Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Οι Θερινές Εκπτώσεις άρχισαν και μας καλούν!...



Η εποχή, που διανύουμε είναι ό,τι χειρότερο μας έχει τύχει τα τελευταία εξήντα χρόνια. Το Μνημόνιο, που τόσο αφελώς και δολίως επέβαλε στις πλάτες του Ελληνικού Λαού ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, έχει επιφέρει θανάσιμα πλήγματα στον κοινωνικό ιστό και στην πολιτική ζωή της χώρας. Τίποτα δεν είναι ό,τι ήταν πριν από αυτό. Οι απομειώσεις μισθών, συντάξεων, οι παράνομες κρατήσεις ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια, αλλά και η βαριά άδικη εν πολλοίς φορολογία και η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης έκαναν τον κόσμο να παραμιλάει στον ύπνο και στο ξύπνιο του. Ακόμα και η πολυδιαφημισμένη “Αξιοπρέπεια” του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κουρελιάστηκε μπροστά στα Αυτόματα Μηχανήματα των Τραπεζών.
Είναι αντιληπτό σε όλους ότι ο εμπορικός κόσμος της Ελλάδας, αλλά και της Κορινθίας, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, έχει υποστεί βαρύ πλήγμα, το οποίο έχει κάνει το βίο αβίωτο στους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες. Ο εμπορικός τζίρος έχει πέσει σε πρωτόγνωρο, δυσθεώρητο βάθος, που οφείλεται αφ’ ενός στη γενίκευση της φτώχειας και αφ’ ετέρου στο κλείσιμο και στους περιορισμούς των Τραπεζών, με αποτέλεσμα τη μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Και όλα αυτά όταν ένας έμπορος βομβαρδίζεται καθημερινά από δεκάδες λειτουργικά έξοδα, που του κάνουν δύσκολη τη ζωή, Ο ταχυδρόμος έπαψε, πλέον, να φέρνει ευχάριστες επιστολές και Μηνύματα. Οι ταχυδρομικές επισκέψεις αποτελούν προοίμιο “λυπητερής επιστολής”.
Όπως ανακοινώθηκε από τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και μέχρι τις 31 Αυγούστου άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων. Παρά το δυσμενές γενικότερο κλίμα, οι εμπορικές επιχειρήσεις, έχοντας υπόψη τους το οικονομικό δράμα, που βιώνουν οι πολίτες, φρόντισαν να δώσουν ιδιαίτερα αγοραστικά κίνητρα στο πακέτο των εκπτώσεων. Έχουν τη γνώση και την επίγνωση του τι συμβαίνει στην αγορά και επιτελούν το χρέος, που τους αναλογεί. Η ιδιομορφία της εποχής και το μεγάλο κεφάλαιο των Πολυεθνικών είναι φανερό πως έχει κτυπήσει βάναυσα το τοπικό εμπόριο. Ό,που και να κοιτάξεις γύρο σου θα διαπιστώσεις του λόγου το αληθές. Ο “Εμποράκος” δέχεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Πολυεθνικών υπό οιαδήποτε μορφή.
Ακόμη και ο κοινός άνθρωπος γνωρίζει πως το αγοραστικό κοινό όταν ψωνίζει στα Πολυκαταστήματα, τα χρήματά του εξάγονται τραπεζικά και αποστέλλονται στο Ταμείο της έδρας της Εταιρείας στις χώρες της Ε.Ε., ενώ του Κορίνθιου Εμπόρου καταλήγουν στη ντόπια αγορά. Χρέος όλων μας, λοιπόν, είναι να εκμεταλλευτούμε τις θερινές εκπτώσεις και να κάνουμε τις αγορές από εμπορικά καταστήματα συμπολιτών μας. Τώρα χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας...


«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια