neadexia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια